Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 13.06.2005, 02:30   #1201
jacoq
Nowy na forum

Data rejestracji: 31.05.2005
jacoq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
zaczynam sie zastanawiac czy pionner aby napewno byl lepszym wyborem od liteona czy asusa :/ nagralem wczoraj gta sa i nie widzi go ani dvd ani nawet sama nagrywarka a plyta jest zapelniona. nie wiem czym spowodowane sa te bledy dodam jeszcze ze nagralem na plycie sony accucore, i ze to nie jest raczej wina nosnika bo wczesniejsza taka sama plyte nagralem bez problemu.

Blue is often associated with depth and stability. It symbolizes trust, loyalty, wisdom, confidence, and truth.
jacoq jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 13.06.2005, 11:42   #1202
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez jacoq
zaczynam sie zastanawiac czy pionner aby napewno byl lepszym wyborem od liteona czy asusa :/ nagralem wczoraj gta sa i nie widzi go ani dvd ani nawet sama nagrywarka a plyta jest zapelniona. nie wiem czym spowodowane sa te bledy dodam jeszcze ze nagralem na plycie sony accucore, i ze to nie jest raczej wina nosnika bo wczesniejsza taka sama plyte nagralem bez problemu.
Sony AccuCore mają raczej opinię dobrych nośników

Nagrywając na nich kilkukrotnie mogę to potwierdzić

Tak więc to chyba nie w nośniku leży problem
Stary 13.06.2005, 15:55   #1203
Kilobajt
Bywalec

Data rejestracji: 27.03.2003
Kilobajt zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
@jacoq a jaka softem nagrywałeś i z jaką prędkością?
Stary 14.06.2005, 10:15   #1204
cdrinfo888
Bywalec

cdrinfo888 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez demek
a czym cie pionek zniechecil ?
We wszystkich testach porównawczych Pioneer DVR 108 plasuje się raczej w drugiej połowie peletonu testowanych nagrywarek. Być może DVR 109 wypadłby lepiej. Co do wykresów przebiegu zapisu i odczytu różnych płyt, to zupełnie się na nich nie znam i być może są one dobre. Dużą dla mnie zaletą jest to, że Pioneer czyta zabezpieczone płyty audio (Key2Audio i Cactus...)
Przyznam szczerze, że jestem bardzo znudzony poszukiwaniem najleprzej nagrywarki DVD i dlatego chyba zrobię jak mi doradził sprzedawca w sklepie:
do odczytu zwykły napęd ASUSA a do zapisu Pioneera DVR 109.
Pozdrawiawam!
cdrinfo888 jest offline  
Stary 14.06.2005, 10:24   #1205
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez cdrinfo888
We wszystkich testach porównawczych Pioneer DVR 108 plasuje się raczej w drugiej połowie peletonu testowanych nagrywarek. Być może DVR 109 wypadłby lepiej. Co do wykresów przebiegu zapisu i odczytu różnych płyt, to zupełnie się na nich nie znam i być może są one dobre. Dużą dla mnie zaletą jest to, że Pioneer czyta zabezpieczone płyty audio (Key2Audio i Cactus...)
Przyznam szczerze, że jestem bardzo znudzony poszukiwaniem najleprzej nagrywarki DVD i dlatego chyba zrobię jak mi doradził sprzedawca w sklepie:
do odczytu zwykły napęd ASUSA a do zapisu Pioneera DVR 109.
Pozdrawiawam!
No z tym odczytem DVD to Asus jest letko w tyle za Litkiem

Oczywiście pomijając tu inne zagadnienia typu: trzask tacki, kształt, wystrój, świsty ...

Wybór DVDRW pomijam także

Kwestia gustu

Stary 14.06.2005, 10:36   #1206
demek
ZnakJaworznickiegoBikera

Data rejestracji: 22.03.2005
demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>demek jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
@jacoq

nagralem 4 plyty z gta sa
- 2x verbatim palone 8x bo to takowe byly
- mediastore czarny z nieznanym mi oznaczeniem palony 4x
- omega palona 4x
nagrywane w dvd decrypterze i wszystkie dzialaja

@cdrinfo888

tak jak napisal kolega powyzej.......jako czytnik lite-on a jako nagrywarka.....benq, lg, nec, pioneer (w kolejnosci alfabetycznej)
Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz
PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK
MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM
demek jest offline  
Stary 15.06.2005, 00:19   #1207
jacoq
Nowy na forum

jacoq w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
nagrywalem 8x i z softem 1.50 ale jest smieszny problem u mnie nie czyta na nagrywarce ani na dvd a u ojca na dvd-rw pliteon przeczytalo ok Oo ale to jest ten jedyny przypadek...
a i jeszcze jedno mam problem z dyskiem i moze dlatego tak kopie plytki wszystkie, ktore wczeniej nagrywalem czyta za***i*** duzo lepiej sa nagrane niz na liteonie, mam nadzieje ze to wina dysku, za jakis tydzien go odesle tylko musze dane skopiowac a dysk to 160 maxtora ponoc za***istej firmy, ktora ostatnio robi naj dyski :/ wiecej nie poslucham "experotw" ze sklepu kom, naj lepszy dysk jaki mialem to baracuda ata III do tej pory smina a teraz on mnie ratuje bo na nim mam system bo na tamtym sie wiesza :/
mam do was pytanie: czy slyszeliscie o problemach z nagrywaniem przez HDD??

Blue is often associated with depth and stability. It symbolizes trust, loyalty, wisdom, confidence, and truth.

Ostatnio zmieniany przez jacoq : 15.06.2005 o godz. 00:23
jacoq jest offline  
Stary 15.06.2005, 11:39   #1208
Heraklit
Registered

Data rejestracji: 21.10.2003
Heraklit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Panowie,
co sądzicie o HP dvd640i? Pytam, bo bardzo spodobała mi się technologia LS i raczej szukam nagrywarki mająca taką możliwość "druku". Jednak HP to niby Lite-on (choć elektronika to ponoć Philips). W testach raczej nie wypada najgorzej, choć do ideału też jej daleko (ale czy jest ta nagrywarka?): problemy zabezpieczeniem SD, przy DVD słaba korekcja błędów (około 5%, choć może to zmienia ostatni firmaware).
Czy ktoś z was użytkuje tą nagrywarkę i może mi trochę powiedzięć o hałasie podczas nagrywania, czy tacka też tak głośno chodzi jak u Lite-on'a, czy są problemy z nagrywaniem na jakiś płytach DVD (np. Esperanza itd) i jak jest jakość nagrania (ilość błędów PI, PIF). Byłby wdzięczny za Wasze opinie
Heraklit jest offline  
Stary 15.06.2005, 11:52   #1209
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Dodam tylko, że w tej chwili są w VOBISIE po 299zł

Jak na black-boxa cena chyba dość dobra
Stary 15.06.2005, 13:36   #1210
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Heraklit
Panowie,
co sądzicie o HP dvd640i? Pytam, bo bardzo spodobała mi się technologia LS i raczej szukam nagrywarki mająca taką możliwość "druku". Jednak HP to niby Lite-on (choć elektronika to ponoć Philips). W testach raczej nie wypada najgorzej, choć do ideału też jej daleko (ale czy jest ta nagrywarka?): problemy zabezpieczeniem SD, przy DVD słaba korekcja błędów (około 5%, choć może to zmienia ostatni firmaware).
Czy ktoś z was użytkuje tą nagrywarkę i może mi trochę powiedzięć o hałasie podczas nagrywania, czy tacka też tak głośno chodzi jak u Lite-on'a, czy są problemy z nagrywaniem na jakiś płytach DVD (np. Esperanza itd) i jak jest jakość nagrania (ilość błędów PI, PIF). Byłby wdzięczny za Wasze opinie
to nie lepiej poczekac na benq http://www.atruereview.com/lightscribe_burner/index.php z ta sama technologia ten hp to litek ale tez ma cos z benqa ale podobno tylko HP i liteon przyczynily sie do powstania HP dvd640i

Ostatnio zmieniany przez legion : 15.06.2005 o godz. 13:47
legion jest offline  
Stary 15.06.2005, 14:54   #1211
Heraklit
Registered

Data rejestracji: 21.10.2003
Heraklit w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
to nie lepiej poczekac na benq http://www.atruereview.com/lightscribe_burner/index.php z ta sama technologia ten hp to litek ale tez ma cos z benqa ale podobno tylko HP i liteon przyczynily sie do powstania HP dvd640i
Już go można w Polsce kupić (sirius, niestety tylko biały). Również go brałem pod uwagę, ale firma BenQ kojarzy mi się z b.niską jakością. Specyfikacja obu nagrywarek jest wręcz identyczna, choćby wykorzystanie tej samej elektroniki (Philips). Nie wiem jak jest z mechaniką: część źródeł podaje, że początkowo były produkowane z mechaniką BenQ, a część z Lite-on (a może wszystko jest produkowane z mechaniką Lite-on)? Dlatego pytam, jak on rzeczywiście się zachowuje: głośność, jakość zapisu. Jeżeli jest głośny i ma jakość zapisu po Lite-on'ie to raczej poczekam na inne nagrywarki z LS, albo kupię Pionka.
Heraklit jest offline  
Stary 15.06.2005, 14:57   #1212
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez VIZZARD
Dodam tylko, że w tej chwili są w VOBISIE po 299zł

Jak na black-boxa cena chyba dość dobra
Jezeli sprzedaja to co na obrazku to to mi wyglada predzej na Benq niz na LiteOna.

Oczywiscie te na Benq sa lepsze niz te na Litku.

Ogolnie byly 3 serie: na Benq, LiteOnie i LG. Najwiecej jest na Litku, ale czesc jest jeszcze na Benq (lepsze), a o tych na LG mozesz zapomniec - nie znajdziesz, choc nie wiadomo nawet jak to im wyszlo.

Ostatnio zmieniany przez pawelblu : 15.06.2005 o godz. 15:00
pawelblu jest offline  
Stary 15.06.2005, 18:11   #1213
legion
XII

Data rejestracji: 02.06.2004
legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>legion jak się przyłoży ma szansę zostać specem <150 - 249 pkt>
Cytat:
Napisany przez Heraklit
Już go można w Polsce kupić (sirius, niestety tylko biały). Również go brałem pod uwagę, ale firma BenQ kojarzy mi się z b.niską jakością. Specyfikacja obu nagrywarek jest wręcz identyczna, choćby wykorzystanie tej samej elektroniki (Philips). Nie wiem jak jest z mechaniką: część źródeł podaje, że początkowo były produkowane z mechaniką BenQ, a część z Lite-on (a może wszystko jest produkowane z mechaniką Lite-on)? Dlatego pytam, jak on rzeczywiście się zachowuje: głośność, jakość zapisu. Jeżeli jest głośny i ma jakość zapisu po Lite-on'ie to raczej poczekam na inne nagrywarki z LS, albo kupię Pionka.
Kolego przeciez wiadomo ze LS jest nowa technologia na rynku zawsze mozna powiedziec ze kazda nagrywarka z nowa tech. ma niska jakosc ale tak naprawde to zalezy wszystko od nosnikow np. nec nagra ci ladnie minusa a liteon wogole czy to jest ulomnosc nagrywarki a czy nec np. moze nie wypali plusa a liteon zrobi to bez problemu .
Wiec czy nie kazda nagrywarka na rynku jest w pewnym sensie ulomna bo ja jeszcze nie widzialem zadnej ktora wypala wszystkie plyty perfekcyjnie wiec o czy my tu mowimy .
Cytat:
Napisany przez pawelblu
Jezeli sprzedaja to co na obrazku to to mi wyglada predzej na Benq niz na LiteOna.

Oczywiscie te na Benq sa lepsze niz te na Litku.

Ogolnie byly 3 serie: na Benq, LiteOnie i LG. Najwiecej jest na Litku, ale czesc jest jeszcze na Benq (lepsze), a o tych na LG mozesz zapomniec - nie znajdziesz, choc nie wiadomo nawet jak to im wyszlo.
Ten hp to jest konstrukcja tylko HP i Liteona tak sie zarzekaja ale kto to wie w dzisiejszych czasach

Ostatnio zmieniany przez legion : 15.06.2005 o godz. 18:20
legion jest offline  
Stary 15.06.2005, 18:31   #1214
pawelblu
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 17.01.2003
pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>pawelblu niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez legion
Ten hp to jest konstrukcja tylko HP i Liteona tak sie zarzekaja ale kto to wie w dzisiejszych czasach
Z HP to moze tam jest panel i kasa na zaimplementowanie technologi. Sprzet zrobil w 100% jeden z producentow OEM.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...354#post470354
pawelblu jest offline  
Stary 15.06.2005, 18:43   #1215
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Cytat:
Napisany przez pawelblu
Z HP to moze tam jest panel i kasa na zaimplementowanie technologi. Sprzet zrobil w 100% jeden z producentow OEM.
http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...354#post470354

Śmiać mi się chce z tego wszystkiego ^_^

Kowalski przychodzi do Vobisu i kupuje HP

Bo sobie myśli: Kupię coś lepszego niż ten badziew Liteon :\

A potem przed kolegami się tym chełpił bedzie ...

Twoje uprawnienia: