![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
DVD/RW - lista kompatybilności
Hej,
A może zrobimy tu na forum listę kompatybilności sprzętu z nagrywanymi DVD? Wiem, że takie listy istnieją, ale dotyczą głównie odtwarzaczy stacjonarnych, a mi raczej chodzi o komputerowe czytniki DVD-ROM? Zresztą jak już robić, to 2 osobne listy - dla stacjonarnych i dla komputerowych. Co Wy na to? Jeśli to zły pomysł, to przepraszem i proszę moderatorów o skasowanie tego postu. Pozdrawiam, latet |
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Yoda
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 01.06.2003
![]() |
Cytat:
Jeśli chodzi o stacjonarne dvd - to sprawa jest jasna firmowe i porządne nosniki (tdk czy verbatim) pójdą na każdym, natomiast w przypadku tańszych płytek - tu żadne zestawienie nie ma prawa bytu, raz pójdą tu, drugi raz nie pójdą, za to pójdą gdzie indziej, a na dodatek po roku może się okazać że nie polecą nigdzie .Szkoda zachodu - to moje zdanie. Postu nie kasujemy bo ma on wiekszą wartość niż niektóre inne zdarzające sie tutaj 'wynalazki, propozycje i zapytania z piekła rodem'.
|
|
|
#3 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Oczywiśce masz rację...
Ale mi chodziło o nieco inną listę - bardziej ogólną - pokazującą czy dany model sprzętu (głownie pecetowego) powienien odczytać dany format (DVD+R/W, -R/W, -RAM) - bez rozbijania na poszczególne, lepsze i gorsze marki płytek. Wyobrażam to sobie tak: taka lista, budowana już teraz, przydała by się w przyszłości, gdy spora część posiadaczy nagrywarek będzie już nagrywać dane na płytki DVD, ale z drugiej strony - wiele osób będzie jeszcze miało starsze czytniki DVD-ROM. Dzieki takiej liście, kolega X łatwo sprawdzi, czy idąc do kolegi Y ma zabrać dane na +RW czy na -RW. Pozdrawiam, latet |
|
|
![]() |
|
|