Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Esperanzki a nagrywarka liteon 1633S (https://forum.cdrinfo.pl/f15/esperanzki-nagrywarka-liteon-1633s-41797/)

skyrider 24.11.2004 22:44

Cytat:

Napisany przez songoku
no wiec u mnie nagrywa na esperanzach, ale nie odczytuje na 1633S ... ku mojemu zdziwieniu odczytuje na innych napedach DVD bez problemu! ... juz nie wiem o co loto :o

a moglbys zrobic wykresik takiej plytki w kprobe ?

... i jeszcze cos ... wiecie moze kto robi TDK+R x4 w cake 25 szt.? czyzby CMC ? Wiem, że boxowe sa od ricoha (starsze zapasy) i od TDK (te nowe). jak wypada tdk z kija w porownaniu do tego z pudelka ?

songoku 24.11.2004 22:03

no wiec u mnie nagrywa na esperanzach, ale nie odczytuje na 1633S ... ku mojemu zdziwieniu odczytuje na innych napedach DVD bez problemu! ... juz nie wiem o co loto :o

pawelblu 24.11.2004 21:33

Przeciez wszystkie espy -R x4 sa z GSC (no poza pierwszymi ktore byly a AN)

skyrider 24.11.2004 21:25

wiem, ze esperanza to raczej shit, ale co powiecie na to ...
http://allegro.pl/show_item.php?item=34973994
... nagrywal ktos z was na tych plytkach ? czy sa od GSC czy AML ? chetnie bym zobaczyl jakis wykresik w kprobe. planuje zakupic 50 szt. i nagrywac to na SOHW-832S VS0E. zasugerujcie cos, zebym nie wtopil ;) cena bardzo korzystna 58 zl / 50szt, czyli 1,16 zl/szt.

kamoreks 29.10.2004 16:11

Jęśli chodzi o Ensperanzy kupiłem x4 predkośc i nagralem film DVD. który zajmował 4,25 GB i wszystko chodziło cudo na otwarzaczu DVD Technicsa!

richi 29.10.2004 11:26

Zak jak się szybko uczysz to poczytaj jak to ludki przerabiali 812 na 832 i tak samo zrobisz ze swojej 1633 nówkę sztukę 1653. Ale jak ci się zepsuje to musisz być przygotowany do powrotu do biosu z 1633 bo inaczej serwis ci powie żebyś sobie ją do domu zabrał. A werby + chyba x8 są w wa-wie po 65 zeta za ciacho 25szt z tendencją malejącą.

Turboni 28.10.2004 20:17

tak jest dokladnie tak :)

pawelblu 28.10.2004 19:35

Cytat:

Napisany przez brodkiew007
A te platiniumy z cake X25 to jakiego producenta są (jaki mają ATIP ? ) :czytaj:

RicohJPNR02 czy jakos tak (nie wiem czy tam nie ma jeszcze jakies literki/cyferki). Przynajmniej tak bylo do tej pory ...

brodkiew007 28.10.2004 18:31

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Nie ma foliowanych pojedynczych slimow DVD+R platinuma.

Jak chcesz kupic 100 szt DVD+R Platinuma to zobacz ile kosztuje 4x cake 25 i ciekawe gdzie wtedy wyjdzie taniej.

A wiec, tak jak mowilem, sprawdzil sie jedynie argument Dysana. Reszta drozsza.

A te platiniumy z cake X25 to jakiego producenta są (jaki mają ATIP ? ) :czytaj:

pawelblu 28.10.2004 17:43

Nie ma foliowanych pojedynczych slimow DVD+R platinuma.

Jak chcesz kupic 100 szt DVD+R Platinuma to zobacz ile kosztuje 4x cake 25 i ciekawe gdzie wtedy wyjdzie taniej.

A wiec, tak jak mowilem, sprawdzil sie jedynie argument Dysana. Reszta drozsza.

EDIT:

Co do tematu - nie musi sprawdzac ADIP zeby zobaczyc jaki jest producent.

-R to GSC

+R to AML

Obie pala sie ladnie.

wojwar 28.10.2004 16:49

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Dysan jest rzeczywiscie tanszy w delfinie - przyznaje (jezeli chodzi o predkosc to rowniez jest 8x - zreszta 4x juz dawno nie ma :) - po prostu blad przy wprowadzaniu danych).

No właśnie nośniki Dysana - które nie dość, że x8, to jeszcze palą sie lepiej i są tańsze niż TDK

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Prownanie platinuma jakie pokazales jest troche dziwne - porownujesz cene platinuma luzem do platinuma slim. Zauwaz ze cena 28 zl. na stronie speeda jest za dziesieciopak ZAFOLIOWANY marki platinum. W delifinie kupujesz pojedyncze sztuki z cake luzem lub zapakowane dodatkowo w pudelko slim a to zupelnie inna historia (wogole cena podales za plytke luzem).

nie to żebym się czepiał - ale cena z speed:
Platinum +R Slim - 2,80 zł

cena platinum +R Slim (nie przepakowana, tylko slim zafoliowany) z delfin - 2,20 zł

Cytat:

Napisany przez pawelblu
Jezeli chodzi o cene normalnych zafoliowanych produktow platinuma, a nie przepakowywanych to speed jest tanszy (okolo 4 zl. na cake 50).

hm ... mnie wychodzi inaczej ;)

jak weźmiesz 100 szt w speed to zapłacisz drożej za paczkę w speed - 173,80 zł

w delfinie zapłacisz 170 zł - a więc róznica jest około 4 zł - ale na korzyść delfina :D

Ricki 28.10.2004 16:07

Ja powiem tak, pale ostatnio na esperkach od AML tych DVD +R i jest dobrze, co więcej przerobiłem moją 1213s na 1653s i jest rewelacyjnie. Aby uzyskać podobną jakość zapisu na 832 z biosem VS0B muszę palić ją x 2.4, a na 1653 palę x4. Aha ja za esperki zapłaciłem 1.7 zł jakiśmiesiąc temu.

pawelblu 28.10.2004 15:35

Cytat:

Napisany przez wojwar
Nie to żebym reklamował
ale w www.delfin-cdr.pl

ceny są jeszcze lepsze - ot tak małe porównanie:
Dysan DVD+r x4 w cdrspeed = 2,315 zł
Dysan DVD+r x8 w Delfin = 2 zł

Esperanza DVD+R w cdrspeed = coś około 1,8 zł
Esperanza DVD+R w delfin = 1,4 zł

Platinum DVD+R x8 w cdrspeed = 2,8 zł
Platinum DVD+R x8 w delfin = 1,8 zł

Tylko Verbatim w cdrspeed jest tańszy o 20 gr...

Polecam Dysanki - fajne są i dobrze się na nich nagrywa - no i cena nie powala :D

Dysan jest rzeczywiscie tanszy w delfinie - przyznaje (jezeli chodzi o predkosc to rowniez jest 8x - zreszta 4x juz dawno nie ma :) - po prostu blad przy wprowadzaniu danych).

Espere +R maja juz wpisana z nowej partii, cdrpeed jeszcze nie. Nowe ceny beda wpisane jeszcze dzisiaj - takie jak minusow czyli juz od 1.13 do 1.24 zl. za plytke w zaleznosci od ilosci. Wiec taniej niz w delfinie. Nosnik AML.

Prownanie platinuma jakie pokazales jest troche dziwne - porownujesz cene platinuma luzem do platinuma slim. Zauwaz ze cena 28 zl. na stronie speeda jest za dziesieciopak ZAFOLIOWANY marki platinum. W delifinie kupujesz pojedyncze sztuki z cake luzem lub zapakowane dodatkowo w pudelko slim a to zupelnie inna historia (wogole cena podales za plytke luzem).
Jezeli chodzi o cene normalnych zafoliowanych produktow platinuma, a nie przepakowywanych to speed jest tanszy (okolo 4 zl. na cake 50).

wojwar 28.10.2004 14:29

Nie to żebym reklamował
ale w www.delfin-cdr.pl

ceny są jeszcze lepsze - ot tak małe porównanie:
Dysan DVD+r x4 w cdrspeed = 2,315 zł
Dysan DVD+r x8 w Delfin = 2 zł

Esperanza DVD+R w cdrspeed = coś około 1,8 zł
Esperanza DVD+R w delfin = 1,4 zł

Platinum DVD+R x8 w cdrspeed = 2,8 zł
Platinum DVD+R x8 w delfin = 1,8 zł

Tylko Verbatim w cdrspeed jest tańszy o 20 gr...

Polecam Dysanki - fajne są i dobrze się na nich nagrywa - no i cena nie powala :D

Turboni 27.10.2004 23:09

a co chesz wymienic po zakupie :>
bardzo prosze

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:30.