![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.01.2004
![]() |
Cytat:
Najnowszym oficjalnym biosem jest CSOM !!! http://www.liteon.ab.pl/firmware/CS0M.zip a tu zmodyfikowany ten sam bios i ten polecam !!! http://codeguys.rpc1.org/firmwares/1...-cf-ledfix.rar |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.04.2005
![]() |
Pare testow, zmarnowalem na nie z 10 plyt.
Nagrywarka SOHW 1653S, bios CS0K nie modyfikowany (tzn bez czerwonych swiatelek ![]() Plytka Verbatim +, wypalana z book type DVD-ROM, bez problemu odtwarzana w moim stacjonarnym odtwarzaczu DVD firmy noname, ktory formalnie nie łyka plusow. ![]() A to plytka Verbatim -, palona z book type normalnym. Mimo ze minus to w stacjonarnym sie wiesza i ogolnie chodzi tragicznie. Jest to dla mnie troche dziwne, gdyz charakterystyka nie wyglada tak zle. Musze dodac ze TDK - odtwarza, a w testach wypadaja podobnie. ![]() Co najdziwniejsze nawet w kompie Verbatimy - z nagranym filmem nie chca byc czytane. Co wiecej dalej uwazam ze na biosie CS02 plytki TDK zarowno - jak i + byly palone najlepiej i moj stacjonarny odtwarzacz nie mial z - problemow. Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#18 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 21.12.2004
![]() |
ja jadę
na cs02 z prywatnymi modyfikacjami. Pali na wszystkim co mu podsuwam (co ludkowie kupią i przyniosą ;-) ale najczęściej palę w kolejności ilościowej: platinum, axe, esperanzę... A dla siebie verbach+r, esperanzax4-r(gsc002) i platinumx8+r(ricoch02) i tdkx4+rw(chyba philips, płyty na wymianki). Przerobiłem po kolei wszystkie biosy (poza ostatnimi ..k i ..m) w wersjach orginalnych, od codeguys`ów i własne mutacje i jak na razie cs02 jest dla mnie jakościowo "the best" badziewnych płyt. Inna sprawa że na jego modyfikacje i kombinowanie poświęciłem najwięcej czasu...
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#19 | ||
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
Cytat:
Ale gdyby był tu Sławekj napewno by zauważył że to może być kwestia błedów Jitter, których Ty niestety nie możesz zweryfikować bo nie masz Benq ani Plextor ... i być może miałby rację! Ps. Już to też przerabiałem na mojej Mancie... A wniosek prosty - pal na plusach Verbatim bo jest super.
Benq DW-1640 (BSRB), Liteon LH-18A1H (HL09), Liteon SOHR-5238S (S09), Liteon - i po co przepłacać ... Ostatnio zmieniany przez karel48 : 19.04.2005 o godz. 17:34 |
||
![]() |
![]() |
|
|