![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 22.11.2003
![]() |
![]()
Kupiłem Amplituner Yamaha Rx-V440RDS, w komputerze posiadam kartę SBLive 5.1 z wyjściem DIGITAL. Podłączyłem odpowiednio wszystko i pięknie gra ! Ale ... Dorwałem kilka płyt Audio nagranych w DTS'ie, przy próbie odsłuchania pokazują się utwory i długość ale słychać tylko dziwne trzaski!! U kumpla na stacjonarnym DVD idzie tą płytę odsłuchać ale tylko w Stereo! O co chodzi ?? Czy muszę wymienić kartę muzyczną na nowszą czy wystarczą jakieś kodeki
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.12.2003
![]() |
Wyłączyłeś ac3 dekode w mikserze? Wyjście cyfrowe najlepiej z gniazda wielopinowego na karcie. Czym odtwarzasz?
|
![]() |
![]() |
#3 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 29.11.2003
![]() |
RE: DTS z SBLive ? Pomocy !
Cytat:
Live 5.1 z tego co mi wiadomo nie obsługuje strumienia DTS. Dopiero Audigy 2. |
|
![]() |
![]() |
#4 |
Leszcz
Data rejestracji: 25.09.2002
![]() |
DSP... bzdura, mam taka karte i DTS chula w najlepsze
|
![]() |
![]() |
#5 |
KONKWISTADOR
Data rejestracji: 26.03.2002
![]() |
a twój software'owy DVD Player obsługuje DTS ? od tego trzeba zacząć ...
#6 | |
Wymiatacz
Data rejestracji: 04.08.2003
![]() |
Cytat:
W tym wypadku Live nie ma "obslugiwać" (w sensie dekodować) DTS, a jedynie przepuszczać dalej (pass-thru). To amplituner ma obsługiwać dostarczony strumień DTS (powinna się na nim zaświecić ikonka DTS). Mam taką samą kartę dźwiękową i taki sam amplituner Yamaha. Wszystko u mnie hula aż miło, zarówno DTS jak i AC3. Reasumując - ustawiaj tak: 1. w programie odtwarzającym: SPDIF output 2. we właściwościach Live'a: Digital Output Only - TAK, dekodowanei AC3 - NIE. Oczywiście to co napisałem odnosi się do filmów, a nie do audio-CD z DTS. Myślę jednak, że Twoj problem leży w programie do odtwarzania CD-DTS, a nie w sprzęcie - bo sprzęt jest zdolny do wysłania strumienia DTS z kompa do ampa, a przecież tylko o to tu chodzi. Pozdrawiam, latet |
|
![]() |
![]() |
|
|