![]() |
Cytat:
... i jeszcze cos ... wiecie moze kto robi TDK+R x4 w cake 25 szt.? czyzby CMC ? Wiem, że boxowe sa od ricoha (starsze zapasy) i od TDK (te nowe). jak wypada tdk z kija w porownaniu do tego z pudelka ? |
no wiec u mnie nagrywa na esperanzach, ale nie odczytuje na 1633S ... ku mojemu zdziwieniu odczytuje na innych napedach DVD bez problemu! ... juz nie wiem o co loto :o
|
Przeciez wszystkie espy -R x4 sa z GSC (no poza pierwszymi ktore byly a AN)
|
wiem, ze esperanza to raczej shit, ale co powiecie na to ...
http://allegro.pl/show_item.php?item=34973994 ... nagrywal ktos z was na tych plytkach ? czy sa od GSC czy AML ? chetnie bym zobaczyl jakis wykresik w kprobe. planuje zakupic 50 szt. i nagrywac to na SOHW-832S VS0E. zasugerujcie cos, zebym nie wtopil ;) cena bardzo korzystna 58 zl / 50szt, czyli 1,16 zl/szt. |
Jęśli chodzi o Ensperanzy kupiłem x4 predkośc i nagralem film DVD. który zajmował 4,25 GB i wszystko chodziło cudo na otwarzaczu DVD Technicsa!
|
Zak jak się szybko uczysz to poczytaj jak to ludki przerabiali 812 na 832 i tak samo zrobisz ze swojej 1633 nówkę sztukę 1653. Ale jak ci się zepsuje to musisz być przygotowany do powrotu do biosu z 1633 bo inaczej serwis ci powie żebyś sobie ją do domu zabrał. A werby + chyba x8 są w wa-wie po 65 zeta za ciacho 25szt z tendencją malejącą.
|
tak jest dokladnie tak :)
|
Cytat:
|
Cytat:
A te platiniumy z cake X25 to jakiego producenta są (jaki mają ATIP ? ) :czytaj: |
Nie ma foliowanych pojedynczych slimow DVD+R platinuma.
Jak chcesz kupic 100 szt DVD+R Platinuma to zobacz ile kosztuje 4x cake 25 i ciekawe gdzie wtedy wyjdzie taniej. A wiec, tak jak mowilem, sprawdzil sie jedynie argument Dysana. Reszta drozsza. EDIT: Co do tematu - nie musi sprawdzac ADIP zeby zobaczyc jaki jest producent. -R to GSC +R to AML Obie pala sie ladnie. |
Cytat:
Cytat:
Platinum +R Slim - 2,80 zł cena platinum +R Slim (nie przepakowana, tylko slim zafoliowany) z delfin - 2,20 zł Cytat:
jak weźmiesz 100 szt w speed to zapłacisz drożej za paczkę w speed - 173,80 zł w delfinie zapłacisz 170 zł - a więc róznica jest około 4 zł - ale na korzyść delfina :D |
Ja powiem tak, pale ostatnio na esperkach od AML tych DVD +R i jest dobrze, co więcej przerobiłem moją 1213s na 1653s i jest rewelacyjnie. Aby uzyskać podobną jakość zapisu na 832 z biosem VS0B muszę palić ją x 2.4, a na 1653 palę x4. Aha ja za esperki zapłaciłem 1.7 zł jakiśmiesiąc temu.
|
Cytat:
Espere +R maja juz wpisana z nowej partii, cdrpeed jeszcze nie. Nowe ceny beda wpisane jeszcze dzisiaj - takie jak minusow czyli juz od 1.13 do 1.24 zl. za plytke w zaleznosci od ilosci. Wiec taniej niz w delfinie. Nosnik AML. Prownanie platinuma jakie pokazales jest troche dziwne - porownujesz cene platinuma luzem do platinuma slim. Zauwaz ze cena 28 zl. na stronie speeda jest za dziesieciopak ZAFOLIOWANY marki platinum. W delifinie kupujesz pojedyncze sztuki z cake luzem lub zapakowane dodatkowo w pudelko slim a to zupelnie inna historia (wogole cena podales za plytke luzem). Jezeli chodzi o cene normalnych zafoliowanych produktow platinuma, a nie przepakowywanych to speed jest tanszy (okolo 4 zl. na cake 50). |
Nie to żebym reklamował
ale w www.delfin-cdr.pl ceny są jeszcze lepsze - ot tak małe porównanie: Dysan DVD+r x4 w cdrspeed = 2,315 zł Dysan DVD+r x8 w Delfin = 2 zł Esperanza DVD+R w cdrspeed = coś około 1,8 zł Esperanza DVD+R w delfin = 1,4 zł Platinum DVD+R x8 w cdrspeed = 2,8 zł Platinum DVD+R x8 w delfin = 1,8 zł Tylko Verbatim w cdrspeed jest tańszy o 20 gr... Polecam Dysanki - fajne są i dobrze się na nich nagrywa - no i cena nie powala :D |
a co chesz wymienic po zakupie :>
bardzo prosze |
| Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 19:30. |