![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() To raczej życie! ![]() ![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 | |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Cytat:
![]() I zarazem odświeżyć ten temat , by więcej forumowiczów się zadumało nad problemem który będzie narastał patrząc po cenach palników DVD |
|
![]() |
![]() |
#33 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Bo powiem mamie! ^_^ ![]() |
|
![]() |
![]() |
#34 |
Bywalec
Data rejestracji: 27.09.2004
![]() |
Dobry pomysł. Mi to się przyda. Jestem począktujący w tej dziedzinie. Jutro właśnie zamierzam kupic Lite-On 1633S za 345zł
![]() |
#35 |
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Nie wiem jak to ma wypalic skoro nawet w temacie o propozycji zrobienia czegos takiego w sposob merytoryczny, polowa postow to OT.
Coprawda pokusa jest wielka, chociazby dlatego zeby zobaczyc co bedzie znaczylo: 'musiałoby to być ściśle moderowane' , ale watpie zeby wyszlo z tego cokolwiek dobrego, tym bardziej ze na 1 wlasiciela Plextora przypada 5 wlascicieli Pionka. Na 1 wlasciciela Pionka przypada 3 wlascicieli NECa. A na 1 wlasciciela NECa przypada 2 wlascicieli LiteOn, wiec jezeli okaze sie Plextools daje 10 razy gorsze wyniki niz kprobe na Liteonowych pastelach TY i TDK na ricohu to Plex bedzie mial prze****** i wyjdzie ze to beznadziejny sprzet. Mysle ze jakis mod moglby kiedys przysiasc i zebrac z tych wszystkich tematow o kupnie nagrywarki (a bylo ich duzo) jakies wartosciowe posty (a tych bylo malo) zredagowac z tego topic i przykleic np. w miejsce czato-krowy 812@832 |
![]() |
![]() |
#36 | |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Cytat:
Żeby coś mądrze napisać i do tego na temat , to trzeba chwilę skupienia, przynajmniej ja tego potrzebuję ! Narazie mam sporo pracy , ale niech tylko sobota przyjdzie ! Taki temat zawierający porządnie przygotowane posty o swoich palnikach + sugeste co warto kupić powinien choć w części ograniczyć zapytania "Jaką nagrywarkę polecacie" , wiadomo że takie tematy nie znikną ale będzie ich mniej ! Mam nadzieję ! Nagrywarki DVD staniały już tak że ilość takich tematów będzie przybywać, zresztą to widać! |
|
![]() |
![]() |
#37 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2004
![]() |
No wiec poradzcie, kupic neca 2510a czy 3500a? Jest sens przeplacac kilkadziesiat zeta? Bo z tego co czytalem korekcja jaka byla taka jest. Safedisc wypala jak wypalalo. A te szybsze wypalanie plyty niespecjalnie przydatne bo filmy i tak sie chyba wypala 2,4x, plytyki z danymi 4-8x max, wiec te 16x o kant tylka potluc, to samo z dl 4x jak narazie plytki 2,4x fortune kosztuja. Problem w tym ze dostac 2510a ciezko i to moze zmusic do zakupu 3500a. Wiec tu pytanie czy na zakupie 3500a gorzej sie nie wyjdzie niz rozejrzenie sie za 2510a. Bo z tego co rzucilem okiem w ostanim numerze komputer swiat z plyta za 6,5 zrobili jakies testy i wyszlo ze np pod kontem stacjnonarmych odtwarzaczy dvd 2510a lepiej wypalao plytki DL od 3500a. W tym samym tescie liteony zostaly ostro zjechane bo ich jakosc wypalania Dl byla gorsza dwa razy od neca 2510a. Ale to tak odjezdzajac od tematu bo mnie tylko nec interesuje, tylko mam dylematy co do modelu. Wiec wypowiedzcie co o tym myslicie.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#38 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#39 | |
Czepek - od czepiania sie
Data rejestracji: 04.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() |
#40 | |
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#41 |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
proszę o trzymanie się tematu dyskusji
|
![]() |
![]() |
#42 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 09.04.2004
![]() |
Czyli wynika ze lepiej nabyc 2510a. Zadne sensowne glosy za 3500a sie nie pojawily wiec nie ma co przeplacac. Mi w zupelnosci wystarczy spd 4-8x, i zupelnie nie rozumiem tego calego pedu do wypalania 12x, 16x, po co to komu. Pare minut w ta czy tamta, zreszta przyrost wydajnosci powyzej 8x jest juz znikomy.
|
![]() |
![]() |
#43 | |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
Wydaje mi się, że głównymi winowajcami są Reżyser i producent filmu "SPEED" ![]() Z drugiej strony Jeżeli można wypalać płytkę x16 Która jest cenowo i jakościowo adekwatna do tej x4 I jakość nagrywania jest porównywalna To czemu nie? ![]() ![]() A wracając do tematu 2510A vs. 3500A To jak zawsze rozrzut opinii będzie duży Bo z jednej strony 2510A=2500A I po wgraniu biosu 1.07 v2b5 od Herriego Mamy 2500A A 2500A = kultowy, dobry i sprawdzony model ![]() A z drugiej strony opinie na temat 3500A Są także raczej pochlebne A z czytanej recki na www.cdrinfo.com wynika Że korekcja DVD faktycznie została poprawiona Choć w przypadku CD pozostawia jeszcze wiele do życzenia ![]() Jednak może uda się to trochę poprawić w kolejnych wersjach biosu I gdy ktoś posiada jeszcze do tego nagrywarkę CDR/RW To 3500A wydaje się być także dobrym wyborem ![]() Także na dwoje babka wróżyła ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
#44 |
dupa a nie
Zlotowicz
![]() ![]() |
Czy warto kupić nagrywarkę DVD Pioneeer ?
Kiedyś miałem dylemat jaki palnik DVD kupić ! Ale ponieważ zwykle filmy oglądam na stacjonarnym DVD firmy Pioneer więc dylemat szybko znikł i kupiłem Pionnera 106. Napędy Pioneera znane są z solidnej mechaniki i potyki , dlatego też kiedyś zdecydowałem się na zakup Pioneera 444 który wart jest każdej wydanej na niego złotówki. No i faktycznie nagrywarka okazała się całkowicie bezproblemowa, nie zepsuła mi ani jednej płytki, a wszystki nagrane płyty czytają się do dziś ! Choć to nie były nośniki dobrej jakości bo: Falmingo, Esperanza, Princo (wszystkie DVD-R). Wiele z tych płyt to są bajki, więc pracują w ekstremalnych warunkach odtwarzane tysiące razy. I żadnych problemów ! W kwietniu tego roku miałem możliwość bez żadnych kosztów wymienić 106 na model 107 , co też uczyniłem. No i sielanki ciąg dalszy zero problemów z wypalaniem. Żeby było uczciwie to napiszę że w maju kupiłem 10szt (cake) Princo x2, skusiła mnie cena, no i 4 takie płytki już przestały się czytać, musiały być jakieś szczególnie trefne. A trefna płytka wygląda TAK Bo jak pisałem wyżej inne tanie płyty chodzą do dziś. Zresztą ceny dobrych płyt (TDK,Verbatim) tak spadły że niema już co oszczędzać na nośnikach. Płyty nagrane w Pionkach 106 i 107 bezproblemowo działają w stacionarnych odtwarzaczach DVD : Pionner, Philips, Yamaha, Panasonic, jedynie w JVC u znajomego są problemy ,nie wszystkie moje płyty chce czytać. Pewnie z innymi odtwarzaczami nie ma problemu z odczytem, wypisałem tylko te co do których mam wiarygodne informacje. Z moich doświadczeń wynika że najlepiej Pionkiem jest wypalać Verbatimy DVD-R x4 Pod Nero z prędkością x4. Poniżej wykresy: Płyta DVD-R Verbatim x4 palona w DVD Decrypter x1 Płyta DVD-R Verbatim x4 palona w DVD Decrypter x4 Płyta DVD-R Verbatim x4 palona w NERO x1 Płyta DVD-R Verbatim x4 palona w NERO x4 Płyta DVD+R Verbatim x4 (pastel) palona w NERO x4 Płyta DVD-R TDK x4 palona w NERO x4 Jako ciekawostka DVD-R Flamingo x4 palona w NERO x4 , 07.10.2003r A tu o co w tym chodzi Generalne uważam że nagrywarki Pioneera to dobry i solidny sprzęt dlatego jeśli miałbym dziś komuś polecić jaki palnik kupić to napiszę Pioneer 108. Napęd tak samo solidny jak 107 (a może nawet solidniejszy) oraz oczywiście możliwość zapisu na nośnikach dwuwarstwowych ( DL ) + automatyczny bitseting (płyta widzaina jest jako DVD-ROM) tych płyt (DVD+R DL). A TUTAJ jest coś więcej o Pioneer 108. Jak niewiesz co kupić i smutek na Cię napiera to kup Pioneera ! I tyle! W zasadzie to myślałem że coś więcej napiszę , ale prawda jest taka że jak palnik działa dobrze i problemów nie sprawia to oczym tu pisać ! ![]()
#45 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
|