![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
niestety nie posiadam płyt dvdr (nie posiadam nagrywarki dvd
) w najbliższym czasie postaram się pożyczyć takie płyty to zdam relacje.
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Hmm myślę Pierwszy,że Qpel'a Ci Prince nie łyknie podobnie jak Emperor 2. Co do tańszych nośników DVD to myślę ,że podobnie jak Cesarz 2jka. Hmm ja nagrywam filmy dvd x 4 więc większych problemów nie mam. TDK chodzą ślicznie. Platinumy też. Esperanza tylko jedna przeskakiwała . Dysan bez problemu. Innych nośników nie posiadam. Dla siebie nagrywam tylko na TDK. Znajomym różnie...zależy kto jaką płytę przyniesie...lecz Emperor i tak je odczytuje.
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
Nie spotkałem się z takim problemem. Może spróbuj wyłączyć go zupełnie z sieci na jakieś 2.3 godz...jeśli nic z tego to serwis pewnie.
|
|
|
|
|
#5 |
|
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Jest forum manty: www.manta.com.pl
Jest forum konkurencji: www.napisy.org P.S. Mam Cesarza 1 i nie narzekam... 8 )
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 04.04.2005
![]() |
Witam wszystkich. Kilka dni temu nabyłem opisywany powyżej odtwarzacz Manta Emperor 2. Przez pierwsze dni zachwycałem się jego możliwościami, aż tu nagle :
jest wizja, jest fonia - nie - jest tylko część fonii, gdyż słychać dzwięki otoczenia a nie słychać dialogów. Zapomniałbym o najważniejszym - odtwarzałem oczywiście płytkę CD z filmem chyba w DivX. Sprawdziłem jeszcze kilka filmów, które miałem nagrane wcześniej na CD-kach.Część z nich da się odtworzyć poprawnie a część podobnie jak to opisałem - bez dialogów. |
|
|
|
|
#7 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam wszystkich. Kilka dni temu nabyłem opisywany powyżej odtwarzacz Manta Emperor 2. Przez pierwsze dni zachwycałem się jego możliwościami, aż tu nagle :
jest wizja, jest fonia - nie - jest tylko część fonii, gdyż słychać dzwięki otoczenia a nie słychać dialogów. Zapomniałbym o najważniejszym - odtwarzałem oczywiście płytkę CD z filmem chyba w DivX. Sprawdziłem jeszcze kilka filmów, które miałem nagrane wcześniej na CD-kach.Część z nich da się odtworzyć poprawnie a część podobnie jak to opisałem - bez dialogów. |
|
|
|
|
#9 |
|
Master Flamaster
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
a nie dzieje ci sie to przypadkiem w filmach z dzwiekiem 5.1? jakie masz podlaczone glosniki?
Philips 109B50 Logitech Wingman Formula Force GP NEC ND-3520A DVD-RW DL + i - Gigabyte GA-P35-S3, Intel Core 2 Duo 4400, DDR2 6GB 800MHz, nVidia GeForce 8800GTS 640MB, Seagate baracuda 40GB + WD 320AAKS, NEC ND-3520A + LG GH22, Hitachi DVD GD-7500, |
|
|
|
|
#10 | |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.06.2002
![]() |
Napewno się tak dzieje
Cytat:
Z moich badań na tym cudem techniki wynika, że czyta różne szajsowate płyty, ale nijak nie udało mi się zmusić manty do czytania płyt nagranych przez samsungi ts-552u oraz ts-552b. Cięło niemiłosiernie nawet na markowych płytach. Płyty palone na liteonie czy nec'u idą bez zająknięcia. To by było na tyle, jeśli chodzi o moje doświadczenia w tej kwestii. Maszynka jest godna polecenia, choć cudem nie jest. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Nowy na forum
![]() |
Dzięki P_M_. Rzeczywiście należało przełączyć parę ustawień w opcjach dźwięku. Dokładne instrukcje znalazłem wg zaleceń "esem-a" na stronie: http://www.manta.com.pl/forum/viewtopic.php?t=295 - I tobie dzięki - "esem"
Pozdrawiam Stary67 |
|
|
|
|
#12 |
|
Nowy na forum
![]() |
Witam raz jeszcze. W opisach dotyczących Manty Emperor 2 czytałem o płynnym "przewijaniu" na podglądzie. Wprawdzie funkcja "slow" działa, lecz "przewijanie" do przodu skutkuje szybszym lub wolniejszym przeskakiwaniem obrazu. Czy to normalne ?
|
|
|
|
|
#13 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
A dlaczego to pytanie zadajesz tutaj Mam Mantę ale nawet nie chce mi się sprawdzać tego: pytaj fachowców: www.manta.com.pl 8 )
|
|
|
|
#14 | |
|
Master Flamaster
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
Cytat:
Philips 109B50 Logitech Wingman Formula Force GP NEC ND-3520A DVD-RW DL + i - Gigabyte GA-P35-S3, Intel Core 2 Duo 4400, DDR2 6GB 800MHz, nVidia GeForce 8800GTS 640MB, Seagate baracuda 40GB + WD 320AAKS, NEC ND-3520A + LG GH22, Hitachi DVD GD-7500, |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
OldBoy
![]() ![]() |
Cytat:
|