![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.05.2004
![]() |
hmmm to kolejne pytanie ktura z tych ma dobra korekcje odczytu plytek ?? czy sa jakies duze ruznice miedzy tymi firmami pod wzgledem technicznym ?? chodzi mi o to zebym naprawde nie musial dostawc bialej graczki ze plytka sie wali co iles nagran ;/
Asus/Pionek (nie wiem co lepsze) LG LiteOn NEC |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Recydywista - Wielokrotny
Zlotowicz
CDRinfo VIP Data rejestracji: 17.01.2003
![]() ![]() |
Kiedys NEC mial slaba LiteOn mial dobra, ale teraz przejechal walec i mniej wiecej korekcja ta sama.
Pod wzgledem technicznym kazdy z tych palnikow jest inny (pewnie NEC i Pionek maja podobne chipy, ale nie wiem czy dokladnie te same sa w 3540 i 109). LG, Pionek, NEC, LiteOn to moja indywidualna kolejnosc. |
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
ok w takim razie zobaczymy co beda miec aktualnie w sklepie i bede sie kierowac LG albo Pionek a teraz wyjdae poza oftop jakim programem wypalac ??
Nero ??
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Po drodze próbowawszy kupę innych łącznie z WinOnCD 6.0 Nie znalazłem jak dla mnie softu lepszego od Nero ![]() Filmy oczywiście ciągle i niezmiennie DVDDecrypter ![]()
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
dziekuje za pomoc hihi Nero rox :p uzywam go od kiedy pamietam ^_^ kilku lat...i jesce takie male pytanko znow oftp za co bardzo przepraszam ale wole tutaj pisac niz nowy poscik ^^ bo czytalem tutaj duzo postow na temat wypalnia DVD i naprawde az tak zle jest wypalanie max predkoscia ?? czyli np x8 ?? w koncu po ta sa te predkosci aby nimi wypalac
bo nie widzi mi sie czekanie 30min na plytke jak kiedys na mojej wypalarce x4 ^^ - co prawda 20min czekalem :p
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
To kupujesz partię, palisz x4, x8 i sprawdzasz wyniki Jeżeli nie budzą zastrzeżeń - to możesz się kusić o wyższe prędkości ![]()
|
|
|
|
#7 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
Panowie trrraaaaagedia!
Od kilku miesięcy czaję się na zakup nagrywarki i wreszcie wczoraj postanowiłem - idę kupić Pioneera 109 XL, a tu w sklepie mówią, że nie ma (dodam, że jest to sklep, który promuje nagrywarki Pioneera) bo ponoć nie mają tych nagrywarek w hurtowni.Moje pytanie brzmi: czy wiecie może gdzie w Warszawie można kupić Pioneera DVR 109 A09 XL. Za pomoc z góry dziękuję i pozdrawiam. P.S. Mam jeszcze jedno pytanko: czy płyty DVD z danymi lub filmami (oczywiście nie przekraczającymi 4,3 Gb) można kopiować, jak to nazwali w Nero "w locie" i czy jest to dobra metoda kopiowania .
Ostatnio zmieniany przez cdrinfo888 : 08.07.2005 o godz. 09:23 |
|
|
|
|
#8 | |
|
..
Data rejestracji: 14.07.2004
![]() |
Cytat:
|
|
|
#9 |
|
Zlotowicz
![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
kupilem nagrywareczke Lite On
lole w sklepie nie mieli tych co ja chcialem hehe :p nagrywarka chodzi miodzio juz wypalilem 7 plytek i wszystkie chodza ^_^ btw - co to za plytki Digital Movie DvD -R Verbatima wygladaja jak rolka od filmu w kinie ?? one tylko do filmow sa ?? czy normalnie data tez sie wypala ??
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
![]() Przy próbie nagrywania danych wyskakuje błąd i taki komunikat: " INCORRECT DATA FILES "
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
OMG zabije kolesia
co mi to spzedal....nic nie mowil i co ja biedny zrobie ech a je ladnie z foli wyciaglem dupek z niego ech.....no tak bo bralem jeszcze inne plytki i te wziolem dodatkowo bo ladnie wygladaly ech........a ja nie wypalam filmow DVD ^^....no nic cza bedzie improwizowac i cos wypalic tylko szkoda plyt ;|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Zlotowicz
![]() ![]() |
Vizzard tylko zartowal ...
Zreszta czulem ze to moze byc niebezpieczne ... z rozmow ludzmi na gieldzie wnioskuje ze przypadki sa czasem naprawde egzotyczne ... |
|
|
|
|
#15 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Cytat:
|
|