Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 29.01.2005, 09:14   #391
Casshern
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2005
Casshern w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam
Jestem tu praktycznie nowy nawet jeszcze nagrywary DVD nie mam, ale mam zamiar kupić dlatego teraz pytanie.
Jaką nagrywarke proponujecie mi żebym kupił.
Najbardziej zależy mi na takiej która nagrywa bezproblemowo, cicho i przedewszytkim z dobrą korekcją błędów tak aby ani mój Xbox ani PS2 a przedewszytkim PS2 nie miał problemów z odczytem.
Ważne jest też oczywiście cena, a mam na to tylko 320zł
Myślałem nad NECiem i LiteOnem , ale czy to są rzeczywiście jedyne w miare optymalne wyjścia ??
Doradźcie na jaką firmę mam zwracac główną uwagę.
PS. Jak z nagrywaniem poradzi sobię 333Mhz, 320ramu.
Ale to pytanie tak na marginesie.
PROSZĘ O POMOC !!!
Casshern jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 29.01.2005, 11:26   #392
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Leon$
PX-712SA (interfejs S-ATA) doradżcie który model wybrać i dlaczego? Za pomoc dziękuję.
(interfejs S-ATA)
Cytat:
Napisany przez Casshern
Witam
Jestem tu praktycznie nowy nawet jeszcze nagrywary DVD nie mam, ale mam zamiar kupić dlatego teraz pytanie.
Jaką nagrywarke proponujecie mi żebym kupił.
Najbardziej zależy mi na takiej która nagrywa bezproblemowo, cicho i przedewszytkim z dobrą korekcją błędów tak aby ani mój Xbox ani PS2 a przedewszytkim PS2 nie miał problemów z odczytem.
Ważne jest też oczywiście cena, a mam na to tylko 320zł
Myślałem nad NECiem i LiteOnem , ale czy to są rzeczywiście jedyne w miare optymalne wyjścia ??
Doradźcie na jaką firmę mam zwracac główną uwagę.
PS. Jak z nagrywaniem poradzi sobię 333Mhz, 320ramu.
Ale to pytanie tak na marginesie.
PROSZĘ O POMOC !!!
http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=info&p=4&uid=1673s
http://www.liteon.ab.pl/index.php?ac=info&p=4&uid=1653s
masz tam wymagania sprzetowe tez
ale jak do psx chcesz plyty nagrywac to proponuje nec 2500A

Ostatnio zmieniany przez legion : 29.01.2005 o godz. 11:30
legion jest offline  
Stary 29.01.2005, 21:55   #393
hlmz
Nowy na forum

Data rejestracji: 27.01.2005
hlmz w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
ja wybralem neca 3520A narazie jest oki i stosunkowo cicho narazie tylko wypaplilem 2 plytki dvd-rw.
hlmz jest offline  
Stary 30.01.2005, 10:32   #394
Casshern
Nowy na forum

Data rejestracji: 06.01.2005
Casshern w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
W końcu kupiłem LiteONa 1653S czy to rzeczywiście dobry wybór ??
Doradźcie mi jeszcze czym najlepiej wypalac gry na konsole PS2.
Jaka prędkość jest rzeczywiście optymalna.
I czy po otrzymaniu tej nagrywarki zmienic firmware na jakiś
Casshern jest offline  
Stary 30.01.2005, 13:21   #395
Leon$
Nowy na forum

Data rejestracji: 28.01.2005
Leon$ w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
"Legion" dzięki wczoraj zamówiłem PX-712SA czekam na dostawę.
Leon$ jest offline  
Stary 30.01.2005, 19:11   #396
Proxymity
Bywalec

Data rejestracji: 13.01.2003
Proxymity w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hej

dlaczego tak malo jest opini o toshibie, zawsze ta firma kojarzyla sie z dobrym i drozszym sprzetem, a to chyba malo kto kupuje teraz...?

osobiscie potrzebuje nagrywarki dvd ktora szybko wypala RW i dobrze rippuje zabezpieczone plytki, poniewaz nie mam zadnych waznych danych do archiwizowania dla przyszlych pokolen, a do filmow i gier nie mam sentymentu (po co mi stosy plyt ze starociami)
co w tym temacie mialby ktos do polecenia? toshiba sd-r5732 daje rade? bo jak tu czytam to liteon to troche taki sprzet dla majsterkowicza, a LG nie chce (cdrw 48x16x48, ktora kupilem tak sie dobrze sprawowala ze dostalem teraz 52x24x52...) nawet monitory maja slabe

czy wie ktos moze o jakis realnych i bliskich planach nagrywarek z dvd+/-rw 12x lub nawet 16x, bo 8x nie jest wolno ale mogloby byc szybciej

pozdrawiam
Stary 30.01.2005, 21:21   #397
Yacko
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 21.12.2004
Yacko zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
TOSHIBA będzie dla Ciebie dobrym wyborem.Łamie wiele zabezpieczeń.
Yacko jest offline  
Stary 30.01.2005, 23:24   #398
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Proxymity
hej

dlaczego tak malo jest opini o toshibie, zawsze ta firma kojarzyla sie z dobrym i drozszym sprzetem, a to chyba malo kto kupuje teraz...?
moze dla tego ze samsung zaczal ingerowac w nich
Cytat:
Napisany przez Casshern
W końcu kupiłem LiteONa 1653S czy to rzeczywiście dobry wybór ??
Doradźcie mi jeszcze czym najlepiej wypalac gry na konsole PS2.
Jaka prędkość jest rzeczywiście optymalna.
I czy po otrzymaniu tej nagrywarki zmienic firmware na jakiś
najlepiej wgrac najnowszy bios CS09 ale co do nagrywania na PS2 to ci nie powiem
Cytat:
Napisany przez Proxymity
osobiscie potrzebuje nagrywarki dvd ktora szybko wypala RW i dobrze rippuje zabezpieczone plytki, poniewaz nie mam zadnych waznych danych do archiwizowania dla przyszlych pokolen, a do filmow i gier nie mam sentymentu (po co mi stosy plyt ze starociami)
co w tym temacie mialby ktos do polecenia? toshiba sd-r5732 daje rade? bo jak tu czytam to liteon to troche taki sprzet dla majsterkowicza, a LG nie chce (cdrw 48x16x48, ktora kupilem tak sie dobrze sprawowala ze dostalem teraz 52x24x52...) nawet monitory maja slabe

czy wie ktos moze o jakis realnych i bliskich planach nagrywarek z dvd+/-rw 12x lub nawet 16x, bo 8x nie jest wolno ale mogloby byc szybciej

pozdrawiam
to nec lub pionek albo ktorys z ich oemow czyli tdk & asua a najlepiej benq tanie i ciekawe

Ostatnio zmieniany przez legion : 30.01.2005 o godz. 23:36
legion jest offline  
Stary 01.02.2005, 13:35   #399
lucyfer
Bywalec

Data rejestracji: 30.01.2004
lucyfer w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Witam.
Kupilem sobie nagrywarke Pioneer DVR-108D znaczy prawie kupilem bo juz czekam na nia od dwuch tygodni w sklepie mi mowia ze niema ich u dystrybutora bo wchodzi jakis nowy model pioniera a ja niemam napendu w kompcu i koniecznie potrzebuje cos kupic mialem juz liteona i nie bylem zadowolony. Wienc pytam was co polecacie i czy duble layer to dobre rozwiazanie.
Pozdrawiam.
lucyfer jest offline  
Stary 01.02.2005, 14:57   #400
lucyfer
Bywalec

Noto moze chociaz mi powiecie czy NEC ND-3520A Double Layer jest dobry.
Dobry to znaczy ze po nagraniu plyty nawet jakieis szmacianej wloze ja spowrotem do nagrywarki i bez proglemu bende mogl skopiowac jej zawartos spowrotem na dysk bo na liteonie zdarzalo mi sie ze mi sie to nie udawalo.
lucyfer jest offline  
Stary 01.02.2005, 15:20   #401
Crasher
AMD User

Data rejestracji: 19.01.2005
Crasher zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Musisz isc do wrozki, bo nikt Ci nie da gwarancji na gowniana plyte. Jak bedziesz uzywal dobrych plyt i nagrywal odpowiednimi predkosciami to bedzie dobrze. NEC jest dobry, ale ma slaba korekcje bledow, ale moze poprawia to przyszle biosy. Ja osobiscie polecam BenQ, chociaz jeszcze nie poznalem jej do konca.

Pozdrawiam
Crasher jest offline  
Stary 01.02.2005, 15:42   #402
lucyfer
Bywalec

No korde niewiem naprawde na co sie zdecydowac a aktualnie niemam napendu w kompcu to musze cos lykac i to szybko normalnie zachowuje sie jak baba.
lucyfer jest offline  
Stary 01.02.2005, 15:52   #403
Crasher
AMD User

Ja osobiscie sam chcialem kupic pioneera, ale tak zaczalem przegladac forum, wykresy itd., az w koncu juz wybieralem miedzy Asusem, Pioneerem a NEC'kiem. Pozniej przejzalem temat o BenQ i powalily mnie wykresy. Zapisuje swietnie. Jednak dalej bylem niezdecydowany, ale w koncu stwierdzilem, ze nigdy nic nie kupie i zamowilem BenQ. Z przesylka wynioslo mnie to 278 zl. Jestem zadowolony..

Pozdrawiam
Crasher jest offline  
Stary 01.02.2005, 16:07   #404
lucyfer
Bywalec

No wlasnie a ja kupowalem w sklepie esc wplacilem i kaske na konto za pioniera 108D wynioslo mnie to z przesylkom 340PLN i dupa paczka od dwuch tygodni domnie nie dochodzi bo napisali mi ze wyslali domnie to nagrywarke ale poczta im uszkodzila paczke i niestety napend tez a ze byl to ostatni to moge wyplacic odnich kase albo poczekac az znow bendom mieli ta nagrywarke tylko ze oni mowia ze juz ich niema bo jakis nowy model wchodzi i ze niby zaden dystrybutor w polsce jej niema.
A mi sie juz niechce czekac i musze wybrac miendzy takimi jak maja u siebie w sklepie bo wyplacac od nich szmal i lazic gdzies po sklepach to znowu przeduzy cala sprawe.
A maja neca lg i toschibe noi liteona ale liteona juz niechce wienc moze cos z tych trzech co naj lepiej.
lucyfer jest offline  
Stary 01.02.2005, 16:55   #405
Crasher
AMD User

Z tych co wymieniles osobiscie wzialbym NEC'ka. Ale jak wyplacisz od nich ta kase to dlugo nie potrwa.
Crasher jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: