![]() |
Cytat:
dodam jeszcze za ciebie (tego tez pewnie zapomniales dopisac) ze najlepsze nosniki to te od 12,- zeta w zwyz ... sayonara btw ... dam znac jak jakas (z tych 100 nagranych) padnie pozdr |
Witam
Ja mam LITE-ON COMBO LTC-48161H (od dwóch tygodni jest w serwisie) Problem miałem taki jak wszyscy poprzedni przedmówcy. Nagrywa ale nie widzi CD, a jeszcze w czasie nagrywania po 20% nagranej płytki prędkość spada do x12. Chce zmienić nagrywarkę na DVD i z tego co wyczytałem to warto kupić Nec 2500a lub Pioneera 107D (Lite-on juz nie kupię). I teraz się zastanawiam co wybrać ? A co Myślice panowie o nagrywarce firmy MSI ? P.S Szkoda ze firma Teca nie robi już tak dobrego sprzętu jak na początku swojego istnienia :( pozdrawiam |
Cytat:
TEAC juz chyba sam nic nie robi, tylko zmienia panele w OEMach ktore kupuje od innych. |
No wlasnie Płyte i Grafike mam MSI. Teraz jeszcze musze kupić nagrywarke DVD tylko co wybrać ?
|
Dziś dopiero odebrałem nagrywarke z serwisu. Chyba warto było czekać tak długo bo zamiast LITE-ON COMBO LTC-48161H dostałem LITE-ON combo SOHC-5232K.
Jeszcze nie robiłem testów, jestem ciekawy co jest warty ten sprzęt. Jeszcze poszukam na forum co ludzie piszą. |
Nie chcąc śmiecić w sumie zbędnym tematem, postanowiłem pewną poradę wrzucić tutaj, gdyż już też szlag mnie trafiał na widok mojego litka. ale do rzeczy: gdzieś, kiedyś, za górami........doczytałem, że przy instalacji sterowników nForce dla chipsetu nForce2 należy zrezygnować ze sterowników kontrolera IDE. nie posłuchałem rady i przez kilka miesięcy wiele wspaniałych TDK poszło się kochać, a ja szukałem dziury w całym i testowałem po kolei wszystkie podzespoły kompa. efekty akcji, czyli porady:
1. jeśli nie masz kasy na nowy ram i lecisz w trybie asynchronicznym (np. magistrala 166MHz a ram 133MHz), odpuść sobie tymczasowo overklocking i zbij magistralę aby pasowała do pamięci. 2. OBOWIĄZKOWO zainstaluj najnowsze sterowniki nForce. nVidia rzeczywiście musiała coś tam s******yć, aczkolwiek po instalacji najnowszej wersji (4.25) w menedżerze urządzeń zobaczycie piękny napis nVidia nForce 2 ATA controller (v.2.5), co najprawdopodobniej zlikwiduje problemy z paleniem płytek. nie zawsze najnowszy sterownik nVidii jest do dupy =]. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 17:41. |