![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 16.03.2010
![]() |
Dziwne zachowanie Liteona
Witam wszystkich ***8211; jest to moj pierwszy wpis.
W ostatnim czasie padlo mi kilka plytek dvd+r tdk i zaczalem zglebiac temat. Pomijajac ze sa to kiepskie plyty nie powinny pasc po paru miesiacach. Nagrywalem to na LiteOn SOHW-1673S i zrobilem pare testow. Zalaczam kilka obrazkow z Nero DiscSpeed z roznych plyt w roznym stanie i wieku ktore dzialaja. Mam do tego takie pytania: 1. Czemu po zakonczeniu testu pojawia sie blad Invalid Field in cdb (052400) ***8211; po zatwierdzeniu mozna zakonczyc test i odczytac wyniki. 2. Czy nie jest podejrzane ze na poczatku plyty pojawia sie kumulacja obu rodzajow bledow a potem jest juz ok? 3. Czy nie jest dziwne ze w okolicach 3 ***8211; 3.5 GB pojawia sie pik bledow PI failures? Moze da sie cos na to poradzic? Dzieki z gory za pomoc Ostatnio zmieniany przez joujoujou : 16.03.2010 o godz. 18:31 Powód: bo się czytać nie dało. :| |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
Płyty DVD TDK, maja to do siebie, ze od płyt chodnikowych różnią sie tylko kształtem i grubością. Pozostałe właściwości sa identyczne, a niekiedy płyta chodnikowa ma miażdżąca, ze tak powiem, przewagę nad płytami TDK. Rada jest jedna, zmienić plyty na DVD Verbatim lub Sony. Ps: radością napawa mnie fakt, ze jeszcze na tym forum sa posty dotyczące płyt, nagrywania i testów. Mam tez nadzieje, ze mastahowie tego forum, dołącza sie do odpowiedzi i wskażą powody takich właśnie testow.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Pierwszy raz
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Nowy na forum
![]() |
Troche to dziwne ale sa to tdk dvd+r 16x.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zamaskowany
Verbatim Chińczyk -DVD + R pochodzi od CMC jeżeli i TDK pochodzi od tego samego producenta to nie dziwne ze dane mogą znikać po paru miesiącach-Standard TDK od Imation
Ostatnio zmieniany przez czary2mary : 16.03.2010 o godz. 15:01 |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Bywalec
![]() |
Witam wszystkich.
Czy możliwe jest żeby płyty Platinum miały Media ID MCC004 ? |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
( o )( o )
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
Wszystko jest możliwe - poczytaj o fake MID.
![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Bywalec
![]() |
Czyli oryginalne nie mogą być z MCC004?
Kupiłem je u siebie (Gliwice) w Hermesie , jeden z najbardziej zaopatrzonych sklepów w płyty jaki znam i zawsze tam kupuje płyty.W sumie jak wejdę to zawsze ludzie coś tam kupują. No ale nie myślałem,że mogą mieć podróby.Czy to podlega jakieś reklamacji? |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
( o )( o )
Zlotowicz
Nie podlega żadnej reklamacji - przecież sprzedawca (ani producent) w żaden sposób cię nie zapewniał jaki MID będą miały kupowane płyty.
Żeby w przyszłości uniknąć problemów, po prostu zapomnij o marketowych nośnikach - skup się na sony i indyjskich verbatimach.
![]() |
![]() |
#10 |
Zamaskowany
To fake od Playo,lub NexxTech lub Dynex ale tylko MID płyty przecież mają nazwę i jakość Platinum -na jakiej podstawie chcesz reklamować?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Bywalec
![]() |
No może z tą reklamacją przesadziłem bo Platinum nie podaje jakie powinno być Media ID.
Ale te płyty co kupiłem to zostały wogóle wypuszczone przez Platinum? Czy to są 100% podróby które z Platinum mają wspólne tylko nazwę i wygląd? |
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
( o )( o )
Zlotowicz
Platinum nie produkuje płyt - skupuje śmieci skąd się da i po nadruku sprzedaje jako swoje (z grubsza biorąc).
Nie będę się powtarzał. Nic nie oszczędzisz kupując szmelc. Stracisz pieniądze, czas i nerwy.
![]() |
![]() |
#13 |
Bywalec
![]() |
Pytam się z czystej ciekawości i dla zdobycia nowej wiedzy.Do niedawna nie wiedziałem o żadnym Media ID, o jakości nagrywanych płyt.Teraz już trochę liznąłem tego i apetyt rośnie dalej
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Nowy na forum
![]() |
Wracajac do moich pytan, czy ktos wie o co chodzi z wynikami w moich testach?
Mysle ze tez przerzuce sie na sony, zobaczymy jak sie sprawdza. |
![]() |
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
![]() |
Wczoraj sprobowalem nagrac na plytkach sony po tym jak na tdk tak mi sie nagralo ze naped nie mogl jej otworzyc. I wynik 84. Reszta tdk laduje w koszu...
|
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Dziwne zachowanie internetu na moim komp. Brak podziału? | malanski | Off topic | 5 | 02.09.2006 13:41 |
dziwne zachowanie CLONY XXL | @ndrew | Zabezpieczenia CD/DVD/Blu-ray | 14 | 08.02.2006 13:38 |
Dziwne zachowanie DVD... | RafałR | Napędy optyczne DVD | 11 | 27.06.2005 11:47 |
dziwne zachowanie nagrywarki | marlow27 | Napędy optyczne CD | 3 | 02.02.2004 16:35 |
Dziwne zachowanie eMule | ThanatoS | Off topic | 5 | 18.02.2003 21:51 |