![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2005
![]() |
Problemy z LiteOn SOHW 1653S CS09
Od kilkunastu dni jestem posiadaczem nagrywarki LiteOn SOHW 1653S. Wgrany był tam BIOS CS02 zmieniłem go na CS09, ale to nic nie pomogło. Mój problem jest taki. Na Windowzie XP Pro SP2 po włożeniu płyty DVD-R (TDK, Verbatim, Datex) Nero sie zawiesza a później cały komputer. Natomiast z DVD+R nie ma wogóle problemów. Co może być przyczyną takiego zachowania? Szukałem odpowiedzi na forum ale nic takiego nie ma. Z góry dziękuję za odpowiedzi
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.07.2004
![]() |
jak stare sa to plyty jaki maja mnożnik, bo wydaje mi sie ze liteon zrobił optymalizacje i powywalał informacje o starszych płytach ja tak mialem ze stara esperanza, a nagrywarka nie wie co to za plyta i glupieje
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Płyty są nowe Datex ma predkość 4x a Verbatim i TDK 8x. Probowałem coś kombinować ale nic z tego dalej sie wiesza
|
![]() |
![]() |
#4 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Spróbuj przeinstalować Nero.
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Nero już był reinstalowany nawet cały system jest wgrany nowy i dalej to samo.
|
![]() |
![]() |
#6 |
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
To chyba serwis zostaje.
Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" |
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.07.2004
![]() |
to proponuje zgłosic sie dosprzedawcy i wymienic naped, bo moze byc uszkodzony, nie spotaklem sie z takim problemem jeszcze z nowymi plytami
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
Nagrywarka była wymieniana już dwa razy.
|
![]() |
![]() |
#9 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
Powiem Ci Tyle, mialem kiedys YAmahe cdrw scsi 646 .. cos takiego, i chodzila jak ta lala, procesor 200 mmx i jakas tam plyta, stare czasy, pozneij wymienilem procek nan 1 ghz athlon i plyte na Abit KT cos tam .. i wiesz co sie dzialo, nawet przy zgrywaniu danych audio z plytki , caly komp stawal, przy nagrywaniu to samo, okazalo sie ze winny jest ... mostek polnocny !! VIA !! dobrze ze troche sie na tym znam i przeanalizowalem wszystkie mozliwosci, .. wgralem Patcha wydanego przzez producenta VIA bodajze, ten patch teraz sie wgrywa calkiem prawie przed instalacja windy.. i od tego momentu nie spalilem ani jedenj plytki, choc tera juz ta nagrywarka prawie nie jest uzywana ale wtedy z tym patchem wszystko wrocilo do normy wiec po prostu wez nagrywarke do swojego kumpla i u niego ja przetestuj , jesli u innych chodzi ok, znaczy ze cos cie nie puszcza, niewiem, ustawienia w niosie, gryzie sie z jakims cd, cos na plycie itd ... po prostu zostaje moetoda testowania .. POZDROWIENIA !!
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Bywalec
Data rejestracji: 22.08.2004
![]() |
haha kilkanaście dni i już 2 razy wymieniana?
Masz chłopie pecha... wymień 3 raz ![]()
#11 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.01.2005
![]() |
ja nie zmieniałem firmwareu i pali tak jak trzeba datexy, ale strasznie długo bo 1godz. nagrywał a kolejną godzinę nero weryfikował dane. czy to normalne? mam wprawdzie procek 415 Celeron 128 mb ram winxp pro sp2
|
![]() |
![]() |
|
|