![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
![]()
Hellov. Mam pewien proglemik...
![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Banned
Data rejestracji: 03.10.2004
![]() |
oczywista przy tak mocnym sprzecie bez problemu powinno nagrywać
|
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
"...mocnym sprzęcie..." --> lekka nutka ironi
![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
the one
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 08.12.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
#5 | |
Banned
![]() |
Cytat:
Wymagania systemowe Pentium 700 MHz (lub szybszy) 128 MB lub więcej 5 GB lub więcej wolnego miejsca. (Wolne miejsce do zapisu zależy od ilości danych) Enhanced-IDE (jako podstawowy slave, dodatkowy master lub slave). Wymagane miejsce połówkowej wysokości 5,25 cala Wymagane gniazdo +5V/ +12V Windows 98/2000/ME/XP (Home Edition / Professional), Direct X 9.0 lub wyższy* CD-R : Zalecane LG, Mitsubishi Chemical, Verbatim, Taiyo Yuden, TDK SKC. CD-RW : Zalecane LG, Ricoh, Mitsubishi Chemical, Verbatim. DVD-R : Zalecane FujiFilm, Maxell, TDK. DVD-RW : Zalecane JVC, Mitsubishi Chemical, TDK. DVD+R : Zalecane Taiyo Yuden, Maxell. DVD+RW : Zalecane TDK, FujiFilm. DVD-RAM : Zalecane Maxell, Panasonic. |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Guru
Data rejestracji: 31.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#7 |
onTour
Data rejestracji: 29.08.2004
![]() |
Rowniez posiadam LG 4163B - idealny palnik jak dla mnie, ze wzgledu na obsluge DVD-RAM i dobry serwis. Tak naprawde wybralem LG wlasnie dlatego i jestem zadowolony. W innym wypadku zdecydowalbym sie na Benq - dobry palnik z dobrym softem.
@Fuzzy Nie sugeruj sie opinia kogos, kto mial kiedys CD i teraz wypowiada sie na temat jakosci DVDRW. Ostatnie modele LG naprawde sa dobre i potwierdzaja to testy. Poczytaj na innych stronach np. cdfreaks.com - tam znajdziesz wiecej obiektywnych opinii. Tutaj wiekszosc jest zaslepiona napedami Liteona i nie widza nic innego. Niestety nowe modele tego producenta to kompletna porazka. |
![]() |
![]() |
#8 | |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Jak pisalem LG moze i sa lepsze w osiagach ale mysle ze nie wytzrymuja palenia w duzych iosciach. Jak policzylem to moj litek wypalil ponad 400DVD i ok 200 CD <- nie wliczam tu CD-RW i DVD-RW tego w sumioe ze 100 by sie nazbieralo ![]() ![]() ed: mam tego litka jakos od konca wakacji - musialbym poszukac... dvd-ram po co to komu... przynajmniej mi niepotzrebne jak mam DVD+R ESPERANZA za 1,36PLN. I jako "zaslepiony litkiem" ![]() Sprzet ktory posiadasz jest w pelni wystarczajacy - ja mam celerona 1300/256RAM/HDD IBM 30+Saegate 160GB+Maxtor 80GB na pokladzie Abita ST6 i przy 8x ogladam film ( z innego HDD) wiec jak na moj gust tu nalezy brac pod uwage szybkosc hdd bo reszta sprzetu jest OK Jezeli wczoraj kogos bardzo urazilem to bardzo SORRY. Ostatnio zmieniany przez polakT : 20.01.2005 o godz. 10:20 |
|
![]() |
![]() |
#9 |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
troche nie ten dzial... ja polecam NEC 3500A - nie mam, ale slyszalem o niej duzo dobrego.. sam mam TDK 880N [jest podobno na bazie tego NECa
![]() wujek ma tez Pioneer 108 i tez smiga ![]() pozdro ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
HDmaniak
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 20.10.2002
Cytat:
![]() pozdro ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
inżynier systemowy
Data rejestracji: 07.07.2004
![]() ![]() ![]() |
jak na moj gust to ten sprzet jest w pelni wystarczajacy - pod warunkiem ze nie ma sie dysku 5400obr. (fuj kumpel ma takowego 4x -dvd-i to sie tnie....fuj, błeee, .....) - ramu w sam raz i cpu tez wystaczajace
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Nowy na forum
![]() |
No to się ciesze, że komp jest dobry, tylko jeszcze się zastanawiam nad wyborem nagrywarki... Zastanawiałem się nad propozycją Smartek'a (NEC 3500A lub Pioneer 108) i się teraz zastanawiam nad Pioneer'em. Hmmmm... Widze że gorzej sobie radzi z cd, ale w sumie od tego mam inny napęd... Za to NEC tańszy - wszystko ma wady i zalety. Jeszcze musze się zastanowić. A może jeszcze jakieś inne propozycje??
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Maj3. Ten post mi się podobał. Ale możesz mi powiedzieć skąd bierzesz takie dane?? Poczytał bym sobie...
|
![]() |
![]() |
#15 |
Banned
![]() |
|
![]() |
![]() |
|
|