Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.12.2003, 21:42   #1
jezak
Bywalec

Data rejestracji: 07.11.2003
jezak w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Dorzucając swoje trzy grosze chciałem potwierdzić, że przy stosowaniu dobrych nośników trudno narzekać na 411 (401@411). Zarówno CD jak i DVD palą sie świetnie i śmiagają bez problemów. Jednak przechodząc do skrajności i testując palnik na płytkach, które "mniej lubi" tzn. DVD-R i to tych z niskiej półki (DVD-R x2 HAWK - Media code/Manufacturer ID MXLRG01, kupione w TESCO po 4 zł) to przy kończeniu sesji wyskakuje błąd fiksacji i nagrywarka tych płyt nie widzi (testowałem zarówno nagrywanie fimów jak i normalnych danych).
Jednak co ciekawe odtwarzacz DVD w komputerze czyta je bez problemu, tak samo odtwarzacze DVD stacjonarne (2 PHILIPSY,LG) - w przypadku filmów.
Dodam że to samo nagrywane na płytkach DVD-R x4 TDK - Media Code/Manufacturer ID TYG01 działa bez zarzutów także na nagrywarce.
Płytki wypalam w NERO, dlatego nie zgadzam się z Jaromixem, być może ma jakieś konflikty sprzętowe (to oczywiście tylko teza) lub któryś z programów z nim się gryzie - czego sam doświadczyłem po zainstalowaniu kilkunastu aplikacji do DVD a szalę kombinacji przelał TMPGEnc DVD.

Reasumując, pomiomo pewnych niedociągnięć nagrywarka jest dobrym zakupem.

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 03.12.2003, 23:58   #2
donvit
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2003
donvit zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mój pali wszystko, nawet to, co według niektórych opinii "niepalne". Lecz współczuję tym, którzy mają kłopoty. Nie ulega wątpliwości, że 411 to nierówna seria. Jeżeli upgrade firmware`u nie pomaga proponuję wymienić na inny egzemplarz, jeśli to możliwe... (np. o ile wiem, to przysługuje prawo rękojmii po kilkukrotnej wizycie w serwisie, choć to mozolna droga, to jednak jest nadzieja, że nie zostaniemy z gratem zamiast działającej nagrywarki).
Pozdro.
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: