Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 07.02.2005, 02:50   #1
pwil
Nowy na forum

Data rejestracji: 23.07.2004
pwil w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
LiteOn SOHD-167T

Kupiłem wczoraj w/w czytnik DVD i... porażka. Po włożeniu jakiejkolwiek płytki DVDR zaczyna piszczeć (nie szumieć, wysokie częstotliwości) i to niezależnie od prędkości obrotowej płytki... :/

Miał ktoś podobne problemy? Może lepiej zmienić na 166S?
pwil jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 07.02.2005, 11:15   #2
VIZZARD
Kodex 3 - Wyrok Zapadł

Data rejestracji: 02.01.2004
VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>VIZZARD jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez pwil
Kupiłem wczoraj w/w czytnik DVD i... porażka. Po włożeniu jakiejkolwiek płytki DVDR zaczyna piszczeć (nie szumieć, wysokie częstotliwości) i to niezależnie od prędkości obrotowej płytki... :/

Miał ktoś podobne problemy? Może lepiej zmienić na 166S?
Trafiłeś wadliwy egzemplarz

Wymień go od razu na inny

Akurat tak się trafiło, że ostatnio kupowałem dla kogoś ten model

I nic takiego nie miało w nim miejsca
VIZZARD jest offline  
Stary 07.02.2005, 12:32   #3
adam_z
Bywalec

Data rejestracji: 23.10.2004
adam_z w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mam pytanie. Ostatnio kupiłem ten model i zastanawiam się czy wszystko jest OK. Po włożeniu płyty (DVD-ROM, DVD+/-RW, CD itd.) słychać jakiś szum napęd wykrywa po chwili płytkę i dalej jest OK. (rozpędza się i nie wydaje już tych dziwnych odgłosów), ten sam szum pojawia się po wysunięciu tacki z płytą i po chwili znika. Więc pytam czy ten typ tak ma czy mam reklamować go?. Dodam, że czyta bez najmniejszych problemów.
adam_z jest offline  
Stary 07.02.2005, 13:52   #4
pwil
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez adam_z
Mam pytanie. Ostatnio kupiłem ten model i zastanawiam się czy wszystko jest OK. Po włożeniu płyty (DVD-ROM, DVD+/-RW, CD itd.) słychać jakiś szum napęd wykrywa po chwili płytkę i dalej jest OK. (rozpędza się i nie wydaje już tych dziwnych odgłosów), ten sam szum pojawia się po wysunięciu tacki z płytą i po chwili znika. Więc pytam czy ten typ tak ma czy mam reklamować go?. Dodam, że czyta bez najmniejszych problemów.
To są po prostu kulki, które służą wyważaniu płyt. Nie masz czym się przejmować.

Ten Twój napęd nie wydaje żadnych wysokich pisków po włożeniu płytki DVDR (na CDR u mnie jest ok)? Jak głośny masz komputer? U mnie te piski przy wyciszonym słychać nawet z sąsiedniego pokoju... :/
pwil jest offline  
Stary 07.02.2005, 14:12   #5
adam_z
Bywalec

Data rejestracji: 23.10.2004
adam_z w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez pwil
To są po prostu kulki, które służą wyważaniu płyt. Nie masz czym się przejmować.

Ten Twój napęd nie wydaje żadnych wysokich pisków po włożeniu płytki DVDR (na CDR u mnie jest ok)? Jak głośny masz komputer? U mnie te piski przy wyciszonym słychać nawet z sąsiedniego pokoju... :/
Po rozpędzeniu napęd chodzi cicho na wszystkich rodzajach płyt CD i DVD (brak pisków i innych odgłosów, oprócz dźwięku wirującej płyty). Może słychać piszczenie, ale niezbyt głośne (mam nagrywarkę DVD marki liteon i podobnie piszczy, czyli bardzo cicho)
adam_z jest offline  
Stary 07.02.2005, 14:23   #6
icemac
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz

Data rejestracji: 24.02.2003
icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>icemac ma doskonałą reputację, jest przykładem osoby znającej się na rzeczy <2000 i więcej pkt>
Cytat:
Napisany przez pwil

czlowieku lec wymienic to dostaniesz nowy od reki jak zdazysz przed 7. dniem od zakupu
Stary 07.02.2005, 17:29   #7
panTOMas
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 30.08.2003
panTOMas zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez icemac
czlowieku lec wymienic to dostaniesz nowy od reki jak zdazysz przed 7. dniem od zakupu
A co ma do tego 7 dzień od zakupu?
panTOMas jest offline  
Stary 07.02.2005, 21:28   #8
pwil
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez icemac
Od sprzedawcy innego sklepu dowiedziałem się, że też miał podobny problem z DVD LiteOna (również tylko z DVD, z CD ok), które wziął do domu na próbę i mi odradzał LiteOny z tego powodu...

Może lepiej jakąś Toshibę 19xx wziąść?
pwil jest offline  
Stary 12.02.2005, 13:49   #9
pwil
Nowy na forum

Okazało się, że na płytce tłoczonej z filmem piszczenia nie było, ale na wszystkich DVD+R i DVD-R jakie sprawdzałem - tak... Zmieniłem na LG 8163 i jak narazie jestem zadowolony. Po sflashowaniu najnowszego fware 0L23 zaczął jeszcze ciszej chodzić. Wcześniej miałem LG 8160 i przez 4 lata chodził ok, a zmieniłem, bo nie czytał +R...
pwil jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: