Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.02.2004, 15:36   #16
ll2
Nowy na forum

Data rejestracji: 24.01.2004
ll2 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Brenda
Nadal nie rozumiem. Juz wiem, ze plusowe czyta, a z ostatniego zdania moge sie domyslec, ze plusowe z book type DVD-ROM tez, tyle ze nie zawsze. Tak? Czy tez nigdy ci nie przeczytal plyty plusowej z book type DVD-ROM?
Troche rozjasnie: piszac "nie ma znaczenia" mialem na mysli, ze bez wzgledu na to, czy ustawialem DVD-ROM, czy tez nie robilem tego - kopie wypalane w tych samych warunkach (plytka, nagrywarka, oprogramowanie) zachowuja sie w Marantz'u w ten sam sposob (sa czytane lub nie, maja drop'y lub nie). Czyli np:
1a. Verbatim +R, LiteON, SmartRipper, IfoEdit, Nero - czytana z niewielka iloscia drop'ow
1b. Verbatim +R (DVD-ROM), LiteON, SmartRipper, IfoEdit, Nero - tak samo - czytana z niewielka iloscia drop'ow
2a. Platinum +R, LiteON, SmartRipper, IfoEdit, Nero - nie czytana
2b. Platinum +R (DVD-ROM), LiteON, SmartRipper, IfoEdit, Nero - tak samo - nie czytana.

Cytat:

Z tego co piszesz mozna odniesc wrazenie, ze twoj Marantz czyta wszystko, tylko ze jest wyjatkowo wybredny co do plytek.
Na to, niestety wyglada. Ciezko jest jednak znalezc wlasciwa konfiguracje.
Ale moze tez i nosnik i oprogramowanie (lub cos innego).

ll2
ll2 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.02.2004, 15:51   #17
ll2
Nowy na forum

I jeszcze jedno:
podejrzewam, ze moze byc cos innego, poniewaz jedyna kopia, ktora sie odtwarzala byla zapisana na TDK +R, TDK?, DVDXCOPY Xpress lub DVDXCOPY 1.5.2?.
Niestety byla pozyczona i stad znaki zapytania przy nagrywarce i oprogramowaniu.

ll2
ll2 jest offline  
Stary 05.02.2004, 16:47   #18
Brenda
Bywalec

Data rejestracji: 07.11.2003
Brenda w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ll2:
a z jaka szybkoscia wypalasz? Na moim DR-90 dobrze chodzi tylko to, co jest na Verbatimach i TDK, 100% zgodne ze specyfikacja DVD (zadnych manipulacji rozdzielczoscia czy bitrate'm), wypalone ze zmiana book type (w twoim przypadku to nieistotne, jak widac) na DVD-ROM, nie szybciej niz 2,4x. Probowalem 4x, ale wowczas wychodzi loteria, na niektorych plytkach obraz chwilami sie zatrzymywal, a potem znow ruszal (czy to wlasnie nazywasz dropami?). Aha, i przesiadlem sie na RND 4.6. Nero w wersji 6.0.x.x nie dawal mi dobrych wynikow, z RND przy spelnieniu wyzej opisanych warunkow nie mialem jeszcze ani jednego problemu.

Brenda
Brenda jest offline  
Stary 06.02.2004, 14:49   #19
ll2
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Brenda
ll2:
a z jaka szybkoscia wypalasz?
Staram sie z jak najnizsza.

Cytat:
Napisany przez Brenda
Aha, i przesiadlem sie na RND 4.6.
A to co takiego? Pakiet Stomp/IBM czy moze Sonic?

ll2
ll2 jest offline  
Stary 06.02.2004, 16:08   #20
Brenda
Bywalec

Cytat:
Napisany przez ll2
A to co takiego? Pakiet Stomp/IBM czy moze Sonic?

ll2
Mam wrazenie, ze RecordNow Max (albo DX) chodzi pod wszystkimi tymi nazwami, i jeszcze pod innymi. Ja mam wersje RecordNow DX 4.60 z pakietu dolaczonego do LiteOna 401S, czyli MyDVD, czyli Sonic. Tez masz LiteOna, wiec pewnie i ten pakiet. Wyprobuj, mnie dalo to lepsze wyniki niz jakikolwiek inny soft do wypalania.

Brenda

Ostatnio zmieniany przez Brenda : 06.02.2004 o godz. 16:10
Brenda jest offline  
Stary 08.02.2004, 11:22   #21
ll2
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Brenda
Ja mam wersje RecordNow DX 4.60 z pakietu dolaczonego do LiteOna 401S, czyli MyDVD, czyli Sonic. Tez masz LiteOna, wiec pewnie i ten pakiet. Wyprobuj, mnie dalo to lepsze wyniki niz jakikolwiek inny soft do wypalania.

Brenda
Wlasnie chce wyprobowac RecordNow DX 4.60. Mozesz napisac jak wypalasz DVD-Video z katalogu?

ll2
ll2 jest offline  
Stary 09.02.2004, 10:13   #22
Brenda
Bywalec

ll2:http://www.chrismccann.co.uk/recordnowmax.htm

kiedys znalazlem ten opis i od tego czasu uzywam RNMax, a potem RNDX dokladnie tak, jak w nim.

Brenda
Brenda jest offline  
Stary 13.02.2004, 13:36   #23
ll2
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Brenda
ll2:http://www.chrismccann.co.uk/recordnowmax.htm

kiedys znalazlem ten opis i od tego czasu uzywam RNMax, a potem RNDX dokladnie tak, jak w nim.

Brenda
Dzieki za opis.
Na razie efekty nie najlepsze (2 Verbetim-y do smietnika na 2 zapisywane). Ale nie jest to najprawdopodobniej wina RecordNow, tylko mojego systemu, ktory zaczyna wariowac. Pora na reinstalke!
Jak beda sukcesy, to dam znac w tym temacie; w koncu czlowiek uczy sie na bledach, ale wymiana informacji sluzy temu, by robil to na cudzych

ll2
ll2 jest offline  
Stary 13.02.2004, 14:54   #24
Brenda
Bywalec

Cytat:
Napisany przez ll2
w koncu czlowiek uczy sie na bledach, ale wymiana informacji sluzy temu, by robil to na cudzychll2
Obawiam sie, ze wlasnych tez nie da sie uniknac. Ja rowniez wyslalem w kosmos sporo plytek, zanim doszedlem, co i jak. Niestety, bez cierpliwego szukania przyczyn nie da sie. Nie wiem, co jest przyczyna u ciebie, nie wiem, jaka wiedza dysponujesz, ale moze warto poswiecic troche czasu (w celu zaoszczedzenia pieniedzy) i po prostu przejrzec i przemyslec caly system: sposob wpiecia nagrywarki, ew. konflikty, ASPI; moze cos przeszkadza (ja mialem problem z Intel Application Accelerator). Powodzenia.

Brenda
Brenda jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: