![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Bywalec
Data rejestracji: 05.01.2005
![]() |
zgrałem materiał z karty TV na HDD i co dalej ???
Witam Wszystkich
Proszę zorientowanych o kilka wskazówek... Przechwyciłem za pomocą iuVCR ze swojej karty TV odrobinę materiału na HDD i prawde mówiąc nie do końca wiem co dalej mam z nim zrobić gdyż moja sytuacja nie do końca jest standardowa. Zacznę od tego, że podczas przechwytywania nie zastosowałem kompresji (90 minut = 120 GB), ponieważ mam słaby sprzęt i jeżeli zastosuje kodek MJPEG lub inny, to procesor nie wyrabia się i rwie co kilka sekund obraz. Zastosowałem natomiast takie parametry przechwytywania (nie do końca wiem czy dobre): frame size: 768 x 576 color format / compression: YUY2 frame rate: 25 fps PCM 48,000 kHz / 16 bit / stereo master stream: audio Następna sprawa... Mam stacjonarny DVD Pioneer'a model DV 360 który (niestety) nie czyta DIVX'ów i tym podobnych (brak możliwosci zmiany softu), a jedynie DVD, VCD, SVCD itp. oraz w kompie nagrywerkę LITE-ON DVDRW SOHW 1653S. Chciałbym mieć możliwość oglądania materiału na moim Pionku więc muszę w jakiś sposób stworzyć płytkę, jednak nie wiem jak i za pomocą czego. Czy mogę prosić o porady ![]() Oczywiście Wszystkim z góry dziekuję. Pozdrawiam Grzegorz |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
|
|