Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Dość Lite-Ona !! Doradzcie... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dosc-lite-ona-doradzcie-34595/)

spidek 13.05.2004 20:45

Esiek jaka masz nagrywarke ?

Esiek 13.05.2004 20:54

Cytat:

Napisany przez spidek
Esiek jaka masz nagrywarke ?

Nec 2500a :cool:

nacuna 14.05.2004 00:16

Cytat:

Napisany przez Esiek
Nec 2500a :cool:

A z jaka predkoscia wypalasz te esperanzy?

spidek 14.05.2004 00:37

Moze mi ktos powiedziec czemu Kprobe nie testuje mi nosnikow ??? "Rozpedzanie napedu....zatrzymanie napedu.....done"

AleX69 14.05.2004 09:56

Esiek@ ... moze chlopaki maja racje ... nie nagrywajmy juz na Esperanzach i innych tanich nosnikach ... rzeczywiscie moze jak sie wyda na plytke kilk razy wiecej to bedzie lepiej ... moze tez niepotrzebnie robie nadruki na Bulkpaq'ach printable ... az strach sie bac ... ||
pozdr

dk75 14.05.2004 10:35

Cytat:

Napisany przez Peterpl
również posiadam 107D pionka i jest superrrrr wypala super dokładnie i wszystko , a przy okazji mam pytanko może nienatemat :),jaki polecacie program do kompresiji DVD9 do DVD5,bo robiłem kompresje już DVD Shrinkiem na ok.85% i jakość mnie niezadowala tak samo Nero Recorde też mnie niezadowala bo te programy rozmazują lekko obraz,korzystałem też z Instant Copy 8 ale ten program daje chyba najlepszą jakość z tych co wymieniłem ale też widać na zoomie znowu piksele, czy można jakoś skompresować bez utraty najmniejszej jakośći ?? Czy naprawde ten CCE daje taką idealną jakość czy też minimalną strate na zoomie widać ?????

Wszystkie te programy do przerobu płytek DVD9 na DVD5 tak na prawdę nie robią rekompresji, tylko obcinają pasmo w streamie MPEG2 i dlatego przy większej "obcince" widać kwadraty i obraz jest nieostry.
CCE dekoduje każdą klatkę a potem ją od nowa koduje, dlatego kodowanie CCE zajmuje ok. 8-12godzin a te wszystkie recodeki potrzebują 20-30min na całą płytkę wraz z dodatkami.
Taka jest różnica.
Przy użyciu CCE możesz wrzucić na płytkę 3,5h filmu w jakości takiej jak 1,5h DivX na dwóch płytkach CD700.
Tyle że CCE służy tylko i wyłącznie do kompresji strumienia MPEG2 Video a do reszty musisz użyć dodatkowych, innych programów.
Do poczytania w innym wątku na forum.

jotka 14.05.2004 10:49

Cytat:

Napisany przez AleX69
koles ... nie pisz glupot

poczytaj niuniek nieco na zagranicznych forach a potem dopiero się wypowiadaj. A jak nie wiesz co masz powiedzieć do zamilcz. :klnie:

AleX69 14.05.2004 10:57

Cytat:

Napisany przez jotka
poczytaj niuniek nieco na zagranicznych forach a potem dopiero się wypowiadaj. A jak nie wiesz co masz powiedzieć do zamilcz. :klnie:

niuniek@ ... nie wiedzialem ze Esperanza robi na zachod
jotka czy jatka ... wypalilem juz ok 100 plytek na Esperanzach jak wypalisz 1/5 tego to moze pogadamy, na razie sorry ale nie mamy oczym
pozdr

Esiek 14.05.2004 15:15

Cytat:

Napisany przez nacuna
A z jaka predkoscia wypalasz te esperanzy?

x4..

Cytat:

Napisany przez AleX69
Esiek@ ... moze chlopaki maja racje ... nie nagrywajmy juz na Esperanzach i innych tanich nosnikach ... rzeczywiscie moze jak sie wyda na plytke kilk razy wiecej to bedzie lepiej ... moze tez niepotrzebnie robie nadruki na Bulkpaq'ach printable ... az strach sie bac ...
pozdr

Wazne dla mnie dane nagrywam na tdk lub verbach, mniej wazne coz jak strace to trudno, narazie nie mam wiecej kasy na plytki niz to co mam, po czasie i tak je sprzedaje takze to nie moj problem:) od jakiegos czasu nagrywam na espkach qe i mysle ze nie powinny sie szybko rozsypac, jak wytrzymaja rok to mi wystarczy.

Cytat:

Napisany przez AleX69
niuniek@ ... nie wiedzialem ze Esperanza robi na zachod
jotka czy jatka ... wypalilem juz ok 100 plytek na Esperanzach jak wypalisz 1/5 tego to moze pogadamy, na razie sorry ale nie mamy oczym
pozdr

Pojechał mu :piwo: ;p

Janush'ek 15.05.2004 00:34

Pioneer górą ;)

Cytat:

Napisany przez jotka

Dla jasności.
Mam Esperanzy wypalone wiecej niż rok temu. Chciałem napisać 2 lata temu (ale nie pamietam dokładnie) Wszystkie działają super.
Były palone na rekorderze pioniera 105.
Żadna nie padła.
Może problem tkwi w nagrywarce??
Jeżeli mam być szczery - kupujcie Pioniery ;D

jotka 15.05.2004 08:18

Cytat:

Napisany przez AleX69
nie wiedzialem ze Esperanza robi na zachod

niuniuś - gdybyś choć troszkę orientował się w temacie - wiedziałbys, że nie chodzi o producenta płytek lecz nośnika. W przypadku esperanzy nośnikiem jest głównie AN31 lub AN32 wszędzie na zachodzie określany jako MEDIA TO AVOID. Ten szit nawet jak da się nagrać na jakimś sprzęcie - NIE JEST PEWNYM NOŚNIKIEM przechowywania danych. no papatka. :peace:

piotrek123 15.05.2004 13:02

Cytat:

Napisany przez Janush'ek
Jeżeli mam być szczery - kupujcie Pioniery ;D

Ale ci się rymło, noo:)
ja napisze: "Kupujcie NECa, na NECa nikt nie narzeka":zeby:

baski 15.05.2004 13:45

.

SONY

:peace: :peace: :peace:

.

Esiek 15.05.2004 14:49

Cytat:

Napisany przez piotrek123
"Kupujcie NECa, na NECa nikt nie narzeka"

Dobre :D

dk75 15.05.2004 15:07

Kto na NECa narzeka ten do pieca - i palimy!

PS: Nu Esiek, pagadi!
Kupiłem rodzince NECa 2500a i zobaczymy czy bedą mnie co drugi dzień do niej wołać czy nie... ;PPPp

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 20:09.