![]() |
Oki. Mam propozycję... Może powrócimy do głównego tematu, bo trochę sobie schodzimy na boczek :D ?? Ale z tym LG to faktycznie nie wiadomo co myśleć :( Może zainwestować jednak w coś innego, bo przy tym troche niepewności jest, a z innymi takich problemów nie było (oczywiście wszyskie mają jakieś wady, ale...). Piszcie dalej. Chętnie poczytam mądrych wypowiedzi :D
|
Cytat:
wiec chcesz placic za cos co ma napis sony jak w srodku jest litek :> |
Plextor PX-716A
wymagania minimalne Procesor P4 min 1,4Ghz 256 Ram min 5 Gb wolnego na HDD win 98sc/me/2000/xp zalecana podlaczenie na master - pracuje w trybie Ultra DMD 4 (66) |
Cytat:
wiem o tym ale zawsze firma wiecej :D, a jak otworzyc litka 832 to tam jest napisane SONY dziwne nie ;) Moja lista ktore bym kupil dzis(w takiej kolejnosci): 1. NEC ND-3520A/GNA DVD RW+/- 16X - 306PLN 2. PIONEER DVD(R+-/RW +-) OEM (DVR-108) - 384PLN 3. LITE-ON DVD-+R/RW SOHW-1653 BOX - 282PLN 4. TDK DVW-A160416DL-A 16XDVD +/- R/RW BOX - 443PLN Ceny wedlug www.skleppc.pl Nie kupiłbym zadnej z samsnugow i LGE Ale najchetniej to Plextor PX-716A tylko mnie nie stac na wydanie taaakiej kasy - 635 PLN(www.komputronik.pl ) |
Cytat:
|
Rowniez posiadam LG 4163B - idealny palnik jak dla mnie, ze wzgledu na obsluge DVD-RAM i dobry serwis. Tak naprawde wybralem LG wlasnie dlatego i jestem zadowolony. W innym wypadku zdecydowalbym sie na Benq - dobry palnik z dobrym softem.
@Fuzzy Nie sugeruj sie opinia kogos, kto mial kiedys CD i teraz wypowiada sie na temat jakosci DVDRW. Ostatnie modele LG naprawde sa dobre i potwierdzaja to testy. Poczytaj na innych stronach np. cdfreaks.com - tam znajdziesz wiecej obiektywnych opinii. Tutaj wiekszosc jest zaslepiona napedami Liteona i nie widza nic innego. Niestety nowe modele tego producenta to kompletna porazka. |
Cytat:
Jak pisalem LG moze i sa lepsze w osiagach ale mysle ze nie wytzrymuja palenia w duzych iosciach. Jak policzylem to moj litek wypalil ponad 400DVD i ok 200 CD <- nie wliczam tu CD-RW i DVD-RW tego w sumioe ze 100 by sie nazbieralo :), jak mialem LG32x to padla po ok 300CD :(, ale osiagi miala lepsze niz nie jedna inna.... ed: mam tego litka jakos od konca wakacji - musialbym poszukac... dvd-ram po co to komu... przynajmniej mi niepotzrebne jak mam DVD+R ESPERANZA za 1,36PLN. I jako "zaslepiony litkiem" ;) polecam NEC Pioneer albo i najlepiej Plextor(plex ma dobry serwis nie trzeba 4 razy do naprawy (tyle trzeba z LG w gwarancji jest napisane) oddawac by wymienili na nowy, daja odrazu nówke - przynajmniej w b-stoku) Sprzet ktory posiadasz jest w pelni wystarczajacy - ja mam celerona 1300/256RAM/HDD IBM 30+Saegate 160GB+Maxtor 80GB na pokladzie Abita ST6 i przy 8x ogladam film ( z innego HDD) wiec jak na moj gust tu nalezy brac pod uwage szybkosc hdd bo reszta sprzetu jest OK Jezeli wczoraj kogos bardzo urazilem to bardzo SORRY. |
Ja mam neca 3500a i 8x chodzi bez problemu szybciej nie nagrywałem bo nie mam takich płytek. Żadnych niepotrzebnych opróżnień bufora i jescze do tego muza w tle. Moj procek - athlon 900 i 256 ramu bez problemu sobie radzi. To może być bardzie kwestia dysku bo u mnie obciązenie nie wychodzi ponad 20%
|
Już sobie kupiłem pare dni temu. W końcu zdecydowałem się na Nec 3520a i jak na razie jestem b. zadowolony. Dzięki za wszystkie posty... :piwo:
|
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 22:12. |