![]() |
Cytat:
|
Cytat:
|
Ilość załączników: 1
Esperanza DVD+R x4 AML001 FW05 burn x4 2500A107v2b5
|
Esperanza DVD+R x4 AML001 FW05 burn x8 2500A107v2b5
|
Cytat:
Cytat:
PS. Vizzard - caly czas uzywasz biosu Harrie'go? Dlaczego nie zmieniles na 2.F8? Czy jest to spowodowane jakimis testami, czy czyms innym (przyzwyczajeniem:))? :) |
Cytat:
Przynajmniej dla płytek, na których palę 8 ) Może przewaga na korzyść 2F8 jest przy innych nośnikach :idea: W tej chwili eksperymenty moje z płytkami się kończą :taktak: Ważne dane: Verbatim Pastel DVD+R Filmy, muza, itp. Dysan x8 DVD+R Nie dla mnie - Espera DVD+R I tyle :mruga: A wracając do twojego pytania, odpowiadam: 1. Sentyment 2. Jakościowe podobieństwo dla płyt na których palę 3. Prędkości wypalania! Np. Esperanza DVD+R [001] x4 na wszystkich innych biosach, czy to oficjalnych czy nie Ma indeks tylko x2.4 !!! Na biosie 107v2b5 można ją palić nawet x8 :czytaj: Jest to naprawdę bardzo dobry i uniwersalny bios Chociaż już tak bardzo stary :taktak: Jak najbardziej polecam! :spoko: |
A oto przykład:
Esperanza DVD+R x4 [001] LN93 burn x8 2500A107v2b5 |
Cytat:
Tylko badz obiektywny ;) i pokaz jakas normalna, a nie odpad:) |
Cytat:
Tak jak pisałem - wszystkie biosy poza 107v2b5 Widzą Esperę [001] jako x2.4 i nic więcej :smutny: Bez sensu jest nagrywać x2.4, jeżeli na biosie Herriego spokojnie idzie x8 :spoko: |
Kolejna Esperanza DVD+R x4 [001] LN93 burn x4 2500A107v2b5
|
Cytat:
Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na biosie 2.F8 widzi je jako 4x. Ladnie Ci nagrywa te espy. Poczatek troche skopany, ale reszta bardzo ladnie :spoko: |
Cytat:
|
ja mam esperanzy o symbolu FW 20 i wypalają się dobrze 8 )
|
Cytat:
|
Cytat:
Na poczatku mowa byla o aml, a pozniej rzeczywiscie zmienilo sie na 001. A AML mial oznaczenie AML 001 wiec mi sie pokrecilo :smutny: To jak teraz jest? Esperanzy + 4x sa na AML 001 albo na 001? Co to wlasciwie jest za nosnik? Jeszcze mi takie w lapska nie wpadly... :) |
Cytat:
To właśnie [001] - nie [AML001] :nie: Co to za nośnik? Kto to wie? :idea: Generalnie pali się tak jak te lepsze od AML - tyle, że początki straszliwie skopane Nie wiem czy śledziłeś ten temat od początku Bo jeżeli nie - to tam właśnie jest szczegółowy opis oznaczeń Esper :czytaj: |
Czytalem caly, wiec wiem o co chodzi. Najwazniejsze ze pala sie w miare dobrze:)
|
ja jutro kupie paczuszke i zobacze jak sie wypala na plexie ale brak mi litka zeby mozna bylo porownac wyniki jakos :(
|
Cytat:
A swoją drogą Turboni - to zamiast na grafę To zbieraj na Litka :> Bo nic się nie dowiemy z tych PlexTools Jak z Nero i kProbe kicha :\ :czar: |
to potrzebuje niecale 300 i bedzie 1653 :D
|
no to czas zbierac :D
|
Cytat:
Co mu x16 będzie palił - to kicha :\ Wcześniej przy prędkości x4 + weryfikacja To można było zbiec po schodach I na fujarce grać na placu I trochę grosza by się uzbierało w trakcie palenia :jezyk: A teraz nawet butów nie zdąży założyć :> :mruga: |
Znowu byłem w Geant
Akurat były rozszarpane pudełka :O To wziąłem :D Esperanza DVD+R x4 [AML001] FW06 burn x8 2500A107v2b5 |
Cytat:
|
Mam takie proste pytanie: Czy jak na płycie DVD pisze VIDEO to bedzie ona lepsza do nagrywania filmów od takiej co nie jest napisane ? :help:
|
Cytat:
Producenci różne rzeczy wypisują na okładkach Co zupełnie nie przekłada się na wpływ na jakość płyty Ta płyta będzie tak samo dobra do nagrywania filmu jak i innych danych Po prostu musi być dobry nośnik, a nie złocona okładka :D :mruga: |
Cytat:
Wprost wymarzona na Święta ^_^ |
I znów
Esperanza DVD+R x4 [001] LN93 burn x4 2500A107v2b5 |
Esperanza x8 z Auchan
Espreanza palona x8, na płytce napis FW 20...
LiteOn 1633 BS41... Odczytywana bez problemu przez odtwarzacze stacjonarne jak i inne nagrywarki... |
Cytat:
Wcześniej były od AML i 001 :czytaj: |
Cytat:
|
dokladnie to jest 8x
mam je ale narazie tylko jedna wypalilem i nie sa zle ale PlexTools nie rekomenduje mi ich zeby palic je x8 ale jedna dla testow wypale i zobacze jak wyjdzie :) |
Esperanza MCC03 nagrywana Lite-on 1633S BS0S, odczyt BSOR. Gdyby nie to zageszczenie bledow na poczatku byloby bardzo ok (z tego powodu nie startuje plyty w moim czytniku).
|
Cytat:
Było napisane, że palone x8 Ale jaki indeks - już nie :nie: :mruga: |
No to teraz Espera :D
Esperanza DVD+R x4 [001] LN93 burn x4 2500A107v2b5 |
to znaczy ze tylko czekac az espy zmiena podklad na jeszcze lepszy bo robia sie popularne :D
|
A teraz znów Esperanza
Esperanza DVD+R x4 [001] LN93 burn x8 2500A107v2b5 |
Cytat:
maniek |
Cytat:
I jedno i drugie to prawda :mruga: |
Ale tu Esperanza palona x6
Esperanza DVD+R x4 [001] LN93 burn x6 2500A107v2b5 |
Czas odświeżyć trochę temat
Żeby zapodać następne ostrzeżenie :O Nowa partia Esper DVD+R w cake10 w Geant Noszą następujące oznaczenia: Na pierścieniu ciemnym: 4L151 Na pierścieniu przezroczystym: IFPI FW14 Nie kupujcie tego! :nie!: TRAGEDIA! Zresztą oceńcie sami: Esperanza DVD+R x4 FW14 burn x4 1620B7T9 |
Cytat:
Hmmm... a nagrales ich wiecej? Wyniki sa powtarzalne? Bo moze to tylko ta jedna sztuka jest taka? |
Cytat:
Kilka sprawdziłem w Qscanie :czytaj: Wykresy powtarzalne :> |
Tez kupilem te Esperanzy , calkowita klapa.
|
co można zrobić z esperanzą (bo nagrywać nie warto) hymmm... podstawka pod browca kiepska - dziurawa i nie wsiąka,
temat działania na radary - tak samo jak z matką boską na szybach, kominach itd., gdzieś widziałem sukienkę zrobioną z płytek - ciekawe, można strzelać z wiatrówki - kto nie trafi w dziurkę psuje płytkę i przegrywa, kiedyś była moda na mozaiki z tłuczonych talerzy - może teraz czas na płytki. jak ktoś ma inne propozycje czekam. ;) |
Realok - oto odpowiedź na twoje pytanie
Kolejna Esperanza DVD+R x4 FW14 burn x4 1620B7T9 |
Cytat:
W "delfinie" ostatnio kupowałem je za 1,40 zł. A palą mi się (LG 8163B) lepiej niż jakiekolwiek inne plytki. latet |
Cytat:
taki cake, ale i tak chodza w stacjonarce bez freezuff :tak!: |
Hello all
Tu są wykresy espery x4 o oznaczeniu 3D171 http://forum.cdrinfo.pl/showpost.php...&postcount=577 Palone i testowane przy użyciu różnych biosów ;) Dzięki Vizzard za nakierownie w tamym wątku. Płytki były brane w tym sklepiku koło AB w Szczecinie |
Cytat:
|
Kolejna perełka :D
Gwoli uzupełnienia Esperanza DVD+R x4 FW05 burn x12 1620B7T9 |
Cytat:
Dzięki, latet |
Cytat:
:mruga: |
hmm podziwiam Was...
ja na 832s nie moge zejsc w bledach <200 nie wazne czy ze zmiana biosow na nowsze czy nie, czy verbatimek czy esperka, w ostatnio kupilem paczeke epser o oznaczeniu IFPI GZ11 i 50szt jak [tam gdzie jest ciemno] wsadzic bo wogle nie nagrywa! |
Cytat:
Kto to robi? ??? Oznaczenie GZ mogłoby sugerować, iż to Espery x8 Wszystkie opisywane x4 miały oznaczenia FW :czytaj: Czyżby to minusy? :idea: |
a tam to byly 8x dvd+ (z - juz dawno darowalem bo to byla tragedia :( )
a dane: Manufacturer Mitsubishi Chemical Corporation Media ID MCC003 jak wrzuce do nagrywania, to potem tylko reset umozliwi wyjecie plytki... aaa zostawilem tak ja raz na dluzej, i potem patrze ze jednak fizycznie cos pali po powierzchni... no ale raz jest to za wolne, dwa nie ma tam danych :( i tak juz 20szt poszlo sie...... wczesniej co prawda nie z takim oznaczeniem palily sie dobrze (nie liczac kolosalnych bledow)... |
Cytat:
Litek + Espera = Wielka Niespełniona Miłość :serdusz: :buu: :D |
Poróbcie te wykresiki powiedzmy za pół roku to porozmawiamy.
Do wielu nadal nie dociera, że co tanie to drogie. Z tego co czytam to wiele osób więcej kasy wywala na eksperymenty dla sportu i podziwianie wykresów niż na całokształt danego nośnika zarówno zaraz po nagraniu, a zwłaszcza po kilku miesiącach od nagrania. I zamiast od razu kupić jakiś nośnik z wyższej półki to się użeracie z tymi Esperanzami czy też Hawkami czy innymi tworami. Nie moge tego pojąć. Wygląda to często tak że wiele osób nagrywa dla samego nagrywania (dla sportu) i wykresików niż po prostu dla nagrania danych, które mają być trwałe i w miarę bezpieczne. I jeszcze raz powtarzam do tych co się wydaje że są strasznie sprytni bo płacą o połowe mniej za nosnik i im dobrze nagrywa więc po co przpłacać. Jeszcze raz powtarzam dajcie wykresy z płyt po nagraniu pół roku-rok temu. Wtedy można powiedziec cos o jakości nośnika. To takie moje dzisiejsze czepianie się pod wpływem chwili. :ysz: |
Cytat:
Drogie wcale nie oznacza dobre :nie: Spojrz na wykresy niektorych tdk za 4pln a pozniej na np. eproformance za 99gr. A jak chcesz to moge pokazac ci chociazby z 30 wykresow esperanz ktore kupowalem we wrzesniu i nagranych w tym samym czasie, a ktorych jakosc praktycznie jest dokladnie taka sama... Oczywiscie ze mozna kupowac plyty za 3-5 zl, pytanie tylko po co??? No, ale dobrze ze sa tacy jak ty... przeciez sklepy musza na kims zarabiac ^_^ Gdyby nie te wszystkie lolki kupujace plyty po 5pln (bo mysla ze za ta cene to musi byc jakis wypas), to wszystkie MM i inne komputroniki juz dawno by padly 8 ) |
Nie mówie o płytach z samej góry mówie o płytach w sensownej cenie względem jakości a esperanz za takie nei uważam. A policz ile uwaliłeś płyt typu esperanza w ramach poszukiwań?
Ja mówie o najnizszej półce, a da się dostrzec tendencje że ktoś kupuje Hawki i biadoli na całym forum że szajs i jak to możliwe że takie fatalne płytki. Cena kompromisowa za płytki to powiedzmy przedział 2 a góra 3 zł W zależności jakiego typu dane się na nie przeznacza. Na pewno danych ważnych nie przeznaczył bym na eksperymentowanie płytkami typu esperanzy i loterię czy za jakiś czas nie będzie taka sytuacja że z tych danych zostało tylko stękanie napędu próbującego to odczytać. Wiesz chodzi też o kalkulacje ile płyt pada podczas zabaw w poszukiwanie odpowiedniego nośnika z odpowiednim numerem seryjnym. Istotnym elementem jest czas no i pieniądze. Więc analizuje to pod takim kątem, że: Ilośc uwalonych tanich płyt i równowartośc utopionych w tym pieniędzy jest nieoplacalna względem kupienia odrobine lepszego nośnika który nie padnie. Oczywiście to mocne uogólnienie ale jednak. No i jeszcze jeden aspekt ile osób wypala płyty dla owych wykresów? nawet nei zważając na dane lecz na same wykresy po prostu dla sportu i pasji. Współczynnik uszkodzonych nośników w płytach odrobine drozszych i "przyzwoicie" markowych na pewno jest spooooro mniejszy niż uszkodzenie nośników tanich. I tak jak mówie dochodzi kwestia wykresów płyt po 6-12 miesiącach od nagrania a sam wiesz że było sporo przypadków ludzi którzy się przejechali na takiej polityce która sugerowała że płyty tanie dorównują płytom drozszym. Zawsze są wyjątki od reguły. |
Cytat:
Otoz jak zwykle diabel tkwi w szczegolach i chodzi o to, zeby kupic tanio i dobrze :taktak: Dlatego nie kupuje 100 szt Hawk'ow tylko czytam forum, a jak spotkam jakies nowe nie znane plyty to kupuje 1 i sprawdzam co to jest. Dzieki temu kupuje tanie plyty - ok 1zl i jestem pewien swoich danych :taktak: Oczywiscie super wazne dla mnie rzeczy (np zdjecia z wakacji 8 ) ) nagrywam na "pewnym" verbatimie z mcc003, co jest zreszta troche mitem, bo nie jest on pewniejszy od eProFormance 8x z prodiscr03. Po to jest to forum - testujemy, sprawdzamy, szukamy. Gdybys sam mial sprawdzic wszystkie mozliwe plyty i wybrac dobre w niskiej cenie, to rzeczywiscie nie bardzo by sie oplacalo. Jednak jak kazdy wyda 1-2 zl na sprawdzenie 2 plyt i testy sie potwierdza to wydatek jest maly. Wszystko oczywiscie zalezy tez od tego co nagrywasz. Jesli nagrywasz 1-2 plyty w miesiacu to roznica mala, ale jak nagrywasz 20-50 to juz cos jest. Ja kupie eProFormance za 99gr, ty tdk za 3zl i zapewniam cie ze moje beda lepiej nagrane. Jedyne co zyskujesz to "pewnosc" ze nagrales na firmowej plycie i mozesz byc spokojny. Zreszta poczytaj watek o nosnikach to bedziesz wiedzial o czym mowie :taktak: Puenta: Trzeba wiedziec co kupowac :taktak: |
Cytat:
Poza tym niektórym sprawia to jeszcze przyjemność :D I wcale nie jest dla nich katorgą :nie: Ponadto właśnie dzięki takim testerom Większość ludzi oszczędza czas i pieniądze :taktak: A oni robią to za totalna darmochę!!! :mruga: Za to im cześć i chwała! :spoko: A nie: a po co? a na co? a dlaczego? a nie lepiej ...? :blee: @Realok To się nazywa właściwe zrozumienie tematu :spoko: :piwo: |
Cytat:
:piwo: |
Sagi ciąg dalszy :mruga:
Obecnie w Geant leżą Espery DVD+R x4 cake10 z takimi oznaczeniami DVD+R 4L151 na ciemnym pierścieniu A na przezroczystym, najbliżej otworu wygrawerowane: IFPI FW15 :czytaj: A palą się tak :ognicho: Esperanza DVD+R x4 burn x4 1620B7U9 |
Ilość załączników: 3
Cytat:
Aha, nagrywasz bez strategii czy z AML002? Ja uzywam wlasnie tej i sprawdza sie :taktak: Pale 8x :) Czekam... ;) No i dla porownania: Esperanza AML001@AML002 8x Benq B7U9 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18384&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18385&stc=1 http://forum.cdrinfo.pl/attachment.p...id=18386&stc=1 |
A oto i Nero skan x8 :mruga:
|
Nooo... ladnie :spoko:
Ale ja nagrywam 8x :P Przy 4x na pewno mialbym lepiej;) Z jaka strategia nagrywasz? Jesli mozesz to nagraj ze strategia od AML002 8x i wrzuc scan z Nero speed'a przy 8x (ale mam wymaganie:P) :piwo: |
Cytat:
Na pewno tak nagram Ale to już przy najbliższej okazji :mruga: :czar: |
Pora trochę odświeżyć temat
W związku z nową partią Esper w Geant :taktak: Oraz z dyskusją toczącą się w przyklejonym temacie o nośnikach :> Tym razem na tapecie mamy Esperanzy DVD+R x4 w cake10 chyba nawet w promocji po 10.99zł Płytki wyglądają na dość starannie wykonane, bez rysek Ale są tym razem od ISO1 I mówię wam: Trzymajcie sie od tego z daleka :taktak: Niestety nie podam wam oznaczeń z Esper - bo te już wszystkie wyszły || Mogę podać oznaczenia z Titanium DVD+R x4 też z cake10 kupowanych w Real Jako, że te także są od ISO1 - takoż samo są do dupy A oznaczenia są podobne: - po stronie zapisywalnej - na ciemnym pierścieniu przy otworze - oznaczenie 0106 (w przypadku Esper było chyba 0204) - na tym samym pierścieniu oznaczenie: DP-4.7G K02-0002 (w przypadku Esper było chyba tak samo) Esperanza DVD+R x4 burn x4 1620B7U9 |
Kupiłem jakis czas temu takie o to esperanzy IFPI FW09 DVD+R 4L151 nagrałem na nie sporo softu nagrywarą Lite-On SOHW-1673S. i zmieniłem ją na NEC ND-3540A i nie chce mi odczytywać zadnej płyty np. jak wgrywam z płytki giere to zatrzymuje mi się na średnio tak 80% i muli tą płyte.WTF
I tak z wszystkimi płytami :( liteon je pieknie czytał az zaczynam zalowac tej zmiany :( jest moze jakis nowy biosik do tej nagrywarki. |
Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 08:56. |