![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 24.04.2002
![]() |
Toshiba DVD bez limitow !!! Rewelacja !!!
Tutaj oto znajdziecie sposob ( sprawdzone z modelem 1712 - dziala 100% ) i odpowiedni soft, ktory pozwoli wam sciagnac limity predkosci w waszych Toschibach DVD 1612 oraz 1712.
http://hijacker.rpc1.org/toshiba_nolimit/ Ze swojej strony zalecam ostroznosc z aplikowaniem Vitaminki do napedu, i przeczytanie 3x instrukcji zanim cokolwiek zrobicie... Pamietajce, ze rutuna jest domena amatorow !! ![]() Pozdrawiam
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
=F=
Data rejestracji: 19.04.2002
![]() |
Rafale, może zechciałbyś umieścić screena z najnowszego Nero Info Tool dla tego zmodyfikowanego napędu Toshiby. Ponoć uaktywnia się opcja odczytu płyt DVD+.
I jak chodzi ładniej, warto? Jesteś zadowolony? Czy niczego nie popsuła ta zmiana biosu? Miłego dnia |
|
|
|
|
#3 | |
|
Team Member
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 15.07.2002
![]() |
Cytat:
dziwne bo ja zmienilem bios na regionfree i a naped i tak czytal i czytal plyty DVD+
|
|
|
#4 |
|
=F=
![]() |
Bartku, oczywiscie możesz mieć rację, bo ja nie miałem płyty z "+". NAtomiast źródło mojego pytania leży w tym topicu http://forum.cdrinfo.pl/showthread.p...hreadid=13381. Dlatego pytałem o to Rafała. Może Nero Info Tool się akurat myli?
Miłego dnia |
|
|
|
|
#5 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Nie jestem wstanie sprawdzic Ci tego teraz na INFOTOOLu, gdyz wymienilem Toshibe na nagrywarke DVD ( sila wyzsza ), swoja Toshibe sprzedalem koledze u ktorego, na moja odpowiedzialnosc zrobilem "przerobke". Oczywiscie tak jak pisze Bartek, niektore wersje ( hardware revision ) Toshiby czytaja bez problemu DVD+R, natomiast z tego co wyczytalem tu i uwdzie teraz juz moga to robic wszystkie modele
Cale ograniczenie odczyty PLUSOW czy MINUSOW lezy tylko i wylacznie w biosie. To sa takie same plyty pod wzgledem fizycznej budowy, tylko ze niektore napedy nie maja ich "opisow" zawartych w biosie. Mowiac prosto nie czytaja DVD+/-R, poniewaz nie znaja takich plyt !! To samo sie tyczy stacjonarnych odtwarzaczy... Niewykluczone jest, ze niebawem powstana biosy do istniejacych wypalarek DVD pozwalajace tym napedom na zapis wszystkich formatow...Reasumujac, znam kolege Hijackera z solidnych i zawsze dzialajacych przerobek biosu, i nie spotkalem sie z jakas jego wpadka... Po za tym sam recze Ci solidnosc najnowszego produktu, od ktorego zaczal sie ten post... Pozdrawiam.Rafal.
|
|
#6 |
|
=F=
![]() |
Zatem pozostaje zaopatrzyć się w odpowiednie pliki i do dzieła.
Miłego dnia |
|
|
|
|
#7 |
|
Caliente
Data rejestracji: 30.09.2002
![]() ![]() ![]() |
rzeczywiscie Rewelacjia !! tylko dla kogo ?
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
Zrobilem taki zabieg na mojej 1712 i powiem tylko tyle - SUPER REWELACJA. Maly tescik przed wrzuceniem nowego biosu zrzucilem sobie plyte z filmem Specjalista - naped nie przekroczyl predkosci 2.1x po zmianie biosu ta sama plyta (4.1GB) zrzucala sie niecale 4min (naped zaczol zrzucanie przy predkosci 8.9x a skonczyl praktycznie na maksie swoich mozliwosci 14.1x . Ripownie filmow DVD z zabezpieczeniem CSS po wrzuceniu nowego biosiku staje sie bardzo wielka przyjemnoscia (milo popatrzec jak naped rozwija takie predkosci).
Pozdrowienia PS fido2001 dzieki za info i duze pifko dla ciebie
|
|
#9 |
|
Caliente
![]() ![]() ![]() |
nie mam tego napedu ,ale piwo tez moge wypic
|
|
#10 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
Ciesze sie ze komus pomoglem....
|
|
#11 | |
|
Caliente
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
No chyba kolega Hijacker
|
|
|
#12 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 23.06.2002
![]() |
zorg mozesz i wytlumaczyc co ty taki cienty na ten post jestes?
pewnie dlatego ze toshiby nie masz (ale pech) albo statsy nabijasz.....
Pozdrowienia Ostatnio zmieniany przez Seksownis : 25.05.2003 o godz. 02:01 |
|
|
|
|
#13 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.01.2003
![]() |
mam problem ze sciagnieciem biosu do 1712 czy ktos z was moglby podac
namiar na dzialajacy link |
|
|
|
|
#14 |
|
Wyjadacz ;)
![]() |
ZORG, nawet tacy posrednicy jak ja sa potrzebni
)Nie kazdy trailby na to cudowne narzedzie HIJAKERa, gdybym nie umiescil tego postu, a po za tym kazdy chyba sobie zdaje sprawe ze "TURBO" w Toshibie zawdziecza glownie HIJAKERowi - bez czytania Twojego komentarza ( z calym szacunkiem ). Jedyne co daje Twoj komentarz, to fakt ze nie jest on mily i nie wiem dlaczego mam placic cene czytania go, za to ze chcialem komus pomoc... Pozdrawiam.
|
|
#15 |
|
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
thx za linka
|
|
|
![]() |