![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Forumator
Data rejestracji: 27.08.2004
![]() |
Witam
Posiadam tą nagrywarkę około 3-4 miesiące, w tym czasie zmieniłem firmware na LS0W. Ostatnio zaczęła się dziwnie zachowywać, tzn dłużej "wykrywa" płytki, i nie chce niektórych nagrywać lub wogóle nie wykrywa niektórych płyt. Pomyśli poświeći diodą i kaplica... Z początku nie martwiłem się tym zbytnio bo to były np CD-R za 60-70gr więc "olałem to" Jednak ostatnio odmówiła mi nagrania TDK DVD+R 8x, co mnie zdziwiło. Na nagrywarce samsunga wszystkie te dziwolągi i TDK nagrałem bez problemu. Otworzyłem więc tackę dmuchnęłem mocno do środka w nadzieji że to coś pomoże i... zobaczyłem palący się laser! Przy otwartej tacce... Więc moje pytanie jest następujące: Czy to co się pali jest laserem napędu, a może jakaś czujka (no ale pali się na czerowno i wyglada mi na laser..) nigdy nie widziałem czegoś podobnego w innych napędach. I drugie pytanie, czy jeżeli zmieniłem firmware to przyjmą mi ją na gwarancję? Być może jest jakieś inne rozwiązanie odrzucania przez nagrywarkę płytek. Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc.
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Je***347;li to oryginalny (od producenta palnika) firmware, to przyjm***261;, ***322;aski nie robi***261;.
Gnaj do serwisu.
|
|
|
#3 |
|
Forumator
![]() |
Tak oryginalny firmware. Chocia***380; dobre to ***380;e przyjm***261;. Zaczynam si***281; cieszy***263; ***380;e kupi***322;em j***261; w w wersji BOX to mam 2 lata gwarancji
Dzi***281;ki i pozdrawiam
|
|
#4 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Wersje OEM mają dokładnie tyle samo gwarancji ![]()
|
|
|
|
#5 |
|
Forumator
![]() |
nie wiedzialem, mniejsza z tym. nap***281;d wioz***281; w poniedzialek do serwisu, ciekawe po jakim czasie go odbior***281;
|
|
#6 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() A TU wystarczyło trafić na miłą panią, która od razu dała do ręki... ![]()
|
|
![]() |
|
|