![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Czy to jest dobre nagranie?
Dziś nagrałem moją pierwszą płytkę x8. I nie mam pojęcia czy jak na taką prędkość rezultaty są zadawalające...
Nagrywarka 1653S@1633S BS01 Nośnik Imation DVD-R 8x Date : 2005-01-20 15:48:28 Model : 1-0-0-0 LITE-ON DVDRW SOHW-1633S BS41 Disc : DVD-R , FUJIFILM03 [FUJI Photo Film Co., Ltd.] Speed : 4x ECC blocks sum (PI/PIF) : 8/1 Scanned range : 0 - 2294697 Sampling count : 126716 Errors : 0 PI Max : 452 PI Average : 16,29 PI Total : 274336 PIF Max : 12 PIF Average : 0,28 PIF Total : 4707 W sumie dość dużo błędów PIF. Płyta się czyta, tylko jak długo? ![]() Przepalić raz jeszcze, tym razem x4? Jak sądzicie? |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
OGame Master
Data rejestracji: 19.04.2003
![]() |
Hmmm... "zdowngrad'owales"
swoja nagryware? OK. PI nie przekracza normy, PIF troche duzy. Generalnie nie przekracza normy, nie liczac tych 3 szpilek. Jak na moj gust, to jezeli nie sa to jakies wazne dane to spokojnie mozesz zostawic, natomiast jezeli sa, to proponuje wypalic 4x na pozadnej plytce.Tak przy okazji to po co palicie na takich cienkich nosnikach z predkoscia 8x? Nie lepiej 4x i nie zastanawiac sie pozniej czy bedzie ok czy trzeba nagrac jeszcze raz? Oczywiscie zwracam honor jezeli to byl test z ciekawosci
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() |
Cytat:
Dane są umiarkowanie ważne, ale chyba nie będę nagrywał ponownie ![]() Wypaliłbym 4x, aaale chciałem sprawdzić czy moja nagrywarka wypali 8x poprawnie. Później będę sprawdzał czy da radę 16x, jak tylko się pojawią nośniki ![]() A'propos nośników - w moim mieście (Koszalin) firmowe płyty DVD+-R są nie do zdobycia. Tylko esperanza, imation, dysan (te akurat 2.4x) i benq. I jak tu przetestować verbatimy.... |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Godzina 5-ta minut 30-ści
Data rejestracji: 06.10.2002
![]() |
Pojedź do Kołobrzegu tam są na pewno w sklepoie "Flamenco"
![]() Pozdr. A tak na poważnie propnuję sklep internetowy. Najlepiej zgadać się z kimś kto potrzebuje płyt i złożyć zamówienie- wtedy koszty przesyłki nie będą takie wysokie. Ja tak robiłem i w sumie wychodziło nieżle. Pozdr.
Pozdrawiam. Lepiej powiedzieć: "To interesujące, co mówisz" zamiast "Co Ty pie...lisz" Lepiej powiedzieć: "Chyba powinieneś to przemyśleć" zamiast "No i weź tłumacz *****owi" Lepiej powiedzieć: "Raczej nie zrobisz tego w ten sposób" zamiast "I tak do zaje...ania, całe życie z kretynami" Ostatnio zmieniany przez madmax2 : 20.01.2005 o godz. 22:43 |
|
|
![]() |
|
|