![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#91 |
Prorok na F.O.R.U.M.
Data rejestracji: 01.01.2002
![]() |
Dobra, wybrałem firme - LiteOn, tylko teraz model.
1633 czy może 1653 ?? 1653 chyba niewiele droższa więc chyba ją wezme. Co o tym sądzicie?
"The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing" - Edmund Burke "Jedynym sposobem na to by zatryumfowało zło, jest gdy dobry człowiek nie robi nic." -------------------------------------------------------------------------------- Ten post NIE powstał w celu przekręcenia licznika o kolejną cyferke - copyright by nie Nimal ani nie Gallus a Eliasz ![]() ![]() ![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#92 |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Teraz to już calkiem zgłupiałem - znowu mam wybor między trzema palnikami:
1.Pionek108 2.Benq1620 3.Litek1673 - a litka już odstawiłem i nagle jak boomerang powrocil z innym numerkiem (pewnie z1633 i1653 też by był 1673 ale cena kusi) może nawet bardziej dopracowany. |
![]() |
![]() |
#93 | |
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#94 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() EDIT: Ale z drugiej strony jak sie da 1633 na 1653 to moze uda sie codeka ale cos nosem kreca ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 28.12.2004 o godz. 00:07 |
|
![]() |
![]() |
#95 |
![]() |
Legion a co ty byś wybral z tych 3 palnikow
ps.Dopiero teraz zerknąłem na czas - porządni ludzie pracy już pewnie śpią a ja sie urlopuje Ostatnio zmieniany przez karel48 : 28.12.2004 o godz. 00:49 |
![]() |
![]() |
#96 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Ja nie Legion, ale też odpowiem
![]() 1653 bym brał, co za różnica, pare piwek mniej ![]() |
![]() |
![]() |
#97 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 21.02.2002
![]() |
Cytat:
Nie wiem, czy to wina wadliwego egzemplarza, ale Litk'a to ja teraz obchodzę szerokim łukiem, kupiłem 1653 i miałem same problemy, a to źle wypalił (z błędami - i uprzedzając nagrywałem na TDK i Verbatimach), TDk 8x, wypalał dobrze z prędkością 4x, 8x krzaczył, oraz parę innych "Michałków". Kumpel testował Gigabyte'a, który jest oem'em Litka, na 3 wypalone DL (do testów) wszystkie trzy poszły do piachu, z czego jedna była odczytywana w tej nagrywarce, ale tylko w niej, bo inne napędy i stacjonarki jej nie mogły odczytać. Dlatego zmieniłem na NEC'a 3500A i mam spokój. Litek zaczął być za dużą "masówką", do tego dochodzi przecież produkcja dla innych firm i sprzedaż pod ich szyldami. Na czymś musieli zaoszczędzić i podejrzewam, że na jakości ![]() Ale jak mówię, to moja subiektywna opinia i inni mogą być bardzo zadowolieni ze swoich palników. pozdrawiam, |
|
![]() |
![]() |
#98 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ja jako jedyny (moze znajdze sie jeszcze ktos) mam 812 przerobiona na 832 ani razu jej nie wymienialem bo pali bardzo dobrze wykresy mozna zobaczyc na forum a co do nec'a to mam mieszane uczucja jest dobrym naped ale ja bym kupil pionka(lepsza optyka ![]() ![]() Jeszcze jedna rzecz litki mozna modyfikowac do woli poprawiajac samemu osiagi by palil jeszcze lepij a z nec czy pionkiem tego nie zrobicie a takze wiele mozna sie przy litkach nauczyc ![]() Uwaga litek nie jest dla nerwowych ludzi ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 28.12.2004 o godz. 08:36 |
|
![]() |
![]() |
#99 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 17.12.2002
![]() |
No właśnie .
![]() Dlatego zastanawiam się nad tośką a może i nad pionkiem bo niedługo może się zdarzyć, że 812-tka zostanie mi odebrana ![]() Co ciekawe ta sztuka chodzi najrówniej na biosie US0Q i on jak na razie zostaje.... Jakoś o tych wszystkich litkach 16XX coś za dużo nieciekawych rzeczy ludzie piszą. Kumpel kupił sobie w listopadzie 1633 i ma już problemy z drugą (pierwsza padła po parunastu płytach)
#100 |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
wszystko zalezy od egzemplarza na ktory traficie
![]() jeden jest lepszy inny gorszy, a trzeci calkiem super ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Kodex 3 - Wyrok Zapadł
Data rejestracji: 02.01.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
No i jeszcze na Litku(i pochodnych) i Pionku
Można sprawdzać jakość wypalonych płytek A na Benku(i pochodnych) i Plexie Dodatkowo jeszcze - testy płytek przed wypaleniem ![]()
#102 |
Wymiatacz
![]() |
Hmm Toshiba tego nie umożliwia
![]() ![]() Benqa nie chcę bo to Philips ![]() Plextor za drogi ![]() Litek i Pioneer zostają ? Może dorzucić do listy LG ?
#103 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 26.10.2003
![]() |
Tak szczerze to po wertowaniu forum mam już całkiem niezły mętlik... Ale ograniczyłem się do NEC ND-3500A, Benq 1620 i Pioneer DVR-108. Czy opłaca się zapłacić więcej za Pioneera? Ogólnie to wolałbym zapłacić jak najmniej i pod tym względem najlepszy jest Benq, tylko co z jego jakością? U mnie nagrywarka ma służyć do archiwizacji danych, czasem zgrania jakiejś płyty audio albo filmu. Co byście polecili? Przynajmniej tak ogólnie bo będzie szkoda jak ciężko zarobioną kasę wywalę na jakąś tandetę.. Dzięki za odpowiedzi.
|
![]() |
![]() |
#104 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.12.2004
![]() |
Witam
Planuje zakup nagrywarki i nie wiem co wybrac (standart ![]() Probowalem czytac recenzje na stronie glowniej jednak przez to zamiast ubyc pytan ciagle ich przybywa. Najwazniejsze rzeczy to: - musi bezproblemowo nagrywac plyty niemarkowe (czyt. slabej jakosci) - musi bezproblemowo odczytywac plyty zniszczone - jesli dwa pierwsze kryteria zostana spelnione to fajnie aby byla cicha, szczegolnie przy odtwarzaniu plyt, przy zapisie ma to mniejsze znaczenie. - predkosc zapisu rowniez ma mniejsze znaczenie Dodam jeszcze ze nie nagrywam ogromnych ilosci plyt na masowa skale a jedynie sporadycznie jakas wypalam, ok 1 tygodniowo. Bralem pod uwage tego liteona: http://allegro.pl/show_item.php?item=38038892 jak ma sie to do DWOCH pierwszych punktow?? Interesowal mnie bo ma dolaczone oprogramowanie (w tym nero) i obsluguje DL Jakie nagrywarki spelniaja dwa pierwsze punkty?? Cena im nizsza tym lepsza ale jestem w stanie doplacic aby miec sprzet ktory mnie zadowoli. pozdro: Piotrek Ostatnio zmieniany przez piotrek_1 : 28.12.2004 o godz. 17:53 |
![]() |
![]() |
#105 |
Wymiatacz
![]() |
3 pierwsze punkty spełnia Plextor.
Do odczytu - Litek Do nagrywania kiepskich płytek ponoć Benq, NEC (ale jeszcze gorzej z odczytem i nie można testować płytek) Weź tylko pod uwagę, że z kiepskich płytek może szybko wszystko zniknąć. Zmartwiło mnie, że na Toshibie też nie można testować płytek. Mało wiem na temat nowego LG oraz Pioneera ![]() ![]() P.S. Ale ten model Litka co podałeś to hmmm ![]()
Mozilla Firefox + The Bat! ![]() ![]() Benq sobie radzi ![]() ![]() ![]() Ostatnio zmieniany przez Conti : 28.12.2004 o godz. 18:07 |
![]() |
![]() |
|
|