![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.08.2005
![]() |
Dvd Rw Liteon - Znowu Problem Z Buforem
Witam. Mam problem. Kierowałem się wieloma poradami na tym forum odnośnie nagrywania DVD. Niestety bardzo szaleje mi bufor i komputer mam strasznie zwolniony. Przez to płytę Esperanza prędkością x4 nagrywam około 25 min. Oto moja konfiguracja:
Dysk (P.master) podłączony razem z Cd romem Liteon (P.slave). Nagrywarka DVD Liteon 1673S podłączona na osobnej taśmie (S.master). Oczywiście taśmy nowiutkie 80-o żyłowe. Wgrałem najnowsze sterowniki płyty głównej Via Hyperion 5.0 oraz najnowszy firmware nagrywarki. Ustawienia kontrolerów to oczywiście DMA. Nie mam nigdzie żadnych PIO. Dodatkowo wgrałem ForceASPI. Wszystko oczywiście po świeżo zainstalowanym systemie Win XP z service pack 2. Moja konfiguracja to: AMD Athlon Xp 2400+ ~2ghz Asus A7V8X-X Series KT400 256MB DDR 400 MHZ Seagate Baracuda 120GB 8MB Cache. Gigabyte Radeon 9550 128MB 128BIT DDR Płytki raczej nagrywa dobrze. Po Przetestowaniu w Kprobe nie mają więcej niż 24 błędy a ich odczyt jest płynny. Mimo wszystko komputer podczas nagrywania spowalnia się, bufor zarówno read jak i level szaleje a czas nagrywania jest bardzo długo. Bardzo prosiłbym o pomoc. |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|