![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 20.10.2002
![]() |
eprom z 811 ... ktos zainteresowany ??
witam ...
dzis kupilem 811 ... postanowilem przyczynic sie i zrobic dobry uczynek dla ludzkosci ... chce ktos eprom ?? a moze firmware w postaci bin ?? nie ma problemu ... oto one: data epromu: 2003.10.24 wersja firm: hs0e do extrakcji uzylem: Ltnflash 1.24 cya
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 04.09.2003
![]() |
Cytat:
Tym niemniej, dziękujemy Ci, dobry człowieku i życzymy bezproblemowej eksploatacji Twojej nowej nagrywarki. Nulek Ostatnio zmieniany przez Nulek : 23.11.2003 o godz. 10:51 |
|
![]() |
![]() |
#3 |
Stały bywalec ;)
![]() |
Dalsze wieści z pola walki hakerzy kontra programiści LiteOn'a. Osiągnięto dalszy postęp w łamaniu zabezpieczeń ukrytych w firmware dla 811S. Obecnie udaje się przerobić 50% testowanych nagrywarek 411S i pracują one nie gorzej od oryginalnych 811S. Jednak pozostałe 50% nie tylko nie działa, ale w wielu przypadkach dochodzi do uszkodzenia sprzętu!!! Zabezpieczenia okazały się bardzo wyrafinowane i konieczna jest dalsza praca w celu uzyskania 100% skuteczności. Hackerzy twierdzą, że dadzą sobie z tym radę, ale potrzebują więcej czasu.
Nulek |
![]() |
![]() |
#4 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 03.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#5 | |
Bywalec
Data rejestracji: 07.11.2003
![]() |
Cytat:
![]() |
#6 |
Nowy na forum
![]() |
witam ...
hakerzy ?? chyba raczej krakerzy ... wg znanych mi definicji ... cya
#7 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 25.11.2003
![]() |
problem z 811
Cytat:
dzis rowniez zostalem szczesliwym posiadaczem napedu 811, jednak do pelni szczescia troszke mi brakuje. moja nowa nagrywarka nie chce nagrywac plytek w nero60023 ani w niczym innym. nie nagrywa ani dvd, ani cd. w nero w przypadku cd wyskakuje informacja, ze buffer too large, a w przypadku dvd zawiesza system przy cache'owaniu plikow. do tej pory udalo mi sie nagrac tylko jedna plytke, ale nie wiem jak, widocznie wylosowalo sie, ze za n-tym razem cos sobie nagra, a potem juz nie. czy ktos wie w czym tkwi problem? uzywam systemu winxp,athlon+via266a na solteku. jesli ktos wie, jak mozna temu zaradzic, prosze o jakies info. z gory dziekuje i pozdrawiam |
|
![]() |
![]() |
#8 |
Nowy na forum
![]() |
witam ...
do glowy przychodzi mi tylko: update biosu update softu zmiana softu kotrnola aspi ?? cya
#9 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.06.2002
![]() |
Cytat:
witam miałem zupełnie podobny problem z moją 411 myslałem nawet, że palnik wadliwy ale po reinstalce systemu jak ręka odjął. Do tej pory nie wiem co było przyczyna takiego stanu żeczy, mój konfig winxp, athlon 1700+, płyta MATSONIC na via266A, 768MB DDR. Podejżewam, że problem sprawiły jakieś pozostałości po poprzednim palniku w którego miejsce powędrowała 411tka. pozd ufty
Semprom 2600+; ABIT KW7; DDR 768 MB (PC 3200); Gigabyte 9550; HDD: MAXTOR 60GB & SAMSUNG 40GB; Benq 1620; MSI C52; ZECK - ZKS-450SX; WINXP PROF (SerPack 2) ---------------------------- Mów łagodnie i miej przy sobie gruby kij, a zajdziesz daleko |
|
![]() |
![]() |
#10 | |
Bywalec
Data rejestracji: 26.07.2003
![]() |
Cytat:
W wielu przypadkach przy podobnym problemie pomoglo.
![]() |
#11 |
Bywalec
Data rejestracji: 25.11.2003
![]() |
Mam małe pytanie
![]() Czy jak Lite-on 401s da się przerobić na 411s , a 411s na 811s to czy można podkręcić 401s na 811s ![]() Jeśli tak to w jaki sposób i czy nie spowoduje to uszkodzenia sprzętu, może ktoś prubował ![]() Z góry dziękuje za odpowiedź . |
![]() |
![]() |
#12 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Nulek |
|
![]() |
![]() |
#13 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Nulek |
|
![]() |
![]() |
#14 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
Nulek |
|
![]() |
![]() |
#15 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 27.11.2003
![]() |
Eeprom
Hmm nie wiem czy tylko ja mam taki problem ale zauważyłem ze niezależnie od tego co jest w pliku z EEprom'em to po jego zapisaniu do nagrywarki pierwsze 4 linijki pozostają niezmienione....
próbowałem EEpromy z 401S; 411S; 811S a nawet z danymi wpisanymi losowo (oczywiście tylko w te 4 pierwsze linie) zaraz po zakończeniu zapisywania EEpromu do napędu wciskam READ i pierwsze 4 linie wracają magicznie do stanu początkowego - oczywiscie cała reszta EEprom'u zapisuje się bez problemu |
![]() |
![]() |
|
|