![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
ZnakJaworznickiegoBikera
Data rejestracji: 22.03.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
dvd i audio pioneer ma dobre - na innych nagrywarkach niech powie kto inny bo ja nie mam pojecia
Tanie konta shell, www, php, sql - info priv Moj kanal Youtube /msg demek at freenode // Intel Pentium 4 630 3,0@5,6 GHZ --100% O/C CLUB 3Ghz@6750Mhz PISIOR - PRAWO I SPRAWIEDLIWOŚĆ I OJCIEC RYDZYK MEMORANDO - UZYTKOWNIK, KTOREGO DLA DOBRA WLASNEGO, DOBRA WLASNYCH PIENIEDZY I DOBRA WLASNYCH NERWOW NALEZY OMIJAC SZEROKIM LUKIEM |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 31.05.2005
![]() |
witam chce zasiegnac rady expertow
zastanawiam sie nad kupnem nagrywarki dvd,mniej wiecej sie orientuje i na temat tych modeli znalazlem dosyc pochebne opinie i kazdy jest dostepny za mniej niż 300zł. mialem doczynienia z LG i Liteonem [oczywiscie to byly nagrywarki DVD] i nie mam zbyt dobrych wspomnien wiec teraz zastanawiams sie nad czyms lepszym, jak pisalem na kazdy model znalazlem kilka pochlebnych opinii lub tez wyczytalem obiecujaca zapowiedz w atryqlach ![]() musze dodac ze zalezy mi na lamaniu safediscow co najmniej 2.9... ktora polecacie?
Ostatnio zmieniany przez jacoq : 31.05.2005 o godz. 19:55 |
|
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
No ok. Gigabyte'a i Toshibę sobie odpuść. NEC'a na razie też - to nowość - bardzo mała ilość użytkowników - gdyby Ci się coś o dziwo skopało to pomogą Ci może góra 2 osoby - o ile pomogą.. do tego niestety na zagranicznych forach nie wyrażają się pochlebnie o nim raczej...wypada na razie gorzej niż powoli leciwy już 3500 . Weź Pionka lub Asus'a . Wybór należy do Ciebie.
To tyle jeśli chodzi o ogólną jakość napędów i jakość nagrywania tychże. A na Safediscu się nie znam - niech się inni wypowiadają
Ostatnio zmieniany przez Dorian : 31.05.2005 o godz. 19:32 |
|
|
|
|
#4 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2003
![]() |
Mam juz Benq1620, nagrywa plytki spoko. Zdziwila mnie jedna rzecz nagrane w benq plyty dvd+r sa odczytywane przez dvd-rom lg 8160B ktory wg specyfikacji nie umnie czytac plusow (tylko minusy). Czym to moze byc spowodowane? Moze tym ze Booktype jest ustawiony na dvd-rom?
A i mam jeszcze jedno pytanko: warto zostawic w kompie dvd lg 8160B (do odczytu jakis plyt z czym sobie benek slabo radzi - o ile sa takie) i cd-rw lg 16x10x40x. Czy lepiej cd nagrywac w benq? |
|
|
|
|
#5 | |
|
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Tylko pozazdrościć bystrości ...
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
Możecie mi doradzić jakas nagrywarkę w cenie koło 200 PLN ? Prawie się już zadecydowałem na LiteOn SOHW-1693s ale mnie na pl.comp.pecet zbesztali i powedzieli że Liteony sa o kant tyłk arozbić...Macie jakies propozycje za koło 200 PLN ?
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 15.04.2003
![]() |
Benq 1620 za 209zl na allegro
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
a czy plextor bedzie lamal zabezpieczenia??
![]() i ponoc ma problemy z tanszymi DVD-RW... zainteresowany jestem jeszcze Sony DVD+/-RW DRU-800A i powiedzcie mi jak Asus DRW-1608P sprawdza sie z safedisciem
Ostatnio zmieniany przez jacoq : 01.06.2005 o godz. 12:18 |
|
|
|
|
#9 |
|
Nowy na forum
![]() |
hehe dzieki
![]() ej teraz mam w glowie 3 modele a jednak LiteOn [SOHW-1653S] mnie przkonal bo ma spox opcje ciekawe czy [SOHW-1693S] jest lepszy,teraz nie wiem jak jest z jakoscia wypalancyh CD/DVD, kiedys mialem CDR HP przesiadlem sie na liteona i nie we wszystkich napedach czytalo mi cdr [nagranych jako audio] fakt ze na hp zepsulem z 200 CDR bo brakowalo mu ochrony zapisu i overurburningu i dlatego zmienilem, a poza tym hp to byla 10x wiec moze dlatego lepiej czytalo te cdr ![]() teraz nie wiem ktory z tych napedow wybrac ![]() napisze jeszcze raz ze chodzi mi o: safedisc [starszy niż v2.51 & v2.51 - v2.8 i nowszym] naprawde dobra jakosc wypalonych plyt, w kazdym napedzie przeczyta [b wazne] CD-TEXT [moze byc nie musi] Odczyt/zapis płyt 99 min. (870 MB) [fajny bajer ale srednio wazny] nagrywa na tanich nosnikach [czasem ktos przyjdzie i oczywiscie przynosi siarzaste plyty] Overburning z tego co wczytalem te opcje posiada liteon w asusie i pioneerze BRAK DANYCH :\ [jesli je maja to wezme chyba asusa bo na pioneerze sie przejechalem mialem DVD i padlo po kilku miechach ale wydaje mi sie ze to bylo jakies uzywane moze po servisowe :\ ]
Ostatnio zmieniany przez jacoq : 01.06.2005 o godz. 23:19 |
|
|
|
|
#10 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Jeśli Ci chodzi o to cytując Ciebie " naprawde dobra jakosc wypalonych plyt, w kazdym napedzie przeczyta [b wazne] " i " nagrywa na tanich nosnikach [czasem ktos przyjdzie i oczywiscie przynosi siarzaste plyty] " to już możesz sobie LiteOn'a odpuścić.
Co do reszty ciężko się wypowiadać. Mam nadzieję,że ktoś Ci odpowie na pyt o Safediscu . I poczytaj forum co ludzie myślą o Pioneerze - to jedna z najlepszych nagrywarek na rynku i nie warto się zrażać gdy padł sprzęt RTV - to zupełnie inna branża. No i poczytaj o słynnej jakości nagrywania i odczytu płyt wypalanych na LiteOnie - jestem pewien ,że zweryfikujesz swoje zdanie. |
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
hehe ok ale DVD mialem do kompa model chyba 114 o ile dobrze pamietam
a sprzet AV pioneera to wg mnie czolowka jakosc dzwieku z HIFI pioneer jest swietna co do liteona to moj ojciec ma nagrywarke DVD DL ale nie wiem jaki model dokladnie, u mnie narazie wszystko czyta tz czasem troche dluzej, ale ogolnie na moim kompie wyszystko jest ok [dvd liteon], u kumpla zaczynaja sie problemy tez ma dvd liteon lecz nie zawsze wszystko czyta ;/co do z safedisk'a, hm wazna rzecz ale nie potrzeba mi tak czesto, ostatnio tylko z mulka 2 pliki pobralem z s.d. 2.9 i to w sumie moj jedyny problem jesli chodzi o zabezpieczenia, z tego co sie orientuje pioneer lamie te zabezpieczenia ale nie z taka latwoscia, wiec jesli bedzie nagrywalo troche dluze [chcociaz nie wiem czy o to chodzi] to nie ma problemu i juz na 100we pioneer jutro mam isc zamowic nagrywarke i chyba wic wezme pioneera wydaje mi sie ze cr 870MB nie nagram ale w sumie mialem moze ze 2 takie cd, i z tego co wyczytalem moja LiteOn LTR-52246S nagrywa je wiec nie ma problemu bedzie pioneer pozostaje jedno pytanie czym sie rozni wersja DVR-109XL od DVR-109 z tego co dzisiaj sie dowiedzialam to roznia sie:-cena -wygladem -109XL jest cichsza nikt nic wiecej nie wie ![]() a, i jutro ma byc juz moj 109
Ostatnio zmieniany przez jacoq : 02.06.2005 o godz. 23:24 |
|
|
|
|
#12 |
|
rozpruwacz
Data rejestracji: 29.10.2004
![]() |
ja też sobie jutro zamawiam pioneerka i mam nadzieję że to będzie dobry wybór, poczytałem co o nim sądzicie i wyszło na to że ona najbvardziej jest dla mnie odpowiedznia
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
![]() |
ja juz go troszke potestowalem
i narazie jest spox chociaz mialem jednego zonka na DVD samsunga nagralem Mp3 i nie czyta ich ani DVD zwykle ani Pioneerek ale np plyty DVD TDK [takie z kolesiem na okladce ] nagrywa mi 12x a to sa 8x i z odczytem tez nie ma problemu [na roznych dvd], a co do safedisc to 2.9 lamie ale 4 nie bardzo
|
|
#14 | |
|
Bywalec
![]() |
Cytat:
Pytanie 2 brzmi - czy PIONEER obsługuje odczyt/zapis danych subkanałowych? Pozdrawiam. Ostatnio zmieniany przez cdrinfo888 : 08.06.2005 o godz. 11:39 |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Team Member
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 18.10.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat: