Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Czy celeron 1 GHz pociągnie nagrywarke DVD? (https://forum.cdrinfo.pl/f15/czy-celeron-1-ghz-pociagnie-nagrywarke-dvd-46659/)

fuzzy 19.01.2005 15:44

Wymagania... (piszcie plizzz!!)

Hellov. Mam pewien proglemik... ??? Mam zamiar sobie kupić nagrywarkę dvd. Napiszcie mi, czy jak mam celerona 1Ghz i 300Mb ramu, czyli ogólnie nie taką za***istą maszynkę (lepsza do mielenia mięsa :D ) to nie będe miał problemu z nagrywaniem płytek... Są jakieś wymagania co do sprzętu?? A tak przy okazji, to jaką mi doradzacie kupić?? Ocena firm producentów też mile widziana. THNX...

maj3 19.01.2005 15:52

oczywista przy tak mocnym sprzecie bez problemu powinno nagrywać

fuzzy 19.01.2005 16:11

"...mocnym sprzęcie..." --> lekka nutka ironi :D . Ale myśle, że reszta textu to wporzo jest...?? A co z nagrywarką?? Masz jakieś propozycje??

Smartek 19.01.2005 16:26

troche nie ten dzial... ja polecam NEC 3500A - nie mam, ale slyszalem o niej duzo dobrego.. sam mam TDK 880N [jest podobno na bazie tego NECa :)]...
wujek ma tez Pioneer 108 i tez smiga :)
pozdro ;)

Bartez 19.01.2005 16:38

Cytat:

Napisany przez Smartek
troche nie ten dzial... ja polecam NEC 3500A - nie mam, ale slyszalem o niej duzo dobrego.. sam mam TDK 880N [jest podobno na bazie tego NECa :)]...
wujek ma tez Pioneer 108 i tez smiga :)
pozdro ;)

TDK 880N nie jest na bazie tego NEca, tylko wcześniejszego modelu - NEC ND-2500A. To tak gwoli ścisłości :)

polakT 19.01.2005 16:59

jak na moj gust to ten sprzet jest w pelni wystarczajacy - pod warunkiem ze nie ma sie dysku 5400obr. (fuj kumpel ma takowego 4x -dvd-i to sie tnie....fuj, błeee, .....) - ramu w sam raz i cpu tez wystaczajace ;)

andrzejj9 19.01.2005 17:01

Cytat:

Napisany przez fuzzy
"...mocnym sprzęcie..." --> lekka nutka ironi :D . Ale myśle, że reszta textu to wporzo jest...?? A co z nagrywarką?? Masz jakieś propozycje??

Niekoniecznie musisz się tutaj doszukiwać ironii. Naprawdę do używania nagrywarki nie potrzeba super sprzętu, a Twój procesor daje Ci jeszcze mnóstwo zapasu. Dla porównania powiem, że na Amidze przy 40MHz bez problemu nagrywam płytki.

Smartek 19.01.2005 17:05

Cytat:

Napisany przez Bartez
TDK 880N nie jest na bazie tego NEca, tylko wcześniejszego modelu - NEC ND-2500A. To tak gwoli ścisłości :)

jedna cyferka w ta czy w ta :P
pozdro ;)

fuzzy 19.01.2005 17:21

No to się ciesze, że komp jest dobry, tylko jeszcze się zastanawiam nad wyborem nagrywarki... Zastanawiałem się nad propozycją Smartek'a (NEC 3500A lub Pioneer 108) i się teraz zastanawiam nad Pioneer'em. Hmmmm... Widze że gorzej sobie radzi z cd, ale w sumie od tego mam inny napęd... Za to NEC tańszy - wszystko ma wady i zalety. Jeszcze musze się zastanowić. A może jeszcze jakieś inne propozycje??

maj3 19.01.2005 17:24

Cytat:

Napisany przez fuzzy

ja bym kupił LG 4163b

Wymagania
systemowe
Pentium 700 MHz (lub szybszy)
128 MB lub więcej
5 GB lub więcej wolnego miejsca.
(Wolne miejsce do zapisu zależy od ilości danych)
Enhanced-IDE (jako podstawowy slave, dodatkowy master lub slave).
Wymagane miejsce połówkowej wysokości 5,25 cala
Wymagane gniazdo +5V/ +12V
Windows 98/2000/ME/XP (Home Edition / Professional),
Direct X 9.0 lub wyższy*
CD-R : Zalecane LG, Mitsubishi Chemical, Verbatim, Taiyo Yuden, TDK
SKC.
CD-RW : Zalecane LG, Ricoh, Mitsubishi Chemical, Verbatim.
DVD-R : Zalecane FujiFilm, Maxell, TDK.
DVD-RW : Zalecane JVC, Mitsubishi Chemical, TDK.
DVD+R : Zalecane Taiyo Yuden, Maxell.
DVD+RW : Zalecane TDK, FujiFilm.
DVD-RAM : Zalecane Maxell, Panasonic.

fuzzy 19.01.2005 17:30

Maj3. Ten post mi się podobał. Ale możesz mi powiedzieć skąd bierzesz takie dane?? Poczytał bym sobie...

maj3 19.01.2005 17:31

www.lge.com
www.lge.pl

fuzzy 19.01.2005 17:35

thnx...

polakT 19.01.2005 19:01

TAK polecam LG jak chcesz wyj***** kase w bloto, mialem 3 napedy LG kazdy nie pojezdzil dluzej niz 1 rok LG CD-ROM 52X, CD-RW 16X i CD-RW 32X, nie polecam tego czegos....... lubisz ryzyko prosze bardzo ale na dluzsza mete to lepiej cos pozadnego. swojego liteona kupilem za cok kolo 350zl i jestem narazie zadowolony, ale dzis kupilbym NEC (ew. pioneer, sony)

nigdy:
LG Elektroshit
Shitsung

tak ja radze, kazdy ma swoje upodobania

ps. kumpel kupil nagrywarke Shitsunga 16X -dvd- mial ja caly miesiac na gwarancji dostal nowa(wymienill sobie po znajomosci na NEC i mowi ze roznica niebo a ziemia)

maj3 19.01.2005 19:19

Cytat:

Napisany przez thomascamel
TAK polecam LG jak chcesz wyj***** kase w bloto, mialem 3 napedy LG kazdy nie pojezdzil dluzej niz 1 rok LG CD-ROM 52X, CD-RW 16X i CD-RW 32X, nie polecam tego czegos....... lubisz ryzyko prosze bardzo ale na dluzsza mete to lepiej cos pozadnego. swojego liteona kupilem za cok kolo 350zl i jestem narazie zadowolony, ale dzis kupilbym NEC (ew. pioneer, sony)

nigdy:
LG Elektroshit
Shitsung

tak ja radze, kazdy ma swoje upodobania

ps. kumpel kupil nagrywarke Shitsunga 16X -dvd- mial ja caly miesiac na gwarancji dostal nowa(wymienill sobie po znajomosci na NEC i mowi ze roznica niebo a ziemia)

jak widze pie...sz bez sensu
własnie nagrywarki dvd lg robi ok.
zreszta swoja mam dobrze ponad rok i zero problemów

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 14:23.