Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Co kupić??? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/co-kupic-41427/)

Czołgista 27.10.2004 00:02

No tak ! no ładnie !

Ponieważ jak pisałem tego posta to dyskusja została zamknięta , więc to co pisałem przerzuciłem TUTAJ !

Wszyscy zainteresowani będą pewnie wiedzieli o co chodzi !

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
A to jest najbardziej trafny przykład :taktak:
Jak się wypowiedzi z kontekstu wyrywa
I nimi manipuluje :\

No tak , trudno nie przyznać racji.
Cytat:

Napisany przez VIZZARD
@all Strażnicy Poziomu i Obrońcy Uciśnionych
Zazwyczaj jest tak, że jeżeli dla kogoś poziom wydaje się zbyt niski
To przechodzi na wyższy poziom duchowy medytacji i kontemplacji
Nie zawracając sobie głowy/dupy populistycznym dnem

No i właśne , z wyrzyn trudno się odląda niziny :buu:
I problemy szarego plebsu.

A ja chyba codziennie z uporem maniaka podsuwam temat :
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.php?t=41427
I co ? i nico ! zero odzewu od śmietanki towarzyskiej !
Gustującej od dawna w tematach off topic!

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
Dobrze, że jest jeszcze upoziomowana Stara Gwardia
Która ostatkiem sił ciągnąc - choć dobre wrażenie tu robi
Bo iście nadludzkim wysiłkiem poziomu w górę już chyba nie dźwignie :nieee:

No tak , ale gwardia to albo zardzewiała , albo nikt z gwardzistów żadnego napędu nigdy nie miał i cała wiedza pochodzi z kolorowych mieszięszników.

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
@ideJ
Na śmietnik z tym :rozwal:
Może się przez to choć poziom odrobinę podniesie :fiu:
:czar:

Też tak uważam ! pod kozik wszystko , bez żalu !

I tak tylko dodam że ciekawe dlaczego wielu na forum przeszkadzają posty pisane przez Vizzarda i Legiona ? a zupełnie nie są zainteresowani ograniczeniem postów typu: "Jaką nagrywarkę DVD kupić" !
Koledzy Legion, Vizzard, Turboni itp. pomogli ostatnimi czasy sporej ilości ludzi! Szkoda że tego nikt nie dostrzega z szacownego grona niby "elity" tego forum !

Owszem w latach 2000-2002 inaczej to wyglądało , człowiek stawiał pytanie na forum i po zaledwie 1,5 miesiąca i 16 postach wiedział już jakie jest rozwiązanie problemu ! Super ! Można by też napisać komuno wróć !
Ale jak to mówią czas nie p... i nie stoi , więc coś się zmieniło !
Teraz, dzisiaj nowy forumowicz zadaje pytanie i za np. 3-4 godz lub szybciej ma gotową odpowiedź na palący problem !
I w większości przypadków nie jest to zasługa "starej gwardii" która trochę zardzewiała, ale ludziom takim jak Vizzard, Legion, Turboni itp. wszystkich nie będę wyliczał .

Na koniec dam starą anegdotę która trochę pasuje do tego tematu i forum:

Wróbelek był zmęczony i przysiadł na drodze , nadszedł koń i nrobił na wróbelka,
wróbelek trochę się przestraszył , ale zrobiło mu się ciepło i miło więc zaczął ćwierkać !
Usłyszał ćwierkanie kot i przyszedł i zjadł wróbelka.

Z tej opowieści są 3 morały :

1. Jeśli ktoś na ciebie narobi to nie musi być twoim wrogiem .
2. Jak siedzisz w gównie to nie ćwierkaj.
3. Nie każdy co cię z gówna wyciągnie , jest twoim przyjacielem !

aZyga 27.10.2004 08:05

Jak to nikt nie dostrzegl ,a ja - przeciez dziekowalem za fachowa pomoc.Wybralem sam , ale wybor mialem ograniczony do kilku modeli i to dzieki Tym panom i nie bylo wazne , ze ktos wyzywa na Litka czy LG poprostu sam ocenilem co wybrac po parametrach.Latwiej jest dokladnie ocenic 3 czy 4 modele niz 10 czy 15 i na tym powinna polegac pomoc - kazdy wybiera sam na swoja odpowiedzialnosc.
Pozdro

VIZZARD 27.10.2004 09:45

Cytat:

Napisany przez aZyga
Jak to nikt nie dostrzegl ,a ja - przeciez dziekowalem za fachowa pomoc.Wybralem sam , ale wybor mialem ograniczony do kilku modeli i to dzieki Tym panom i nie bylo wazne , ze ktos wyzywa na Litka czy LG poprostu sam ocenilem co wybrac po parametrach.Latwiej jest dokladnie ocenic 3 czy 4 modele niz 10 czy 15 i na tym powinna polegac pomoc - kazdy wybiera sam na swoja odpowiedzialnosc.
Pozdro

Prawda, że proste?

Nie wystarczy tylko dać zapytanie, ale trzeba też samemu pomyśleć :idea:

Przecież jeżeli kupuje się samochód

Nie daje się zapytania na forum: "Jaki samochód kupić?"

I na tym koniec

Można posłuchać opinii, ale przede wszystkim trzeba poszukać trochę samemu

I samemu to ocenić

"Co jest dla mnie dobre?"

aZyga to potrafi i wybrał!

I o to chodzi :taktak:

Nie ważne co by wybrał :nie:

Jest zadowolony :taktak:

Mam nadzieję :>

aZyga 28.10.2004 19:44

Nie bede pisal co wybralem ,bo znowu bedzie wojna - bez wzgledu na to co wybralem i tak wszystkich nie zadowole - a mam tylko siebie zadowolic no i zone ;-)

VIZZARD 28.10.2004 21:09

Cytat:

Napisany przez aZyga
Nie bede pisal co wybralem ,bo znowu bedzie wojna - bez wzgledu na to co wybralem i tak wszystkich nie zadowole - a mam tylko siebie zadowolic no i zone ;-)

Oj powiedz! :taktak:

No nie bądź taki :nie:

Uwierz mi, że ja na przykład mam inne sposoby na zadowolenie

Niż czytanie jaką nagrywarkę ktoś kupił :D

Także wal śmiało :>

aZyga 29.10.2004 19:31

No nie wiem, Ty jestes wyrozumialy, ale pamietaj co sie dzialo pare dni temu .Po co znowu robic wojne jest kulturalnie i niech tak zostanie.Ale wybor nie jest duzy teraz moge to powiedziec, oczywiscie jak ktos jest wymagajacy.Starczy basta koniec - po co psuc klimat ;-)
Pozdro

VIZZARD 29.10.2004 20:12

Cytat:

Napisany przez aZyga
No nie wiem, Ty jestes wyrozumialy, ale pamietaj co sie dzialo pare dni temu .Po co znowu robic wojne jest kulturalnie i niech tak zostanie.Ale wybor nie jest duzy teraz moge to powiedziec, oczywiscie jak ktos jest wymagajacy.Starczy basta koniec - po co psuc klimat ;-)
Pozdro

No dobra!

Niech będzie

Dla dobra ogółu :taktak:

Ale jak byś chciał biosy do Liteona - to wiesz gdzie szukać? :>

maks20 29.10.2004 20:18

Cytat:

Napisany przez VIZZARD

To Ci się udało :piwo:
Ja bym jednak chętnie zobaczył co aZyga wybrał,nie pogniewał bym się gdyby to króciutko uzasadnił ;)

pykson 29.10.2004 20:25

Cytat:

Napisany przez VIZZARD
No dobra!

(...)

VIZZARD, ciekawe jak aZyga wgra te biosy do NECa... ;)

VIZZARD 29.10.2004 20:35

Cytat:

Napisany przez pykson
VIZZARD, ciekawe jak aZyga wgra te biosy do NECa... ;)

Ale ja przecież nic nie mówiłem o wgrywaniu ... :>

aZyga 02.11.2004 00:43

Dobra powiem tak jak dla mnie zostaje LG i Litek (oraz pochodne litka) posiadaja pewne opcje b.wazne dla mnie (safedisc itp ;-)).Jezeli komus to jest niepotrzebne to wybor ma wiekszy.
POZDRO @LL :piwo:

brodkiew007 02.11.2004 06:49

Według mnie jeżeli naprawdę chcesz mieć dobrze nagrane gry to wrucasz ich nawet kilka obrazów (6-7) na płytkę dvd a później odpalasz za pomocą emulatora. I masz pewność, że będzie działało. Przy okazji archiwizowanie gier na dvd jest znacznie bardziej ekonomiczne oraz ułatwia poukładanie danych tematycznie, a nie jak to by być mogło na kilku cd.

aZyga 03.11.2004 23:57

No po to kupuje miedzy innymi nagrywarke DVD.Ale obraz trzeba zrobic (nie wszystko zasysam z internetu) a co z grami na DVD niedlugo pewnie tylko takie beda. I nie odpalasz z emulatora tylko z virtuala, emulator sluzy do czego innego.
Pozdro :-)

Turboni 04.11.2004 00:02

gry juz sa sam mam nawet jedna przegrana z DL na DL :D

boczi 04.11.2004 18:39

Właśnie widziałem ostatni PCWK - DVD wersja. Próbowałem skopiować na DVD+r lub DVD-R, nie dało się, miałem komunikat że za mało miejsca na płycie, wchodziłem we własciwosci i pokazywało, że jest 6GB danych. To już trzeba DL? Opłaca im się już na tym nagrywać?

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 13:03.