Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 03.12.2003, 23:58   #16
donvit
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 24.01.2003
donvit zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mój pali wszystko, nawet to, co według niektórych opinii "niepalne". Lecz współczuję tym, którzy mają kłopoty. Nie ulega wątpliwości, że 411 to nierówna seria. Jeżeli upgrade firmware`u nie pomaga proponuję wymienić na inny egzemplarz, jeśli to możliwe... (np. o ile wiem, to przysługuje prawo rękojmii po kilkukrotnej wizycie w serwisie, choć to mozolna droga, to jednak jest nadzieja, że nie zostaniemy z gratem zamiast działającej nagrywarki).
Pozdro.
Sound Blaster Live!
Ram 1000 MB PC 433
donvit jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 04.12.2003, 19:18   #17
johh
Nowy na forum

Data rejestracji: 03.11.2003
johh w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez ewasik
Bios najnowszy wgrałam kilka dni temu i po tym 5 plytek gigamaster pieknie nagrała a za 2 dni 5 tychże samych zapsuła przy nagrywaniu-brak jakiejkolwiek logiki.Przy czym zawiesza sie czasami i żeby wyjąć już zepsutą płytę muszę resetować komputer.Do tego czasami nic nie nagrywa na płycie a komunikat jest że OK nagrane, trzeba powtarzać.No i kłopoty z czytaniem oryginalnych płyt DVD tłoczonych: wkładam płytę a ona coś tam sobie mruczy i mówi że nie ma płyty w napędzie, przy zgrywaniu na dysk też czasami odmawia posłuszeństwa wieszając program.Do nagrywania używam Nero 6 ale mam też Sonic, dany razem z nagrywarką.Też kombinowałam z taśmą Master slave, nawet odłączyłam CDrom żeby została sama na taśmie ale bez efektu.Przed reklamacją dałam jej ostatnią szansę kupując płyty Verbatim, na razie 2 nagrała i OK.
Ja na twoim miejscu zażądałbym wymiany nagrywarki ( jak się za coś daje pieniądze to to ma działać prawidłowo - pod to jest odpowiedni paragraf ) Ja osobiscie nagrywam na wszelkiego rodzaju nosnikach poczawszy od espranz po datexy a plytki mialem zmarnowane tylko na poczatku przy ustawianiu konfiguracji. A teraz to wszystko hula bezproblemowo i ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony. Ale trzeba pamietac o prawidlowej konfiguracji PC-ta. To naprade ma duzy wplyw i mam wrazenie ze 90% problemow z tymi nagrywarkami bierze sie po prostu z nieodpowiedniego ustawienia konfiguracji sprzetu i oprogramowania ( włączając w to oczywiście także odpowiednią wersję bios-a ) .

Ostatnio zmieniany przez johh : 04.12.2003 o godz. 19:20
johh jest offline  
Stary 05.12.2003, 13:52   #18
drhej
Nowy na forum

Data rejestracji: 05.12.2003
drhej w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Jako ze mam nagrywałek LDW-401S juz 4 miechy, to mam juz jakies zdanie na ten temat. Otoz: po 2 mieisacach nagrywania plytek DVD+R nagrywarka padla. Jak czytalem wczesniej, inni tez mieli taki problem: nagrywala wszystko ok, tylko ze po nagraniu plyta byla czysta To byla przyczyna oddania sprzetu do serwisu. W serwisie lezala 40 dni (slownie CZTERDZIEŚCI) Dali mi taka sama LDW-401S. Spoko. Ta dziala bzzz problemow. Zrobilem jej prosty zabieg transplantacji firmware'u z 411 i narazie tez jest OK. Moja nagrywa w tej chwili na wszystkim (prawie) I na tanich Esperanza i na Verbatimach, TDK... tylko moje DVD stacjonarne GRUNDIG cos woli te drozsze... W tej chwili zamierzam zabrac sie do nagrywania filmu z wakacji na DVD-R Verbatim Digital-Movie za 15.50 . Jaki bedzie rezultat, pochwale sie jak zrobie kompresje na MPEG-2. Dodam, ze przed reklamacja sprzetu, nagrywarka zepsula mi 3 plyty TDK po 15 zenkoof kazda. smutek, ale tak bywa jak sie czlowiek napali na tani sprzet. W tej chwili jestem zdegustowany calym tym zajsciem z serwisem 40 dni, ale mysle ze jakos to bedzie. Wszystko nagrywalem programem Unlead Movie Factory. Moze on tez jest kiepski?
drhej jest offline  
Stary 05.12.2003, 17:47   #19
DSP
Nowy na forum

Data rejestracji: 29.11.2003
DSP w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[QUOTE=johh]Ja na twoim miejscu zażądałbym wymiany nagrywarki ( jak się za coś daje pieniądze to to ma działać prawidłowo - pod to jest odpowiedni paragraf )
>>>>>>>>>>>>>>>>cut<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

I tak też zrobiłem. Teraz rozglądam sie za Pioneer DVR-106D. Może ktoś wie czy warto?? Ewentualnie jakby ktoś napisał czym (elektronicznie i mechanicznie) różni się od modelu A06.
DSP jest offline  
Stary 05.12.2003, 21:16   #20
JAROmix
Registered

Data rejestracji: 15.10.2002
JAROmix zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez zorg
Jaromix a do czego nadaje sie nero ?
Do częstych aktualizacji, dlatego do cd-rów jest winoncd.
JAROmix jest offline  
Stary 05.12.2003, 22:05   #21
Martin_TP
Kitty loves Agit! =^_^=

Data rejestracji: 25.11.2002
Martin_TP zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
[QUOTE=DSP]
Cytat:
Napisany przez johh
I tak też zrobiłem. Teraz rozglądam sie za Pioneer DVR-106D. Może ktoś wie czy warto?? Ewentualnie jakby ktoś napisał czym (elektronicznie i mechanicznie) różni się od modelu A06.
A06 - jest to Pioneer 106 w wersji OEM czyli bez pudelka i dodaktowego oprogramowania, i czystych plytek - mechanicznie i elektronicznie niczym sie nie rozni - tylko wersja firmware (ale nic nie stoi na przeszkodzie by wgrac do niej firware od BOX'owego Pioneera.
Co do nagrywarki to jest ona teraz w cenie okolo 650 zl to jedno, drugie to to ze naprawde warto bo to jedna z najlepszych nagrywarek, chyba zaraz po Plextorze. Do daleko jej od problemow znanych urzytkownikom LiteOnow - poprostu dziala jak nalezy, i wszystkie nagrane plyty jak dotej pory wszedzie i u kazdego mi sie czytaja.
Martin_TP jest offline  
Stary 06.12.2003, 02:13   #22
Mirek-1977
Pentium4ever

Data rejestracji: 06.12.2003
Mirek-1977 zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Mam tą wysmażywarkę Litka. Na KOMPUTRONIKU wystawiłem najwyższe noty (chyba trochę przesadziłem). Teraz dałbym 7/10 Radzi sobie z tańszymi nośnikami, tak? Esperanza to tani nośnik? Rzuciłem się na 3 takie sztuki, jak bezdomny na ciepłe kartofle, a teraz jestem 24 zł w plecy. Firmware nagrywary wymieniałem 3-krotnie. Oryginalnie był FS02; pierwszy update do FS07; 2) do FS0B no i w końcu FS0F. No i Esperanzy nadal leżą czyste. Ale potrzymam je jeszcze, może z firmwarem FS0ZŹŻ je wypale.

Wypaliłem na DVD-R x4 Mint ok 20 filmów wszystkie odczytane na DVD-ROMie LG i na stacjonarnych LG i PHILIPS. Na Verbatimku wypaliłem 2. Z nimi też nie było problemu, ale nie kupię ich już więcej. Za jednego Verbalka moę kupić 1,6363636363636363636363 Minta.

Nie wściekajcie się już tak na ten sprzęt. Pocieszający jest chyba fakt, że gorzej być nie może.

Pozdrawiam wszystkich 411SLITKÓW.

---------------------------------------------------
ASUS P4P800; C 2,4 GHz; 512 MB RAM; Palit Daytona GF FX 5600; 80 GB BARACUDA 7; SOUND on board 6ch; PLEXTOR 4824A; DVD-ROM LG x16; no i Litek oczywiście

Ostatnio zmieniany przez Mirek-1977 : 06.12.2003 o godz. 02:19
Mirek-1977 jest offline  
Stary 06.12.2003, 09:26   #23
bartezjusz
Nowy na forum

Data rejestracji: 02.12.2003
bartezjusz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
esperanza to najwiekszy syf - zarówno cdr jak i dvd -kazdy o tym wie

ja wiem ze wiekszosc spawarek dvd ma problemy z poprawnym nagrywaniem na tym chłamie - wiec czasem Was nie rozumiem-po jaka cholerę kupowac odrzuty z fabryk z nadrukiem esperanza

kilka dni temu litka 411s kupił rowniez mój kumpel - nie ma zadnych,najmniejszych problemów

ale jak juz ktos wyzej powiedział -99% problemów ze spwarkami dvd lezy po stronie uzytkowników którzy nie bardzo potrafią uzyc odpowiedniego softu , podpiac prawidłowo spawary czy wrzucaja do niej najtansze gooofno jak np esperanza
bartezjusz jest offline  
Stary 07.12.2003, 19:44   #24
dulanek
OldBoy

Data rejestracji: 07.12.2003
dulanek w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nie mam ŻADNYCH problemów z 411s.Wypieka nawet najgorsze krążki DVD i CD.Odtwarza filmy tak jak powinna.
Jedyna sprawa, to, że chciałbym ją jeszcze podrasować na 811s .
dulanek jest offline  
Stary 08.12.2003, 08:47   #25
ewasik
Bywalec

Data rejestracji: 25.11.2003
ewasik w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez johh
Ja na twoim miejscu zażądałbym wymiany nagrywarki ( jak się za coś daje pieniądze to to ma działać prawidłowo - pod to jest odpowiedni paragraf ) Ja osobiscie nagrywam na wszelkiego rodzaju nosnikach poczawszy od espranz po datexy a plytki mialem zmarnowane tylko na poczatku przy ustawianiu konfiguracji. A teraz to wszystko hula bezproblemowo i ogólnie rzecz biorąc jestem zadowolony. Ale trzeba pamietac o prawidlowej konfiguracji PC-ta. To naprade ma duzy wplyw i mam wrazenie ze 90% problemow z tymi nagrywarkami bierze sie po prostu z nieodpowiedniego ustawienia konfiguracji sprzetu i oprogramowania ( włączając w to oczywiście także odpowiednią wersję bios-a ) .
Tak wiec kolejne podejście do nagrywania i kolejne zepsute płyty: 3 cd i 1 dvd verbatim. Po takim zachowaniu wymontowałam ją i zawiozłam do serwisu. Mam już dość. Oczywiście przyjęli ale pan był zdziwiony że narzekam , bo przecież " tak dobrze wypadła ta nagrywarka w testach Chipa"
ewasik jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: