![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#391 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
Witam
Jestem tu praktycznie nowy nawet jeszcze nagrywary DVD nie mam, ale mam zamiar kupić dlatego teraz pytanie. Jaką nagrywarke proponujecie mi żebym kupił. Najbardziej zależy mi na takiej która nagrywa bezproblemowo, cicho i przedewszytkim z dobrą korekcją błędów tak aby ani mój Xbox ani PS2 a przedewszytkim PS2 nie miał problemów z odczytem. Ważne jest też oczywiście cena, a mam na to tylko 320zł ![]() Myślałem nad NECiem i LiteOnem , ale czy to są rzeczywiście jedyne w miare optymalne wyjścia ?? Doradźcie na jaką firmę mam zwracac główną uwagę. PS. Jak z nagrywaniem poradzi sobię 333Mhz, 320ramu. Ale to pytanie tak na marginesie. PROSZĘ O POMOC !!! |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#392 | ||
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=info&p=4&uid=1653s masz tam wymagania sprzetowe tez ![]() ale jak do psx chcesz plyty nagrywac to proponuje nec 2500A ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 29.01.2005 o godz. 11:30 |
||
![]() |
![]() |
#393 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.01.2005
![]() |
ja wybralem neca 3520A narazie jest oki
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#394 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 06.01.2005
![]() |
W końcu kupiłem LiteONa 1653S czy to rzeczywiście dobry wybór ??
Doradźcie mi jeszcze czym najlepiej wypalac gry na konsole PS2. Jaka prędkość jest rzeczywiście optymalna. I czy po otrzymaniu tej nagrywarki zmienic firmware na jakiś ![]() |
![]() |
![]() |
#395 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.01.2005
![]() |
"Legion" dzięki wczoraj zamówiłem PX-712SA czekam na dostawę.
|
![]() |
![]() |
#396 |
Bywalec
Data rejestracji: 13.01.2003
![]() |
hej
dlaczego tak malo jest opini o toshibie, zawsze ta firma kojarzyla sie z dobrym i drozszym sprzetem, a to chyba malo kto kupuje teraz...? osobiscie potrzebuje nagrywarki dvd ktora szybko wypala RW i dobrze rippuje zabezpieczone plytki, poniewaz nie mam zadnych waznych danych do archiwizowania dla przyszlych pokolen, a do filmow i gier nie mam sentymentu (po co mi stosy plyt ze starociami) co w tym temacie mialby ktos do polecenia? toshiba sd-r5732 daje rade? bo jak tu czytam to liteon to troche taki sprzet dla majsterkowicza, a LG nie chce (cdrw 48x16x48, ktora kupilem tak sie dobrze sprawowala ze dostalem teraz 52x24x52...) nawet monitory maja slabe ![]() czy wie ktos moze o jakis realnych i bliskich planach nagrywarek z dvd+/-rw 12x lub nawet 16x, bo 8x nie jest wolno ale mogloby byc szybciej ![]() pozdrawiam ![]()
#397 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.12.2004
![]() |
TOSHIBA będzie dla Ciebie dobrym wyborem.Łamie wiele zabezpieczeń.
|
![]() |
![]() |
#398 | |||
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 30.01.2005 o godz. 23:36 |
|||
![]() |
![]() |
#399 |
Bywalec
Data rejestracji: 30.01.2004
![]() |
Witam.
Kupilem sobie nagrywarke Pioneer DVR-108D znaczy prawie kupilem bo juz czekam na nia od dwuch tygodni w sklepie mi mowia ze niema ich u dystrybutora bo wchodzi jakis nowy model pioniera a ja niemam napendu w kompcu i koniecznie potrzebuje cos kupic mialem juz liteona i nie bylem zadowolony. Wienc pytam was co polecacie i czy duble layer to dobre rozwiazanie. Pozdrawiam. |
![]() |
![]() |
#400 |
Bywalec
![]() |
Noto moze chociaz mi powiecie czy NEC ND-3520A Double Layer jest dobry.
Dobry to znaczy ze po nagraniu plyty nawet jakieis szmacianej wloze ja spowrotem do nagrywarki i bez proglemu bende mogl skopiowac jej zawartos spowrotem na dysk bo na liteonie zdarzalo mi sie ze mi sie to nie udawalo. |
![]() |
![]() |
#401 |
AMD User
Data rejestracji: 19.01.2005
![]() |
Musisz isc do wrozki, bo nikt Ci nie da gwarancji na gowniana plyte. Jak bedziesz uzywal dobrych plyt i nagrywal odpowiednimi predkosciami to bedzie dobrze. NEC jest dobry, ale ma slaba korekcje bledow, ale moze poprawia to przyszle biosy. Ja osobiscie polecam BenQ, chociaz jeszcze nie poznalem jej do konca.
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#402 |
Bywalec
![]() |
No korde niewiem naprawde na co sie zdecydowac a aktualnie niemam napendu w kompcu to musze cos lykac i to szybko normalnie zachowuje sie jak baba.
|
![]() |
![]() |
#403 |
AMD User
![]() |
Ja osobiscie sam chcialem kupic pioneera, ale tak zaczalem przegladac forum, wykresy itd., az w koncu juz wybieralem miedzy Asusem, Pioneerem a NEC'kiem. Pozniej przejzalem temat o BenQ i powalily mnie wykresy. Zapisuje swietnie. Jednak dalej bylem niezdecydowany, ale w koncu stwierdzilem, ze nigdy nic nie kupie i zamowilem BenQ. Z przesylka wynioslo mnie to 278 zl. Jestem zadowolony..
Pozdrawiam |
![]() |
![]() |
#404 |
Bywalec
![]() |
No wlasnie a ja kupowalem w sklepie esc wplacilem i kaske na konto za pioniera 108D wynioslo mnie to z przesylkom 340PLN i dupa paczka od dwuch tygodni domnie nie dochodzi bo napisali mi ze wyslali domnie to nagrywarke ale poczta im uszkodzila paczke i niestety napend tez a ze byl to ostatni to moge wyplacic odnich kase albo poczekac az znow bendom mieli ta nagrywarke tylko ze oni mowia ze juz ich niema bo jakis nowy model wchodzi i ze niby zaden dystrybutor w polsce jej niema.
A mi sie juz niechce czekac i musze wybrac miendzy takimi jak maja u siebie w sklepie bo wyplacac od nich szmal i lazic gdzies po sklepach to znowu przeduzy cala sprawe. A maja neca lg i toschibe noi liteona ale liteona juz niechce wienc moze cos z tych trzech co naj lepiej. |
![]() |
![]() |
#405 |
AMD User
![]() |
Z tych co wymieniles osobiscie wzialbym NEC'ka. Ale jak wyplacisz od nich ta kase to dlugo nie potrwa.
|
![]() |
![]() |
|
|