![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
|
|
#1 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 30.05.2009
![]() |
Mam problem z nagrywarką DVD: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N. Po włożeniu płyty DVD pojawia się komunikat, że to nie jest właściwy nośnik. Próbowałem kilku różnych płyt DVD+R i DVD-R od różnych producentów i zawsze jest ten sam komunikat. Usiłowałem skorzystać z opcji wyszukania nowego sterownika ale komp niczego nowszego nie znalazł. Pracuję na Win XP+SP2.
Pomóżcie!!
|
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A jaki masz program do nagrywania?
|
|
|
|
#3 |
|
Nowy na forum
![]() |
Próbuję nagrywać tylko tym co daje Win XP, tzn. przeciągam pliki do nagrania na ikonę skrótu nagrywarki na pulpicie. Pliki ładują się gdzieś do bufora ale potem mam ten komunikat o braku możliwości nagrania bo płyta w napędzie nie taka jak potrzeba.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 14.09.2008
![]() |
bo kreator WIN XP nie nagrywa płyt DVD. jedynie może nagrać CD. Pobierz Nero (trial jest w dziale pliki) albo Ashampoo Burning Studio 6 i powinno nagrywać.
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Nowy na forum
![]() |
Sprawdziłem kilka różnych nagrywarek z "instalki.pl" i InfraRecorder szczegónie przypadł mi do gustu. Intuicyjna obsługa, wersja PL. Teraz nagrywanie DVD jest przyjemnością.
Dziękuję Koledzy za pomoc. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 23.06.2009
![]() |
Witam. Ja również mam problem z w\w nagrywarką. Tzn mam problem z kasowaniem płyt wielokrotnego zapisu i kontynuowaniem płytek wielosesyjnych. Problem nie występuje od razu. Na świeżym systemie wszystko działa ok(używam Nero 7) ale po pewny m czasie użytkowania systemu przy próbie skasowania płyty Dvd/Cd RW mam komunikat: HL-DT-ST DVDRAM GSA-H42N: To nie jest nośnik wielokrotnego zapisu i dlatego nie można go skasować! Proszę włożyć dysk wielokrotnego zapisu...
Uzywam płytki Verbatim DVD-RW. Ta sama płytka daje sie kasować na świeżym systemie oraz na innym komputerze. Ktoś może mi pomóc? Ps. Moja wersja firmware to RL01 Ps2 Przed zmianą firmware było to samo [IMG]file:///C:/Documents%20and%20Settings/Asphyx/Pulpit/ScreenHunter_01%20Jun.%2023%2011.47.jpg[/IMG] [IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Asphyx/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot.jpg[/IMG][IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/Asphyx/USTAWI%7E1/Temp/moz-screenshot-1.jpg[/IMG] |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
Data rejestracji: 01.08.2007
![]() ![]() ![]() ![]() |
Coś Ty nawywijał z tymi linkami
Wyedytuj ponownie post i popraw zapisy.
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Nowy na forum
![]() |
Sorki ale nie jestem estetą tylko pragmatykiem. Chodzi mi tylko o odpowiedź.
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Administrator
Zlotowicz
![]() Data rejestracji: 15.05.2004
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Wstawienie zdjęć do posta.
Żeby zobaczyć to, co jest kilka postów wyżej musiałbym mieć Twój komputer.
|
|
|
|
#10 |
|
Nowy na forum
![]() |
Oki mogę podesłać kompa :)
![]() ![]() ![]() Wkleiłem też dane o konfiguracji kompa. Może coś jeszcze by pomogło w rozpoznaniu problemu to piszcie!!! |
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Problem z nagrywarką , nie czyta DVD | GregO77 | Napędy optyczne DVD | 7 | 12.10.2008 23:10 |
| Problem z nagrywarką DVD - błąd zapisu | Hubsonpl | Napędy optyczne DVD | 10 | 25.03.2008 13:27 |
| Problem z nagrywarką DVD | krisja68 | Napędy optyczne DVD | 6 | 18.10.2007 00:19 |
| problem z nagrywarką DVD w kieszeni USB 2.0 | morgana | Napędy optyczne DVD | 11 | 18.05.2005 01:29 |
| problem z nagrywarką dvd | dakar00 | Napędy optyczne DVD | 2 | 12.07.2004 18:09 |