![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 24.01.2003
![]() |
Mój pali wszystko, nawet to, co według niektórych opinii "niepalne". Lecz współczuję tym, którzy mają kłopoty. Nie ulega wątpliwości, że 411 to nierówna seria. Jeżeli upgrade firmware`u nie pomaga proponuję wymienić na inny egzemplarz, jeśli to możliwe... (np. o ile wiem, to przysługuje prawo rękojmii po kilkukrotnej wizycie w serwisie, choć to mozolna droga, to jednak jest nadzieja, że nie zostaniemy z gratem zamiast działającej nagrywarki).
Pozdro.
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez johh : 04.12.2003 o godz. 19:20 |
|
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 05.12.2003
![]() |
Jako ze mam nagrywałek LDW-401S juz 4 miechy, to mam juz jakies zdanie na ten temat. Otoz: po 2 mieisacach nagrywania plytek DVD+R nagrywarka padla. Jak czytalem wczesniej, inni tez mieli taki problem: nagrywala wszystko ok, tylko ze po nagraniu plyta byla czysta
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2003
![]() |
[QUOTE=johh]Ja na twoim miejscu zażądałbym wymiany nagrywarki ( jak się za coś daje pieniądze to to ma działać prawidłowo - pod to jest odpowiedni paragraf )
>>>>>>>>>>>>>>>>cut<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< I tak też zrobiłem. Teraz rozglądam sie za Pioneer DVR-106D. Może ktoś wie czy warto?? Ewentualnie jakby ktoś napisał czym (elektronicznie i mechanicznie) różni się od modelu A06. |
![]() |
![]() |
#20 | |
Registered
Data rejestracji: 15.10.2002
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#21 | |
Kitty loves Agit! =^_^=
Data rejestracji: 25.11.2002
![]() |
[QUOTE=DSP]
Cytat:
Co do nagrywarki to jest ona teraz w cenie okolo 650 zl to jedno, drugie to to ze naprawde warto bo to jedna z najlepszych nagrywarek, chyba zaraz po Plextorze. Do daleko jej od problemow znanych urzytkownikom LiteOnow - poprostu dziala jak nalezy, i wszystkie nagrane plyty jak dotej pory wszedzie i u kazdego mi sie czytaja.
=^.^= Pioneer DVR-A06, Plextor 4824TA, Toshiba SD-M1612 Sometimes in the dark, When I close my eyes, I dream of you... If I could fly across this night, Faster than the speed of light... i would be with you |
|
![]() |
![]() |
#22 |
Pentium4ever
Data rejestracji: 06.12.2003
![]() |
Mam tą wysmażywarkę Litka. Na KOMPUTRONIKU wystawiłem najwyższe noty (chyba trochę przesadziłem). Teraz dałbym 7/10 Radzi sobie z tańszymi nośnikami, tak? Esperanza to tani nośnik? Rzuciłem się na 3 takie sztuki, jak bezdomny na ciepłe kartofle, a teraz jestem 24 zł w plecy. Firmware nagrywary wymieniałem 3-krotnie. Oryginalnie był FS02; pierwszy update do FS07; 2) do FS0B no i w końcu FS0F. No i Esperanzy nadal leżą czyste. Ale potrzymam je jeszcze, może z firmwarem FS0ZŹŻ je wypale.
Wypaliłem na DVD-R x4 Mint ok 20 filmów wszystkie odczytane na DVD-ROMie LG i na stacjonarnych LG i PHILIPS. Na Verbatimku wypaliłem 2. Z nimi też nie było problemu, ale nie kupię ich już więcej. Za jednego Verbalka moę kupić 1,6363636363636363636363 Minta. Nie wściekajcie się już tak na ten sprzęt. Pocieszający jest chyba fakt, że gorzej być nie może. Pozdrawiam wszystkich 411SLITKÓW. --------------------------------------------------- ASUS P4P800; C 2,4 GHz; 512 MB RAM; Palit Daytona GF FX 5600; 80 GB BARACUDA 7; SOUND on board 6ch; PLEXTOR 4824A; DVD-ROM LG x16; no i Litek oczywiście Ostatnio zmieniany przez Mirek-1977 : 06.12.2003 o godz. 02:19 |
![]() |
![]() |
#23 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 02.12.2003
![]() |
esperanza to najwiekszy syf - zarówno cdr jak i dvd -kazdy o tym wie
ja wiem ze wiekszosc spawarek dvd ma problemy z poprawnym nagrywaniem na tym chłamie - wiec czasem Was nie rozumiem-po jaka cholerę kupowac odrzuty z fabryk z nadrukiem esperanza kilka dni temu litka 411s kupił rowniez mój kumpel - nie ma zadnych,najmniejszych problemów ale jak juz ktos wyzej powiedział -99% problemów ze spwarkami dvd lezy po stronie uzytkowników którzy nie bardzo potrafią uzyc odpowiedniego softu , podpiac prawidłowo spawary czy wrzucaja do niej najtansze gooofno jak np esperanza |
![]() |
![]() |
#24 |
OldBoy
Data rejestracji: 07.12.2003
![]() |
Nie mam ŻADNYCH problemów z 411s.Wypieka nawet najgorsze krążki DVD i CD.Odtwarza filmy tak jak powinna.
Jedyna sprawa, to, że chciałbym ją jeszcze podrasować na 811s ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.11.2003
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |