![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2003
![]() |
Co trzeba do odtwarzania DTS Audio POMOCY!!!!
Mam pytanko?
Mam SBlive 5.1 na sterach od Audigy. Zestawik Inspire 5400, DVD-ROM Toshiba. Czego jeszcze bede potzrebował do odtworzenia DTS AUdio na komuterze poza POWERD DVD albo WINDVD Czy konieczne jest pośrednictwo amplitunera pomiędzy kartą muzyczną a głośnikami. Czy moze od razu podpiąc cyfrowym z DVD do głośników. Przyznam się ze troche sie zgubiłem Prosze o pomoć, troche szukałem na forum ale tylko mam pętlik w głowie Z góry dziękuje P>S Jak wypalic pliki DTS na jakim nośniku ![]() Pozdro
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.02.2004
![]() |
Dts Re
-Plytke wypalasz normalnie jak Audio CD i nie kombinuj.
-Do dekodowania wav dts jest potrzebne Windvd (pracuje jako soft dekoder) z uaktywnioną podczas rejestracji/zakupu opcją dekodowania DTS'u -Opcją jest podpięcie Audigy lub Live'a przez wyjscie cyfrowe do amplitunera ktory sobie z tym poradzi. -Nie odpalaj plytki w trybie audio cd bez lini dekodera zwlaszcza przy wysokim poziomie ustawionej glosnosci na wyjsciu. -Jesli znalazles Audio DTS w sieci potrzebny, wymieniony soft znajdziesz bez trudu. PS Jesli masz set audio czyli czytnik CD lub DVD podpięty światłowodem lub coaxem sprawdz czy amplituner tego nie zdekoduje (ostroznie z glosnoscia) Pozdrawiam Tom |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2003
![]() |
Dzięki bardzo..
CZyli karta, soft, czytnik DVD i zestaw Creative 5.1 5400 wystarczy ![]() ![]() Czy dobrze zrozumiałem ![]() ![]()
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Wszystko ok.
Jak masz image plyty to na poczatek proponuje go zamontowac do alkohola i odpalic z virtyalnego cd. Tom |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.02.2003
![]() |
Mam na plycie glownej "soundstorma" podlaczonego optykiem do amplitunera obslugujacego DTS. W filmach DVD, DTS dziala, lecz nie moge go uzyskac przy odtwarzaniu DTS Audio (WinDVD widzi ze ma DTS Audio, w opcjach jest przestawione na S/PDIF) - w glosnikach cisza. Co ciekawe - jak zaznacze "analogowa karta dzwiekowa" - WinDVD odtwarza muzyke w stereo.
#6 |
Nowy na forum
![]() |
Ciezko odpowiedziec, nie mialem nigdy SS'a.
Jesli możesz to sprawdź co się dzieje gdy zepniesz coax'em. Moze jest to zwiazane z obrobką, renderingiem dzwięku przez WinDVD problemami w jakiej postaci ma byc przesłany do ampli (klasa próbki itp) Moze sprawdz jeszcze najprostsza metode: Odpal WMP albo coś tam i odpal plyte z DTS'em. Jesli sygnal jest ok to zdekoduje strumien ampli. WinDVD nie jest potrzebny. Pozdrawiam Tom |
![]() |
![]() |
|
|