Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Co kupić??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/co-kupic-41427/)

pawelblu 27.01.2005 02:00

Cytat:

Napisany przez Adams32
... a może mam po prostu pecha...?

...albo kolega szczescie...

Adams32 26.01.2005 20:35

Cytat:

Napisany przez Czołgista
Czy warto kupić nagrywarkę DVD Pioneeer ?

No i faktycznie nagrywarka okazała się całkowicie bezproblemowa, nie zepsuła mi ani jednej płytki, a wszystki nagrane płyty czytają się do dziś !
Choć to nie były nośniki dobrej jakości bo: Falmingo, Esperanza, Princo (wszystkie DVD-R).
W kwietniu tego roku miałem możliwość bez żadnych kosztów wymienić 106 na model 107 , co też uczyniłem.

Generalne uważam że nagrywarki Pioneera to dobry i solidny sprzęt dlatego jeśli miałbym dziś komuś polecić jaki palnik kupić to napiszę Pioneer 108.
Napęd tak samo solidny jak 107 (a może nawet solidniejszy) oraz oczywiście możliwość zapisu na nośnikach dwuwarstwowych ( DL )
+ automatyczny bitseting (płyta widzaina jest jako DVD-ROM) tych płyt (DVD+R DL).

Jak niewiesz co kupić i smutek na Cię napiera to kup Pioneera !

Hmmm, parę słów komentarza. Mam Pioneera siłą rzeczy (w makach jest oprócz Soniaka standardowym wyposażeniem) i wydawałoby się, że twe słowa potwierdzają wybór Apple'a, ale...
...jakoś już nie jestem do tego przekonany, bo właśnie moja 106-ka wyzionęła lasera. Tak po mniej więcej 200 razach. To mało, czy dużo?
Pytałem się kolegi - jego Nec już 2000 przeleciał.
... a może mam po prostu pecha...?

pawelblu 04.11.2004 19:53

Cytat:

Napisany przez boczi
Właśnie widziałem ostatni PCWK - DVD wersja. Próbowałem skopiować na DVD+r lub DVD-R, nie dało się, miałem komunikat że za mało miejsca na płycie, wchodziłem we własciwosci i pokazywało, że jest 6GB danych. To już trzeba DL? Opłaca im się już na tym nagrywać?

Oni tego nie nagrywaja - to jest wytlaczane. Koszt DVD-ROMa 8.5 jest nizszy niz DVD+Ra 8.5 . Caly problem w technologii jest jak zrobic plytke zeby na domowej nagrywarca dalo sie ja nagrac, a wytloczenie nagranej plyty to zaden problem.

boczi 04.11.2004 19:39

Właśnie widziałem ostatni PCWK - DVD wersja. Próbowałem skopiować na DVD+r lub DVD-R, nie dało się, miałem komunikat że za mało miejsca na płycie, wchodziłem we własciwosci i pokazywało, że jest 6GB danych. To już trzeba DL? Opłaca im się już na tym nagrywać?

Turboni 04.11.2004 01:02

gry juz sa sam mam nawet jedna przegrana z DL na DL :D

aZyga 04.11.2004 00:57

No po to kupuje miedzy innymi nagrywarke DVD.Ale obraz trzeba zrobic (nie wszystko zasysam z internetu) a co z grami na DVD niedlugo pewnie tylko takie beda. I nie odpalasz z emulatora tylko z virtuala, emulator sluzy do czego innego.
Pozdro :-)

brodkiew007 02.11.2004 07:49

Według mnie jeżeli naprawdę chcesz mieć dobrze nagrane gry to wrucasz ich nawet kilka obrazów (6-7) na płytkę dvd a później odpalasz za pomocą emulatora. I masz pewność, że będzie działało. Przy okazji archiwizowanie gier na dvd jest znacznie bardziej ekonomiczne oraz ułatwia poukładanie danych tematycznie, a nie jak to by być mogło na kilku cd.

aZyga 02.11.2004 01:43

Dobra powiem tak jak dla mnie zostaje LG i Litek (oraz pochodne litka) posiadaja pewne opcje b.wazne dla mnie (safedisc itp ;-)).Jezeli komus to jest niepotrzebne to wybor ma wiekszy.
POZDRO @LL :piwo:

VIZZARD 29.10.2004 20:35

Cytat:

Napisany przez pykson
VIZZARD, ciekawe jak aZyga wgra te biosy do NECa... ;)

Ale ja przecież nic nie mówiłem o wgrywaniu ... :>

pykson 29.10.2004 20:25

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No dobra!

(...)

Ale jak byś chciał biosy do Liteona - to wiesz gdzie szukać? :>

:czar:

VIZZARD, ciekawe jak aZyga wgra te biosy do NECa... ;)

maks20 29.10.2004 20:18

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

To Ci się udało :piwo:
Ja bym jednak chętnie zobaczył co aZyga wybrał,nie pogniewał bym się gdyby to króciutko uzasadnił ;)

VIZZARD 29.10.2004 20:12

Cytat:

Napisany przez aZyga
No nie wiem, Ty jestes wyrozumialy, ale pamietaj co sie dzialo pare dni temu .Po co znowu robic wojne jest kulturalnie i niech tak zostanie.Ale wybor nie jest duzy teraz moge to powiedziec, oczywiscie jak ktos jest wymagajacy.Starczy basta koniec - po co psuc klimat ;-)
Pozdro

No dobra!

Niech będzie

Dla dobra ogółu :taktak:

aZyga 29.10.2004 19:31

No nie wiem, Ty jestes wyrozumialy, ale pamietaj co sie dzialo pare dni temu .Po co znowu robic wojne jest kulturalnie i niech tak zostanie.Ale wybor nie jest duzy teraz moge to powiedziec, oczywiscie jak ktos jest wymagajacy.Starczy basta koniec - po co psuc klimat ;-)
Pozdro

VIZZARD 28.10.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez aZyga
Nie bede pisal co wybralem ,bo znowu bedzie wojna - bez wzgledu na to co wybralem i tak wszystkich nie zadowole - a mam tylko siebie zadowolic no i zone ;-)

Oj powiedz! :taktak:

No nie bądź taki :nie:

Uwierz mi, że ja na przykład mam inne sposoby na zadowolenie

Niż czytanie jaką nagrywarkę ktoś kupił :D

Także wal śmiało :>

aZyga 28.10.2004 19:44

Nie bede pisal co wybralem ,bo znowu bedzie wojna - bez wzgledu na to co wybralem i tak wszystkich nie zadowole - a mam tylko siebie zadowolic no i zone ;-)

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 10:51.