![]() |
Odłączyłem z tej samej taśmy Teac'a i jak na razie DVDDecrypter zgrywa płytę na dysk. Poprzednio była totalna zwiecha nawet płyty nie dało rady wyciągnąć bez resetu kompa.
Jak teraz podłączyć te nagrywarki. |
na oddzielnych kablach
np. primary IDE: HDD (master) + DVD-RW (slave) secondary IDE: HDD (master) + teac (slave) lub primary IDE: HDD (master) + teac (slave) secondary IDE: DVD-RW (master) wszystko zalezy ile masz urzadzen w kompie |
płytkę wypaliło bez problemu
jezeli bede mial ktoras z nagrywarek podpieta razem z dyskiem to czy podczas nagrywania na tej nagrywarce nie bedzie spowalnialo systemu |
bedzie
ja mam podlaczone tak i biega bez zajakniecia primiary master: HDD primiary slave: nic secondary master: DVD-Rom secondary slave: DVD-RW ale zaleca sie odwrotna konfiguracje na drugim kanale secondary master: DVD-RW secondary slave: DVD-Rom |
tak tez mialem tylko ze jako secondary slave: CD-RW a po jej odłączeniu idzie bez problemu
|
Cytat:
tylko ze jemu teac sie pogryzl z litkiem na jednej tasmie niech podepnie teaca z hdd i mniej go uzywa np. tylko do cd-r :> a litka jako master na secondary IDE @Kysiu a zmnieniales ustawienia na tasmie raz jedno master, raz drugie ??? |
jak mogl sie pogryzc litek to takie spokojne stwozonko :D
no wlasnie czy zworki poustawiales odpowiednio w napedach:> |
oczywiście zworki były dobrze ustawione Litek Master, a Teac Slave
|
a zrob na odwrot litek slave a teac master
|
Cytat:
moj litek z drugim litkiem zyja zgodnie i ladnie :ognicho: plytki |
podłączyłem litka jako Slava a Teaca jako Master i teraz wszystko działa idealnie.
Wielkie dzięki za pomoc. |
no to sie cieszymy
i jak ktos ladnie napisal kiedys "kolejny zadowolony forumowicz :)" |
Cytat:
A tu po raz kolejny przekonujemy się Że w życiu nic nie przychodzi łatwo :nie: Więc trzeba użyć inteligencji - jeżeli się takową posiada :idea: (Nie mówię tu o tobie Kysiu) Lub umieć poprosić o pomoc (A tu jak najbardziej o tobie) Wtedy korzystając z doświadczenia innych userów Razem damy radę :mruga: Ponuraki i szaraki natomiast :wsciekly: Dalej będą siedzieć w liściach i :klnie: :czar: |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:43. |