![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
volleyball
Data rejestracji: 14.11.2002
![]() |
7.6 Gb na 4.7gb nie radze sobie!!
Wiem Wiem było o tym pisane ale
Chce sobie zrobic kopie filmu "Szybkich..." ale z tych opisów i wyszukiwanie zdań które dotyczyły by jak to zrobić jest w sumie niewiele. Dużo biadolenia i przypuszczeń. Mam filmik 7.6GB i Zargo pewnie dobrze to opisł tylko ja się zatrzymałem na Ifoupdate (co to jest?). WILEKA PROŚBA JEŚLI KTOŚ CZUJE SIĘ NA SIŁACH I WIE "JAK TO SIĘ ROBI" NIECH ODPISZE NIE WAŻNE JAKIMI PROGRAMAMI WAŻNE ABY ZMIEŚCIĆ FILM, ŚCIEŻKĄ AUDIO I TRZEMA NAPISAMI, OCZYWIŚCIE MOŻE BYĆ OBRAZEK W MENU-musi Wszystko to na 4.7 ( ja zachłanny ...nie) POZDRAWIAM. Mam pare pytań co do twojego opisu Zargo. poprostu nie łapie. Pewnie szukam dziury w całym ale naprawde siedziałem nad tym i udało mi się zrobić raz bez napisów i drugi z napisami i to bez menu: 1. Ripujemy całą płytę dvd do katalogu np. D:/GLADIATOR/VIDEO_TS (nazywać go będziemy "ORIGINAL FOLDER") Odp: zrzucam całą płytke na Hdd która zajmuje 7.6 Gb 2. Ustalamy wielkość menu i dodatków na orginalnej płycie. Odp: wywalam szystkie zbedne fimly zajmujące po 1GB i zostawiam VIDEO_TS czy jakieś inne ![]() 3. Robimy rekompresję materiału filmowego programem DVD2One v.1.02 (wielkość materiału po rekompresji ustalamy po odjęciu od 4472 MB objętości danych z pkt. 2), wynik zapisujemy w scieżce np. D:/GLADIATOR/DVD5/VIDEO_TS ("Nowy Folder") Odp: DVD2ONe tam zbyt dużo nie ma i tylko oprócz zaznaczenia napisów i audio. Odejmuje te szystkie dodatki które zostawiłem. 4. Trzeba przeniećś to chyba wiem 5.Uruchamiamy program IfoUpdate. W pierwszym polu Original IFO Path podajemy ścieżkę do "oryginalnego" VTS_01_0.IFO (z katalogu "ORIGINAL FOLDER") W drugim polu Authored IFO Path plik . ifo rekompresowanego materiału z "NOWEGO FOLDERU" D:/GLADIATOR/DVD5/VIDEO_TS W trzecim katalog podajemy miejsce docelowego backupu pliku "oryginalnego" VTS_01_0.IFO Odp: Co to jest za program ![]() ![]() ![]() 6.Teraz pozostaje tylko wcisnąć przycisk Update IFO, a nstępnie Correcy VTS Sector. 7. I już mamy poprawną strukturę plików odwołujących się do nowego materiału fimu (po rekompresji). Odp. no to też nie jest trudne Sorry za niewiedze Dzięki z góry za odp. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
volleyball
![]() |
Re: 7.6 Gb na 4.7gb nie radze sobie!!
Sprostowanie:
Ifoeditor coś mi nie działa więc nie moge ruszyć dalej musze go somie znaleść. A reszta co do zrobienia tej płytki jest aktualna. POMOCY tone w istocie |
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 01.08.2002
![]() |
|
![]() |
![]() |
#4 |
volleyball
![]() |
NIe wiedziałem że tak będzie. Ale wszystko to że nie mam netu w domu. Coś niedokładnie przeczytam i potem wychodzi że jestem Ciemnogrodzianinem. Bardzo się tym zajarałem i zabardzo chce. Mam Ifoedit ale nigdy się tym nie bawiłem. Doszedłem w opisie do punktu 5 twojego opisu. I teraz co dalej .....?? Naprawde nie moge znaleść tych Original IFO Path ,W drugim polu Authored IFO Path plik nie bo co innego teraz widze a pujde do domu i się zastanawiam co to było
![]() Prośba o wyrozumiałość!!!No jak przerobić tą 7.8 Gb na 4,7 wraz z napisami i jedną ścieszką?? A i bym zapomniał nie polecam Princo na 100szt. 8 się zacina "Bicz" P.S Mam teraz jeszcze jeden problem płytke 4,8 GB i nie udają mi się napisy wmontować?? Bez menu to ja niechce i za prosto
#5 |
volleyball
![]() |
Sorry że kpie ale sam z sibie, ponieważ nie dokładnie czytam. Zargo dziękie za wszystko i za nic. Już sobie poradziłem z tym Filmem i szukam czegoś nowego do zabawy oczywiśnie DVD bo jaram sie tym przerażliwie. Dobra koniec tego traktownia tego forum jak chat ( choć nigdy tak nie było. POZDRAWIAM
#6 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
po co sie tym wszystkim meczyc
Jak DVDXCopy wszystko za ciebie zalatwi sam, czasem tylko ci powie ze potrzebne sa 2 plytki dvd , ale wiekszosc wchodzi na jedna, i copy jest idealna !!
![]()
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 17.03.2003
![]() |
Program ktory sobie poradzi z tym problemem aby 9 GB zmiescic na 4.7GB nazywa sie InstantCopy firmy Pinaccle.
|
![]() |
![]() |
#8 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
filmy
Program ktory sobie poradzi z tym problemem aby 9 GB zmiescic na 4.7GB nazywa sie InstantCopy firmy Pinaccle.
Pod warunkiem ze film nie jest zabezpieczony ![]() Jeszcze raz powtarzam DVDXCopy to jedyny i najlepszy program.
#9 | |
Bywalec
Data rejestracji: 28.08.2002
![]() |
Re: filmy
Cytat:
No... jest jeszcze DVD2DVDR1.3.4. ,radzi sobie z płytą zabezpieczoną. Dla oszczędnych ![]() |
|
![]() |
![]() |
#10 |
volleyball
![]() |
Re: Re: filmy
DVDxCopy? - ja chce mieć na jednej płycie.ZORG co do zrobienia za pomocą twojego opisu jest spoko, Tylko musze się jeszcze nauczyć jak zrobić obrazek na początku
![]()
#11 |
Caliente
![]() ![]() ![]() |
znalść DVD2one 1.0.2
Chyba sie znalazlo, chociaz ja uzywam dvdxcopy, a InstantCopy jest ok. pod warunkiem ze film nie jest zabezpieczony
![]()
#12 |
volleyball
![]() |
Mam pare zagadek??
Pare zagadek nie tylko dla wyjadaczy
![]() 1. Stworzyłem film DVD9 na DVD5 bez większego problemu ( jak pisałem wcześniej że mam problemy- durny jestem) mam tylko kłopocić taki: napisy na płytce zrobionej są zielone i jak je zmienić na białe ![]() 2. Jak mniejszyć rozmiar dodatków by film miał tak 4GB a reszta dodatki ( teraz film ma 3Gg a dodatki 1,3Gb to na jak bezużyteczne dodatki to za dużo) ![]() 3. Jak ma wprowadzić włane menu do filmu jak mam tylko sam film ( obrazek z aktywnym Play i Scens) ![]() 4.gdzie znajde opis 2cd divx na DVD ponieważ te opisy które się tu znajdują zmieniają temat na coś innego ![]() P.s Sorrki że tak hurtowo ale jeszcze czekam na DSLa Brawo CobraVerde że zauważyłeś ,iż przy Franc zabrakło -e. Widać że ktoś to czyta. POZDRAWIAM
#13 |
volleyball
![]() |
Re: Mam pare zagadek??
Czy napewno nikt nie wie ja odpowiedzieć na moje pytania.
![]() ![]() ![]()
#14 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.03.2003
![]() |
menu
na jeden temat Ci odpowiem:
menu możesz wprowadzić za pomocą programu MovieFactory2 -to taki kombajn do nagrywania DVD.Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
|
|