![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#31 |
NEC 3520A
Data rejestracji: 23.02.2005
![]() |
Od dzisiaj sprzedaja czarne Emperory 2 w sklepach.
![]() Chyba się jednak na niego skusze ... ![]() ![]()
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#32 |
NEC 3520A
Data rejestracji: 23.02.2005
![]() |
http://www.ultima.pl/itemnfo.php?id=2737
No to Prince już naprawdę wszedł "na salony". :cool: Cena po prostu wypas. Możliwości takie jak Emperor 2 + kilka poprawek (np. w wyjściach audio). Czytelny wyświetlacz. Czego jeszcze chcieć ... ![]() Przy pierwszej dostawie do sklepów biore ! ! ! ![]() Koleś z Ultimy powiedział, że beda w nastepnym tygoniu. Jazda ![]()
#33 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 01.12.2004
![]() |
Podobno Manta Prince od wczoraj mial byc do kupienia w marketach za cene 249 zl ! Kupil moze ktos ? Czekamy na tesciki
![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
A ja mam pytanie?
Który z wymienionych odtwarzaczy ma najlepszy odczyt Emperor2 czy WIWA? Chodzi mi o to, żeby nie ciął filmów nagranych na tanich nośnikach (mediastore, hawk, inne duperelne płyty) Testowałem na razie u rodziny Emperora2 i divxy z płyty DVD-R HAWK, która wyglądała jak koń po westernie i nawet nic nie przycięło. Nie wiem jak sprawa ma się z filmami DVD na tanich nośnikach. Jeżeli ktoś posiada owe sprzęty prosze o jakieś relacje z odczytu różnych płyt, gdyż chcę się zdecydować na któryś z plejerków i nie wiem co brać. A najważniejszą rzeczą dla mnie jest właśnie odczyt płytek ![]() Ostatnio zmieniany przez kiewas : 25.03.2005 o godz. 21:18 |
![]() |
![]() |
#35 |
Master Flamaster
Data rejestracji: 07.02.2005
![]() |
moj znajomy ma emperora 2 i wszystkie plytki chodzo ok, nawet te z nizszej polki
![]() ja osobisci kupilem sobie CyberHome CH-DVD 462 tez czyta wszystko jak nalezy zarowno "+" jak i "-" tak ze polecam bo takze czyta napisy z plikow txt
Philips 109B50 Logitech Wingman Formula Force GP NEC ND-3520A DVD-RW DL + i - Gigabyte GA-P35-S3, Intel Core 2 Duo 4400, DDR2 6GB 800MHz, nVidia GeForce 8800GTS 640MB, Seagate baracuda 40GB + WD 320AAKS, NEC ND-3520A + LG GH22, Hitachi DVD GD-7500, |
![]() |
![]() |
#36 |
Wymiatacz
Data rejestracji: 10.05.2004
![]() |
To ja dodam tylko że Emperor 2jka ma problemy z odczytem DVD+RW po quick formacie. Pełen format i wszystko pięknie.Nie ma takich problemów z DVD-RW. Jakąś inną strategię zapisu jakby miały te dwa nośniki. Nie znam się na tym więc nie wypowiadam się dalej. Czyta wszystko choć czasami trzeba go wyłączyć na "sztywno" bo niestety grymasi. Czyta czyta i błąd płyty. Off/on i wszystko wraca do porządku. Z porysowanymi płytami , starenkimi 3,4 letnimi Platinum u mnie radzi sobie wyśmienicie. Co do innych nośników...no ostatnio mi cieło Hawki 52jki lecz moja wina bo nagrałem je na zbyt dużej prędkości. Hawki z tej samej partii nagrane na x16 poszły już ślicznie. Pozdrawiam.
|
![]() |
![]() |
#37 |
Guru
Data rejestracji: 26.09.2002
![]() ![]() |
właśnie stałem się szczęśliwym (mam nadzieję) posiadaczem princa (geant=249zł)
![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Matrix has him
Data rejestracji: 29.10.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#39 |
Guru
![]() ![]() |
niestety nie posiadam płyt dvdr (nie posiadam nagrywarki dvd
![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wymiatacz
![]() |
Hmm myślę Pierwszy,że Qpel'a Ci Prince nie łyknie podobnie jak Emperor 2. Co do tańszych nośników DVD to myślę ,że podobnie jak Cesarz 2jka. Hmm ja nagrywam filmy dvd x 4 więc większych problemów nie mam. TDK chodzą ślicznie. Platinumy też. Esperanza tylko jedna przeskakiwała . Dysan bez problemu. Innych nośników nie posiadam. Dla siebie nagrywam tylko na TDK. Znajomym różnie...zależy kto jaką płytę przyniesie...lecz Emperor i tak je odczytuje.
|
![]() |
![]() |
#41 | |
Guru
![]() ![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#42 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 13.03.2005
![]() |
Manta Emperor 2 Problemy
Witam wszystkich mam emperor 2 miesięczny czyta wszystko no prawie wszystko ale z wyświetlaczem coś niedobrego się dzieje cały czas świeci i wszystkie funkcje też:mp3 ,dts,dolby digital ,vcd nawet wiatraczek oznaczający płytę też cały czas świeci się i nie kręci jak było na początku jak kupiłem oraz pozostałe funkcje .Próbowałem resetować przez wyłączenie z sieci i nic tylko dalej świeci wyświetlacz .Soft 5.0 .A odtwarza filmy normalnie,mp3 też.To chyba coś z wyświetlaczem już sam nie wiem.Czy ktoś spotkał się z podobnym problemem .Proszę o pomoc w w/w temacie.
Pozdrawiam wszystkich Wesołych Świąt ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Wymiatacz
![]() |
Nie spotkałem się z takim problemem. Może spróbuj wyłączyć go zupełnie z sieci na jakieś 2.3 godz...jeśli nic z tego to serwis pewnie.
|
![]() |
![]() |
#44 |
OldBoy
Data rejestracji: 18.05.2002
![]() ![]() |
Jest forum manty: www.manta.com.pl
Jest forum konkurencji: www.napisy.org P.S. Mam Cesarza 1 i nie narzekam... 8 )
#45 | |
Dobre muchy nie są złe...
Data rejestracji: 12.12.2004
![]() |
Cytat:
![]() Swoją wiedze na ten temat uzyskałem od użytkowników, ktorzy posiadają obydwa konkurencyjne odtwarzacze, więc to chyba najlepsze żródło. ![]() Jedyna wada napędu wiwy to ponoć większa ilość decybeli jaka się z niego dobywa - oczywiście w porownaniu do Emperora. Dlaczego wybrałem Emperora? - ze względu na kontakt firmy z klientem, ktory owocuje nowymi softami. ![]()
![]() |
|
|