![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
walidator
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
DiscJuggler kontra Nero
Witam, pragnę się podzielić pewna ciekawostką jaką odkryłem, nabyłem pionka 105 i wypalałem
filmy za pomocą nero 6v0 na różnej maści nośnikach głównie esperanza,mediasonic i inne tanie wynalazki, na 10 wypalonych filmów około cztery zachowywały się dziwnie w stacjonarnych playerach, gdzieś w granicach 10-20 minut przed końcem filmu następowało szatkowanie obrazu (kwadraciki) a nawet zwis playera, sprawdzałem płytki na playerach pioneer, toshiba,mustek. Dobry człowiek z usa doradził mi abym do palenia filmów użył jegglera bo jego zdaniem nero się do tego absolutnie nie nadaje, tak tez zrobiłem. Zainstalowałem Jugglera 4.10.1084 i co ![]() Jak ręką odjął, zero problemów, wypaliłem od tego czasu około 50 płytek i podobne problemy się nie powtórzyły, przypadek czy coś w tym jest ? PS Konfig kompa się nie zmienił, wszystko (dma i tp.) ustawione zgodnie z zasadami sztuki, w czasie wypalania komp był zawsze zostawiony w spokoju. Athlon2600/333 , 512MB ddr ram, mobo msi kt6 delta, hdd baracuda 120GB/8MB, palniki liteon5232, pionek 105,dvd toshiba 1712, |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Bywalec
Data rejestracji: 24.10.2002
![]() |
Re: DiscJuggler kontra Nero
Hej
To raczej nie nowosc, bo Ahead wypuscilo wczoraj (lub przed) patcha do nero, ktory poprawia rozne bledy... Chociaz moge sie mylic.
#3 |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.04.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]()
Proszę użytkownika Disc Jugglera (Kolega Yeti) o wpisanie instrukcji palenia DVD z Vobów (z filmem) tym programem. Najlepiej w przyklejonym topiku o paleniu DVD różnymi programami (u góry forum).
Pozdrawiam Jabba |
![]() |
![]() |
#4 |
walidator
![]() |
Dzis wieczorem cos naskrobie.
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.02.2003
![]() |
Rowniez przyłączam się do prośby o tutorial i uwagi na temat Jugglera.
pzdr budasty
#6 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Zainstalowałem i testuję
![]()
#7 |
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
nero jak neron
jest dobry do nagrywania data nic pozatym.
a juz napewno nie do dvd moze nastepna ver, Nero 7
#8 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 29.12.2002
![]() |
a moze ktos jeszcze
podac skad go sciagnac ? jest dosc zadki i kiedys szukalem a nie znalazlem
![]() a propo ma ktos witaminke do niego ? lukas155@wp.pl 8)
#9 |
walidator
![]() |
lukas69 stuk puk listonosz
![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
ja tez prosze bo nigdzie nie widze a kazza bede pol roku sciagal:-(
#11 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
Wydaje mi się,ze bedę musial powrócić do prób Jugglera z DVD-RW. A tymczasem "ryzykuję" ![]() Sprawa jest ciekawa, bo zdaje mi się, że nagrałem już jakis film Jugglerem i poszło dobrze. Tylko nie pamietam który ![]() Pozdrawiam Jabba P.S. Szkoda 9 zł - my Huttowie jesteśmy nieco skąpi. Poza tym to była moja przedostatnia TDK DVD-R ![]() |
|
![]() |
![]() |
#12 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Hmm, panie Hutt nagrałam kilka płytek i ...
1. to co nagrywałem z gotowych obrazów iso chodzi bez problemu (3 szt.) 2. zrobiłem jeden backup zgodnie z instrukcją zamieszczoną przez Yeti i ... chodzi bez problemu w komputerze natomiast na stacjonarnym plytka szybko startuje, pokazuje sie krotki wstep i w momencie łądowania menu klops, miły komunikat ze dysk nie moze byc odczytany, płytka Verbatim (10 zł ...budasty tez byc skapy bo ostatnio zepsuł kombinowaniem kilka płyt ![]() ![]() p.s. wracam do DVD Decryptera jako podstawowego nagrywacza iso (zrobionych przez ImgTool) pzdr, bud
#13 | |
Lord of the Sword
Zlotowicz
Cytat:
- DVD2DVDR (kompresja,voby,pliki ifo) - IMGTool (konwersja do ISO) (http://www.coujo.de/ib/index.php?act..._name=download - DVDDecrypter (wypalenie ISO) Chociaz u mnie wyniki palenia programem ImgTool Burn (z engine Nero, obecnie 6.0.0.19) są dobre. Kolega fido2001 ma również dobre wyniki paleniem Nero 6.0.0.11 ze skryptem do wypalania DVD. Pozdrawiam Jabba |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.10.2003
![]() |
Witam
jesli ktos jest zainteresowany to tutorial do DiscJuggler jest tu http://www.dcevolution.netfirms.com/tutorial.shtml Palacz |
![]() |
![]() |
#15 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 13.02.2003
![]() |
witam a ja moge dostac skrypty do nero 5xx,
i jak je zalaczyc itp. z gory dziekuje
|
|