![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.08.2004
![]() |
Dma
mam dwa napedy..siedzace na IDE 2 - Secondary
1.Samsung Nagr. DVD TS-H542A jako master 2.Pioneer DVD-121 jako slave w menadzeze urzadzen na kanale pomocniczym mam zazanczone dma jesli dostepne w 2 przypadkach tymczasme na nero info tool wyskakuje mi ze w pioneerze dma jest wylaczone---jak wlaczyc dma na drugim napedzie ![]() w biosie mam poustawiane dma auto na IDE 1 i 2 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
menedzer urzadzen -> IDE ATA/ATAPI -> standardowy kanal IDE lub pomocniczy -> wlasciwosci -> zakladka ustawienia zaawansowane -> ustaw DMA jezeli dostepne
a jezeli uzywasz xp to bedzie gorzej ![]() Ostatnio zmieniany przez legion : 08.09.2004 o godz. 17:07 |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
no mowie w obu przypadkach na kanale pomocniyczmy IDE mam ustawione DMA jesli dostepne
a biezacy tryb transferu mam 1.urz.glowne - ultra dma tryb 2 2.urz.podrzedne - ultra dma tryb 4 Chipset (info ze strony producenta) Zestaw układów Intel 845E (82845E MCH/82801DB ICH4) obsługa portu AGP 2.0 (tryb 4x, urządzenia wyłącznie 1,5 V) kontroler sieci 10/100 Mbps oraz 1 Mbps Home PNA (wymagane zenętrzne interfejsy) kontroler szyny Hi-Speed USB 2.0 (pasmo 480 Mbps) ---- a moze nero sie myli i DMA na drugim napedzie jest jednak wlaczone ![]() |
![]() |
![]() |
#4 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Ostatnio zmieniany przez legion : 08.09.2004 o godz. 17:25 |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Cytat:
![]() Aha - przed usunięciem odinstaluj najlepiej sterowniki ASPI (służy temu programik killaspi.bat), zrestartuj i dopiero zrób co mówiłem. Nie powinno zaszkodzić ![]()
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
ostatnio usuwalem wlasnie tez z innego powodu kanal pomocniczy IDE ale pozniej mialem problemy bo automatycznie mi tego nie instalowalo
przypuszczam ze gdzies z plyty XP trzeba to isntalowc..tylko nie wiem jak ![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 12.03.2004
![]() |
Cytat:
![]()
![]() |
|
|