![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.11.2004
![]() |
Witam serdecznie!
Dokladnie dwa tygodnie temu nabylem GSA-4082B (oczywiscie firmware A201, ktory od razu zaktualizolawem do A207). Wypalilem kilka plyt i naprawde wszystko dzialalo super (jedna NANYA DVD+R, i kilka TDK DVD-R TTG01) . Niestety, po czterech dniach od zakupu zaczely sie problemy. Naped przestal czytac plyty cd i dvd (palone/tloczone). Najdziwniejsze jest to, ze taki stan przykladowo mogl potrwac kilka godzin i pozniej wszystko wracalo do normy. I tak w kolko Przy czym ostatnio juz nie moge w ogole zadnej plyty wypalic Niestety, nie mialem za bardzo kiedy oddac naped do serwisu, ale jestem w dosc dobrej sytuacji, bo moge naped zwrocic i za doplata wziasc cos innego. Moj wybor tkwi pomiedzy LG GSA-4120B (ze wzgledu na DVD-RAM) albo LiteON SOHW-1633S. Bardzo bym prosil o opinie osob uzywajacych GSA-4120B.. czy naprawde jest to naped bezawaryjny. I jeszcze bardzo istotna kwestia: mam przeszlo 20 sztuk powyzej wymienionych TDK-ow i zalezy mi aby naped wypalal je bezproblemowo.. Bardzo dziekuje za wszelka pomoc. Niechce po wymianie napedu znow Pozdrawiam goraco! Piotr |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 01.11.2004
![]() |
posiadam 4120
jest git pali wszystko na wszystkim
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.10.2004
![]() |
lG to kit którego nie można aktualizować bo się laser rozkalibruje tak miałem z nagrywarką cd i dvd kit ogólny
pomoże tylko serwis!!!!!!!!!!!!!!!! na forum nie licz bo zajmują się tylko litkami
|
|
|
|
|
#5 | |
|
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
a co do lg to jest napet ktorego nie polecam ale nagrywarka jak nagrywarka do kazdego wybor nalezy p.s sam mam lg combo i wiem co soba reprezetuje ta firma
Ostatnio zmieniany przez legion : 11.11.2004 o godz. 23:51 |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Nowy na forum
![]() |
Cytat:
![]() Pozdrawiam |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
cztery miesiące |
|
|
|
|
|
#8 |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
litek1633,nec3500 lub 2500,pionier108 ja bym sie zastanowil nad nimi
ale wybor nalezy do ciebie
|
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
Juz LG odpadlo w moich oczach.... Biorac pod uwage jakosc zapisu jako czynnik decydujacy to ktora najlepiej wybrac?? ;-)
|
|
|
|
|
#10 | |
|
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() nec 2500 i 3500 -->cieki odczyt wiec do nich trzeba by dodatkowo dokupic dvd-rom (najlepiej liteona) problem z zabezpieczeniem safe disk nagrywa nawet tanie plytk dobrze ![]() pionier108-->brak bitsettingu podobno lepsza jakosc nagrywania niz nec chociasz sa na tych samych chipsetach lepszy odczyt (bitsetting juz podobno jest ale chyba dla dl)ale to tak na oko wiec wybor nalezy do ciebie i kazdy z tych sprzetow ma swoje zalety oraz wady
Ostatnio zmieniany przez legion : 12.11.2004 o godz. 21:17 |
|
|
|
|
|
#11 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
thorgal to ciota
Data rejestracji: 12.04.2002
![]() |
LG- ma bardzo dobrą korekcję błędów, sam mam 12-tkę dvd i nie narzekam, pali wszystko ładnie i bez problemów (a wypalam sporo) + dvd-ram którego uzywam do archiwizacji, etc
ale jak mówią inni - ile nagrywarek tyle zdań - wybór należy do Ciebie pozdro, marcin |
|
|
|
|
#13 | |
|
Wymiatacz
![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Jezli zalezy Ci na jakosci i nie bedziesz @ bierz LG - 4160 jest odrobine drozsza od 4210, a ma dobre recenzje. Ja jestem wlasnie na etape wyboru napedu. Po przeczytaniu tego forum bylem przekonany do Liteona - niestety szybko okazalo sie, ze ludzie chwala go tylko dlatego, ze mozna go modowac. Z jakoscia zapisu jest raczej przecietny. Testowalem 1633 - plyty Esperanza wypalonej x4 nie czyta DVD Liteona
- o dziwo DVD LG czyta ![]() Tutaj nie znajdziesz obiektywnych opini na teamt LG - niestety to forum przeksztalca sie w "forum liteona". Zajrzyj tu: http://www.cdrinfo.com/Sections/Revi...rticleId=11079 http://kenny.storageinfo.co.kr/ http://www.cdrinfo.com/forum/tm.asp?...=1&key=𔦔 PS. Jeszcze nie kupilem zadengo modelu. czekam teraz na dostawe NEC-a :cool: Chociaz sklaniam sie juz ku 4163B Zdravim |
|
|
|
|
#15 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.11.2004
![]() |
kupilem LG 4163b box - raczej warto
Za 300zl ze sklepu, wersja box, 2 lata gwarancji, po aktualizacji biosu na płytkach verbatim dvd-r 4x (wersja kolor w pudełku slim) jakść nagrania filmu (chodzi o błędy C1 i C2) wzorcowa - tak jak obiecali ! verbatim dvd-r 8x (wersja w pudełku cake - piszę o tym bo nawet w rękach czuć różnice na korzyść tych 4x) jakość gorsza 2 a nawet 3 razy. Niemniej, nawet na najbardziej czułym odtwarzaczu DVD (panasonic rv62 i rv32) chodzi idealnie ! Zobaczymy jak długo LG pochodzi hehe, no... oby mu się.
|
|
|
![]() |
|
|