Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Dość Lite-Ona !! Doradzcie... (https://forum.cdrinfo.pl/f15/dosc-lite-ona-doradzcie-34595/)

AleX69 15.05.2004 15:30

Cytat:

Napisany przez jotka
niuniuś - gdybyś choć troszkę orientował się w temacie - wiedziałbys, że nie chodzi o producenta płytek lecz nośnika. W przypadku esperanzy nośnikiem jest głównie AN31 lub AN32 wszędzie na zachodzie określany jako MEDIA TO AVOID. Ten szit nawet jak da się nagrać na jakimś sprzęcie - NIE JEST PEWNYM NOŚNIKIEM przechowywania danych. no papatka. :peace:

"niunius"dobre :zeby: pasuje do ciebie :glaszcze:, dopisze jeszcze bo moze zapomniales o GSC002 i AML ...
dodam jeszcze za ciebie (tego tez pewnie zapomniales dopisac) ze najlepsze nosniki to te od 12,- zeta w zwyz ... sayonara
btw ... dam znac jak jakas (z tych 100 nagranych) padnie
pozdr

kamatsu 16.05.2004 07:35

Witam

Ja mam LITE-ON COMBO LTC-48161H (od dwóch tygodni jest w serwisie) Problem miałem taki jak wszyscy poprzedni przedmówcy. Nagrywa ale nie widzi CD, a jeszcze w czasie nagrywania po 20% nagranej płytki prędkość spada do x12.
Chce zmienić nagrywarkę na DVD i z tego co wyczytałem to warto kupić Nec 2500a lub Pioneera 107D (Lite-on juz nie kupię).
I teraz się zastanawiam co wybrać ? A co Myślice panowie o nagrywarce firmy MSI ?

P.S
Szkoda ze firma Teca nie robi już tak dobrego sprzętu jak na początku swojego istnienia :(

pozdrawiam

pawelblu 16.05.2004 08:18

Cytat:

Napisany przez kamatsu
I teraz się zastanawiam co wybrać ? A co Myślice panowie o nagrywarce firmy MSI ?

P.S
Szkoda ze firma Teca nie robi już tak dobrego sprzętu jak na początku swojego istnienia :(

pozdrawiam

MSI - plyty i grafe robia OK - napedy, nie dziekuje.

TEAC juz chyba sam nic nie robi, tylko zmienia panele w OEMach ktore kupuje od innych.

kamatsu 16.05.2004 08:46

No wlasnie Płyte i Grafike mam MSI. Teraz jeszcze musze kupić nagrywarke DVD tylko co wybrać ?

kamatsu 27.05.2004 19:04

Dziś dopiero odebrałem nagrywarke z serwisu. Chyba warto było czekać tak długo bo zamiast LITE-ON COMBO LTC-48161H dostałem LITE-ON combo SOHC-5232K.

Jeszcze nie robiłem testów, jestem ciekawy co jest warty ten sprzęt.
Jeszcze poszukam na forum co ludzie piszą.

JarasMSR 28.05.2004 00:20

Nie chcąc śmiecić w sumie zbędnym tematem, postanowiłem pewną poradę wrzucić tutaj, gdyż już też szlag mnie trafiał na widok mojego litka. ale do rzeczy: gdzieś, kiedyś, za górami........doczytałem, że przy instalacji sterowników nForce dla chipsetu nForce2 należy zrezygnować ze sterowników kontrolera IDE. nie posłuchałem rady i przez kilka miesięcy wiele wspaniałych TDK poszło się kochać, a ja szukałem dziury w całym i testowałem po kolei wszystkie podzespoły kompa. efekty akcji, czyli porady:
1. jeśli nie masz kasy na nowy ram i lecisz w trybie asynchronicznym (np. magistrala 166MHz a ram 133MHz), odpuść sobie tymczasowo overklocking i zbij magistralę aby pasowała do pamięci.
2. OBOWIĄZKOWO zainstaluj najnowsze sterowniki nForce. nVidia rzeczywiście musiała coś tam s******yć, aczkolwiek po instalacji najnowszej wersji (4.25) w menedżerze urządzeń zobaczycie piękny napis nVidia nForce 2 ATA controller (v.2.5), co najprawdopodobniej zlikwiduje problemy z paleniem płytek. nie zawsze najnowszy sterownik nVidii jest do dupy =].

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:41.