![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Niedzielny Palacz
Data rejestracji: 16.10.2001
![]() |
![]()
KProbe ma owa opcje
mamy tez BookType Editora od Liteona w Nero6.6 i chyba wczesniejszym nawet tej opcji nie widzialem Wiec stad moje pytania: 1.BookType zmieniamy po nagraniu danych na plyte czy przed(np. KProbem)? a jesli nie to jak to sie odbywa 2.Lepiej i pewniej robic to KProbem czy edytorem od liteona i to chyba na tyle ekspertymentowalem sobie z KProbem - wlozylem czysta dvd+r daje query - pobiera wlasciwy booktyp - ustawiam na DVD-ROM i i nie ma aktywnej opcji WRITE wiec stad zapytanie - w sumie pewnie juz jest ale pomyslalem ze moze byc to jakies w miare przejzyste faq dla nowych czy cos... |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
ad1. booktype zmieniasz przed nagraniem plyty a nie po
ad2. edytorem od litka wkladasz czysta plyte zmieniasz booktype nie zamykasz programu odpalasz program do nagrywania nagrywasz , zamykasz program do nagrywania i dopiero program booktype liteona. tak dziala na 100% ![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
#3 | |
***3665;***1769;***1758;
Data rejestracji: 21.04.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
wszystko tak jak wyzej na dvd+rw mozna sobie zmienic po nagraniu np w Kprobe Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 21.10.2004 o godz. 16:34 |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2004
![]() |
Witam, jest mały problem używam booktype na liteon-ie 812 s, ale niestety płytki DVD+R po nagraniu są w dalszym ciągu DVD+R, oczywiście wszystko wypalam w Nero, instalowałem już kilkakrotnie booktyp-ea z róznych źródeł, ale bez skutku, może to wina Nero
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
***3665;***1769;***1758;
Cytat:
e ile razy mozna pisac o tym samym w kolko kolega TURBONI bardzo jasno i przejrzyscie nakreslil sprawe w temacie jedyne wytlumaczenie ze zle to robisz i co to znaczy(instalowałem już kilkakrotnie booktyp-ea) to sie uruchamia podczas seji wypalania i ma byc po wyjechanu z tacki DVD_ROM |
|
![]() |
![]() |
#6 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.08.2004
![]() |
Cytat:
Wsyzstko OK! Czytałem to co kolega napisał i na tym info i na innych, odpalam book... przed nagraniem płytki, to że napisałem że instalowałem go kilkakrotnie - chodziło mi iż zmieniałem źródła dostawców bookt... bo myślałem że on jest felerny, ale w dalszym ciagu nic nie "Gada", Szanowny kolega może robić ze mnie "wała", ale zapewniam że to co Ty uważasz za oczywiste jakoś mnie nie działa w ten sposób, a nośnik testuje po nagraniu w Nero który pokazuje DVD+R. I co szanowny kolega mi doradzi dodatkowo poza "źle to robisz..." |
|
![]() |
![]() |
#7 | |
***3665;***1769;***1758;
Cytat:
i tak ma byc informacja o dysku w nero pokazuje co jest lub uzyj DvdinfoPro Ostatnio zmieniany przez mensir67pl : 22.10.2004 o godz. 07:04 |
|
![]() |
![]() |
#8 |
***3665;***1769;***1758;
Dwie ostatnie wersje Nero przyniosły ze sobą problem, polegający na zniknięciu
w wielu przypadkach możliwości ustawiania Book Type we właściwościach nagrywarki dla płyt DVD+R/W. Nie byłoby w tym nic strasznego, gdyby nie fakt, że program wymusza własne ustawienia Book Type, gdzie domyślny stan tego znacznika odpowiada rzeczywistemu typowi płyty (czyli w praktyce: nie działa). Rozwiązaniem jest edycja rejestru i ręczne ustawienie odpowiednich domyślnych parametrów. |
![]() |
![]() |
#9 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.02.2004
![]() |
@bennyone
Może jakiś screen. Bo ja ciągle używam booktype-a gdyż w nero nic takiego nie ma. Właściwie to mi działa bez zarzutu - ale już ze dwa razy zapomniałem go ustawić jak robiłem jakiś filmek dla kolesia który ma stare DVD onkyo które nawet cd-r nie umie czytać (ale dvd+r z booktypem dvd-rom łyka) |
![]() |
![]() |
#10 | |
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
a booktype sprobuje z nero razem jak bedzie okazja |
|
![]() |
![]() |
#11 | |
Niedzielny Palacz
![]() |
Cytat:
![]() Auto bitsetting... hmmm czyli co bo jelsi ta opcja pozwala mi zabawic sie w nero z ustawieniem bitsettingu to nie dziala ![]() Ostatnio zmieniany przez bennyone : 22.10.2004 o godz. 11:32 |
|
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 23.06.2004
![]() |
Cytat:
pozdr edit. Jaaaasne, ale wpadka! Właśnie robię kawkę - może się obudzę!
Dobre okazje można policzyć na palcu. Ostatnio zmieniany przez comptom : 22.10.2004 o godz. 12:59 |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
RESTECPA ~ SZACUKEN
Zlotowicz
Data rejestracji: 24.02.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
chyba chodzilo o DVD+R ![]() |
|
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 08.10.2004
![]() |
A jak to jest z booke type na DVD-R (RW)??
Mam nagraną przez kumpla płyte DVD-RW Platinum na litku 832, która w DVDinfo pokazuje: Typ DVD-RW, typ księgi DVD-ROM. Zrobiłem jej kopię na litku 1633, clone DVD, na płytę DVD-RW TDK - i tu program DVD info pokazał zrówno typ jak i book type DVD-RW. Cały problem polega na tym że mój stacjonarny panasonic pięknie odtwarza tą pierwszą (Platinum), a wogóle nie widzi TDK. Ktoś wie gdzie przy tym kopiowaniu jest pies porzebany ? A może nie przy kopiowaniu tylko jakiś inny szczegół mi umknął? |
![]() |
![]() |
#15 |
Wyjechać Ci z bani ?
Data rejestracji: 26.02.2004
![]() |
nie ma mozliwosci zmiany booktypa dla plyt dvd-r/rw
![]()
Choćby ![]() Telekomunikacja - nie burdel. Nie każdy klient musi być zadowolony. Żale kierować TU lub TU 50102055581111133885000064 INTELIGO Zbieram na drugi palnik - LITEK lub BENQ kazdy grosz sie liczy ![]() Juz nie szukam pracy ![]() Plextor PX-716A bios 1.04 RPC1 |
![]() |
![]() |
|
|