![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 11.11.2004
![]() |
A co jeśli mój Plextor padnie w okresie gwarancyjnym z powodu przepracowania?
Witajcie,
interesuje mnie pewna kwestia. Z tego co zdążyłem się zorientować, to każdą nagrywarką mogę wypalić określoną ilość płytek, zanim sprzęt padnie. Np. moim TEACiem wypaliłem około 400 płytek, ale z tego co wygooglowałem w sieci to ludzie wypalili znacznie więcej (a na innych sprzętach nawet znacznie mniej). Zastanawiam się teraz, czy jeżeli nagrywarka zaliczyłaby pad w ciągu pierwszego roku użytkowania (roku gwarancyjnego), to czy zostałaby wymieniona/naprawiona w ramach gwaranci, czy serwis powiedziałby mi, że po prostu zbyt intensywnie jje używałem i nic nie podlega wymianie. Chodzi o to, że planuję zakup nagrywarki DVD (pewnie będzie to ten nowy Plextor) i planuję palić nią spore ilości danych (spokojnie, nic nie piracę ![]() Boję się że taka intensywność użytkownia zarżnie mi sprzęt po kilku miesiącach. Teroetycznie nic z nim złęgo nie robię, tylko po prostu używam, takie są moje potrzeby, więc jeśli coś by padło, to chyba powinni naprawić. Ale z drugiej strony może producenci się jakoś zabezpieczli przed zbyt "intensywnymi" użytkwonikami. Macie jakieś pomysły? pozdrowienia krzysiek |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|