Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 19.08.2004, 13:40   #1
skyrider
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 14.07.2004
skyrider zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez kovalek
No wlasnie przegladam sobie z rana allegro i widzę taką aukcję:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=29875602

Widać coś nie tak jest z tymi płytkami....

--
pozdrawiam
Leszek Kowalski
nie koniecznie z plytami. raczej wg mnie z kompatybilnoscia plyt w roznych napedach i z tego co sie zdazylem zorientowac te plytki pala sie bardzo ladnie na NEC 2500A ze spatchowanym biosem na DL, a na litku niestety problemy
skyrider jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 19.08.2004, 17:22   #2
grz3si3k
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.01.2004
grz3si3k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Prezpraszam cie bardzo ale gdzie widzisz obsługe DL w zapisie??

Kod:
DVD+RW Tools by Andy Polyakov.  This software allows one to perform DVD recording 
using a DVD burner, primarily via the "growisofs" utility.  growisofs was originally designed as a 
frontend to mkisofs to facilitate appending of data to ISO9660 volumes residing on random-
access media such as DVD+RW, DVD-RAM, plain files, hard disk partitions.  In the course of 
development general purpose DVD recording support was implemented, and as of now growisofs 
supports not only random-access media, but even mastering of multi-session DVD media such as 
DVD+R and DVD-R/-RW. In addition growisofs supports first-/single-session recording of 
arbitrary pre-mastered image (formatted as UDF, ISO9660 or any other file system, if formatted 
at all) to all supported DVD media types.
plus jeszcze ten LINK

pozdro
Stary 19.08.2004, 18:05   #3
skyrider
Wyjadacz ;)

Data rejestracji: 14.07.2004
skyrider zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez grz3si3k
Prezpraszam cie bardzo ale gdzie widzisz obsługe DL w zapisie??
growisofs na 100% obsluguje DVD+R DL...

"And when it comes to DVD+R Double Layer recordings, growisofs applies yet another limitation, purely artificial. Taking into consideration Double Layer media prices growisofs is programmed to refuse to perform unappendable recordings which are less than 1/2 of blank capacity and to advice to use single layer media instead."
"...well, as DVD+R Double Layer support was introduced in 5.20..."

http://fy.chalmers.se/~appro/linux/DVD+RW/

"K3b burns DVD+R Double Layer Media!
Since version 0.11.13 K3b properly detects DVD+R Double Layer media, displays media info for DVD+R DL media, and burns DVD+R DL media in combination with dvd+rw-tools 5.20.4.10.8. Again I have to thank Andy Polyakov for his help on the K3b DVD burning support....."

http://www.k3b.org/

"Minimally required dvd+rw-tools version
[cut]
Lite-On SOHW-832S
5.20.x, for DVD+R Double Layer recordings
[cut]"

http://fy.chalmers.se/~appro/linux/DVD+RW/hcn.html

"...Some space on the media is used between each session for end and start of sessions. Therefore, one should add sessions with large amount of data to optimize media space. The number of sessions is limited to 154 for a DVD+R, about 2000 for a DVD-R, and 127 for a DVD+R Double Layer...."

http://www.freebsd.org/doc/en_US.ISO...ting-dvds.html

"This release features DVD+R Double Layer support (needs dvd+rw-tools 5.20.4.10.8), improves the MAD plugin, features way more reliable MP3 file detection, fixes CDDB local file naming for disc IDs with fewer than 8 digits, properly disables all buttons in the copy dialogs if no writer is installed and only create image is selected, fixes a VideoDVD on-the-fly writing problem, selects appropriate raw writing mode if raw96r is not supported, properly saves the device search path, detects hotplug devices should be properly on every K3b restart, and detects dvd+rw- format version >= 4.10 properly. "

http://freshmeat.net/daily/2004/08/03/skip_frontpage/

no nie ma bata!!
skyrider jest offline  
Stary 20.08.2004, 16:26   #4
dudiwoy
Bywalec

Data rejestracji: 03.10.2003
dudiwoy w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
No przeciez napisąłem wcześniej, ze NEC zmienia booktype, dałem nawet link do testu w nero CD speed. Tam dokłądnie widać że płytka widoczna jest jako DVD-ROM. Ale NEC umożliwia zmianę bitsettingu tylko przez scrackowany firmware od Herriego. W oficjalnym Firmware tej możliwości nie ma.
dudiwoy jest offline  
Stary 20.08.2004, 19:09   #5
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Dziś dowiedziałem się,że Pioneer A08 automatycznie zmienia bittsetting płyt DVD+R DL na DVD-ROM. Piszą o tym na teście Extrememhz.

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 21.08.2004, 19:34   #6
PETERLAKOMY
Nowy na forum

Data rejestracji: 16.08.2004
PETERLAKOMY w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
[B]Jaki program jest najlepszy do nagrywania plytek DVD- DL
CZEKAM NA WIADOMOSCI
Stary 21.08.2004, 20:05   #7
slawekj
Guru

Data rejestracji: 12.07.2004
slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez PETERLAKOMY
[B]Jaki program jest najlepszy do nagrywania plytek DVD- DL
CZEKAM NA WIADOMOSCI
Ja używam Nero, przed nagraniem robię obraz płyty i nagrywam z domyślnymi ustawieniami. Jak dotąd nie miałem żadnych problemów z nagraniem czterech płytek Verbatim DL na 832S.
slawekj jest offline  
Stary 21.08.2004, 20:37   #8
PETERLAKOMY
Nowy na forum

*[B]A CO DZIEJE SIE JAK NIE CHCESZ NAGRYWAC OBRAZU PLYTY TYLKO NP.CHCESZ UMIESCIC DWA FILMY DVD (wczesniej przerobione)?
Stary 21.08.2004, 21:10   #9
slawekj
Guru

slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>slawekj niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
*[B]A CO DZIEJE SIE JAK NIE CHCESZ NAGRYWAC OBRAZU PLYTY TYLKO NP.CHCESZ UMIESCIC DWA FILMY DVD (wczesniej przerobione)?
Zawsze robię w Nero obraz płyty, którą mam nagrać. Tak samo w Twoim przypadku. Robię obraz i testuję, jeżeli wszystko gra to dopiero nagrywam. W ten sposób nie uszkodziłem żadnej płytki. Lepszy również jest transfer danych przy nagrywaniu zwłaszcza przy większych prędkościach. I bufor mi nie skacze. Wypróbuj, to dobra metoda wypalania.
slawekj jest offline  
Stary 21.08.2004, 21:28   #10
PETERLAKOMY
Nowy na forum

[B]Oczywiscie masz racje,ale jak nagrac dwa filmy dvd ,ktory kazdy z nich ma okolo 4gb na jednej plytce DL o pojemnosci 8.5gb.
Wczesniej do tych celow byl przeznaczony np. DVD SHRINK , a w twoim przypadku nie nagrasz dwoch obrazow plyty w NERO ??
Stary 21.08.2004, 22:20   #11
slawekj
Guru

Cytat:
[B]Oczywiscie masz racje,ale jak nagrac dwa filmy dvd ,ktory kazdy z nich ma okolo 4gb na jednej plytce DL o pojemnosci 8.5gb.
Wczesniej do tych celow byl przeznaczony np. DVD SHRINK , a w twoim przypadku nie nagrasz dwoch obrazow plyty w NERO ??
Wszystko da się zrobić. Jeżeli chcesz nagrać dwa filmy należy zrobić authoring i nagrać na płytce DL. Dokładnie jak to zrobić to dłuższy opis i chyba nie w tym wątku.
slawekj jest offline  
Stary 21.08.2004, 22:33   #12
bartman
Banned

Data rejestracji: 20.07.2004
bartman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
A 832s potrafi nagrac plytki DVD-R? bo mam dvd stacjonarny ale czyta tylko DVD-R
bartman jest offline  
Stary 21.08.2004, 22:35   #13
slawekj
Guru

Cytat:
Napisany przez bartman
A 832s potrafi nagrac plytki DVD-R? bo mam dvd stacjonarny ale czyta tylko DVD-R
Oczywiście, że nagrywa.
slawekj jest offline  
Stary 21.08.2004, 22:45   #14
bartman
Banned

Data rejestracji: 20.07.2004
bartman w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
hmmm tak?
bartman jest offline  
Stary 21.08.2004, 22:53   #15
VanGreeg
Bywalec

Data rejestracji: 21.08.2004
VanGreeg w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Halo, Mamo, jestem na forum ale jazda... ;-)
Moja myśl jest taka: DVD-R DL to jest jeszcze raczkujący format, płyty są ok, ale jak ktoś wspomniał, neiwszystkie nagrywarki sobie radzą ze wszystkimi nośnikami. Zapewne wystarczy troszeczkę poczekać i wszystko się wyjaśni (no i pojawią się nowe - tanie nośniki firm takich jak choćby esperanza). Dajmy producentom tak z 1-2 m-ce na dopracowanie sprzętu...
Podobną sytuację miałem z moim Pioneer'em (DVR-A04), wyposarzyłem się w niego jako napęd 1xDVD-R, 1xDVD-RW, 8xCD-R, 4xCD-RW, a za sprawą cudownego, nowiutkiego firmweare'u z serwisu Pioneer'a 1xDVD-R zmieniło się na 2x dla nowych nośników DVD-R 4x... Milusio, prawda?
VanGreeg jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: