![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#16 |
Wyjadacz ;)
Data rejestracji: 11.08.2002
![]() |
zauwazylem na jednym z forum ze tez maja problemy z tym biosem CSOC
http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=126220 http://club.cdfreaks.com/showthread....0&page=6&pp=25 A jeszcze jedno dotyczace przerobki na wyzszy model - czy juz jak raz wgram bios sflashowany i przerobie dzieki temu z 1633 na 1653 to czy jak znowu wyjdzie nowy bios do 1653 to bede musial znowu wgrywac zpatchowany bios czy juz moze oryginalny z 1533 ? Ostatnio zmieniany przez Portalnet : 09.02.2005 o godz. 14:05 |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#17 |
Wyjadacz ;)
![]() |
no w koncu wypuscili patchowanego biosa CSOC do 1533 ale cos chyba w tych patchowanym nie wlaczyli odczytu x12 a omni niestety nie obsluguje tego CSOC
|
![]() |
![]() |
#18 | |
XII
Data rejestracji: 02.06.2004
![]() ![]() ![]() |
@Portalnet
po co resetowales eprom ![]() Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#19 |
Wyjadacz ;)
![]() |
a czy to zle ze zresetowalem eprom ? czy to cos zaszkodzilo ?
|
![]() |
![]() |
#20 |
XII
![]() ![]() ![]() |
teraz bedzie ci sie dlugo kalibrowal laser duzo plytek moze wyladowac w smieciach
![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Wczesniej zrobilem backup tego eproma - czy jak go przywroce , wgram bios od 1633 a potem patchowany 1653 to cos pomoze ? - czy wogule da sie przywrocic to co sie zresetowalo ? |
|
![]() |
![]() |
#22 |
XII
![]() ![]() ![]() |
mozesz przywrocic eprom jasne ze pomoze
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Wyjadacz ;)
![]() |
tak zrobilem - tym samym programem ktorym kasowalem - przycisk obok i zapisalem do pliku.
To teraz zostaje mi znowu reset epromu ( z wgranym biosem od 1653) , wgranie na nowu epromu , wgranie na nowu oryginalnego biosu od nagrywarki 1633 a pozniej dopiero przerobienie jej na 1653 - czy tak ? A powiedz mi prosze dlaczego jak zmieniam 1633 na 1653 z tego patchowanego biosa (cSOC) to wszytsko jest oki - tzn mroga zielona dioda przez okres flashowania i konczy sie sukcesem a gdy biore ten oryginalny bios 1653 CSOC i przerabiam go omnipatcherem to jak wgrywam ltnflashem to dioda mryga na przemian pomaranczowo-czerwono a na koniec dopiero na sekunde zapala sie dioda zielona ale caly czas w programie pisze pleas wait - co to moze byc ? czy to moze jest wina tem omnipatcher ktory nie obsluguje tego nowego biosu ( wyzej podalem linki do zachodnich stron) , czy moze cos u mnie jest nie tak ? |
![]() |
![]() |
#24 | ||
XII
![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() |
![]() |
#25 | |
Litek SOHW-1653s
Data rejestracji: 20.01.2005
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#26 |
Wyjadacz ;)
![]() |
wlasnie przerabiam ten oryginalny w omnipatcherze i jak przerobie ( dodaje odczyt x12 i cos tam na dole) to dopiero wgrywam programem tnflash - ale w czasie wgrywania dioda napedu mryga na przemian pomarancz-czrwony a potem na koniec na sekunde zapala sie na zielono, program zas twierdzi caly czas " Programming pleas wait........" ( czekalem chyba z 15 minut ale nic to nie dawalo)
Zas gdy sciagnelem juz spatchowany bios CSOC to wgral sie bez problemu - podczas wgrywania migala cala czas dioda w kolorze zielonym. Niestety ten spatchowany bios ze strony codegusa nie ma chyba wlaczonej opcji odczytu x12 dlatego tez scialbym sam spatchowac i wgrac ale nie daje rady - jakby omnipatcher robil cos zlego z tym oryginalnym CSOC i potem sa problemy z wgraniem. |
![]() |
![]() |
#27 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Bo mam plytke Verbatima DVD+R x4 i zaczyna odczytywac mi ja z predkoscia okolo x3 i konczy okolo x6 - zas u tych co przerobili na x12 to zaczyna czytac te plytki od okolo x6 i konczy na okolo x11 |
|
![]() |
![]() |
#28 |
Litek SOHW-1653s
![]() |
U mnie na 1653s nie bylo problemow z wgraniem tak spatchowanego BIOSa. Probowales flashowac z exe'ka?
|
![]() |
![]() |
#29 | |
Wyjadacz ;)
![]() |
Cytat:
Wgrywam spatchowany plik .bin ( sam patchuje omnipatcherem - wlaczam odczyt x12 i dolna opcje) i podczas wgrywania dzieja sie komedie - dioda mrogra taz na czerwono raz na pomaranczowo i caly czas program kaze czekac. |
|
![]() |
![]() |
#30 |
Litek SOHW-1653s
![]() |
Po spatchowaniu tez mozesz zapisac jako plik exe
![]() W zasadzie problemy moga byc spowodowane tym, ze wogole sa trudnosci z tym biosem na 1633... |
![]() |
![]() |
|
|