Forum CDRinfo.pl

Forum CDRinfo.pl (https://forum.cdrinfo.pl/)
-   Napędy optyczne DVD (https://forum.cdrinfo.pl/f15/)
-   -   Flashowanie Liteona z pliku .bin (https://forum.cdrinfo.pl/f15/flashowanie-liteona-pliku-bin-47847/)

Portalnet 10.02.2005 19:31

Cytat:

Napisany przez Vajr00s
A masz najnowsza wersję?
http://codeguys.rpc1.org/patchers.html

zgadza sie jest exe - dzieki - slepota nie zna granic :)

Vajr00s 10.02.2005 18:27

A masz najnowsza wersję?
http://codeguys.rpc1.org/patchers.html

Portalnet 10.02.2005 16:56

Cytat:

Napisany przez Vajr00s
No jasne ze jest bo sam tak robilem :P
Teraz akurat nie moge tego sprawdzic, bo siedze na innym kompie ale AFAIR w oknie zapisu wybierasz format (bin/exe).

w omnipatcherze jak sie zapisuje to jest tylko wybor .bin - wlasnie sprawdzalem.

tengu 10.02.2005 16:00

Cytat:

Napisany przez legion
@Portalnet
po co resetowales eprom ???

chyba jednak podalem :D

Na początku jak zacząłwem pisać to nie było - a jak już napiałem był - sorki - mea culpa

ale napisałem w edicvie że już jest

Pancio 10.02.2005 15:45

Do tych co maja litka 1633s Czy ktos moze mi powiedziec czy tym patchem przerobie mojego litka 1633s na 1653s i nagrywaniem 12x ??? Jezi ktos z pojeciem mogl by to przetestowac i dal znac to bylo by super. Patch moge wyslac na email.

Portalnet 10.02.2005 14:46

Cytat:

Napisany przez Vajr00s
Teraz akurat nie moge tego sprawdzic, bo siedze na innym kompie ale AFAIR w oknie zapisu wybierasz format (bin/exe).

tez tego narazie nie sprawdze bo siedze w pracy ale jak wroce poczytam to jeszcze raz i sprobuje

Vajr00s 10.02.2005 14:27

Portalnet 10.02.2005 14:23

Cytat:

Napisany przez Vajr00s
Po spatchowaniu tez mozesz zapisac jako plik exe :)
W zasadzie problemy moga byc spowodowane tym, ze wogole sa trudnosci z tym biosem na 1633...

jest taka opcja w omnipatcherze zeby zapisywal jako exe ? ( tak samo jak te odrazu spatchowane) czy moze innym programem to sie robi ?

Vajr00s 10.02.2005 14:21

Po spatchowaniu tez mozesz zapisac jako plik exe :)
W zasadzie problemy moga byc spowodowane tym, ze wogole sa trudnosci z tym biosem na 1633...

Portalnet 10.02.2005 14:13

Cytat:

Napisany przez Vajr00s
U mnie na 1653s nie bylo problemow z wgraniem tak spatchowanego BIOSa. Probowales flashowac z exe'ka?

Wgrywam sptachowany bios CSOC z pliku .exe i wszytsko idzie oki ( ale nie stety nie ma w nim wlaczonej opcji odczytu x12)

Wgrywam spatchowany plik .bin ( sam patchuje omnipatcherem - wlaczam odczyt x12 i dolna opcje) i podczas wgrywania dzieja sie komedie - dioda mrogra taz na czerwono raz na pomaranczowo i caly czas program kaze czekac.

Vajr00s 10.02.2005 14:09

U mnie na 1653s nie bylo problemow z wgraniem tak spatchowanego BIOSa. Probowales flashowac z exe'ka?

Portalnet 10.02.2005 13:52

Cytat:

Napisany przez Vajr00s
Akurat tego patcha mozna na ludzie sobie zaaplikowac,

Jak to mozna zrobic ?
Bo mam plytke Verbatima DVD+R x4 i zaczyna odczytywac mi ja z predkoscia okolo x3 i konczy okolo x6 - zas u tych co przerobili na x12 to zaczyna czytac te plytki od okolo x6 i konczy na okolo x11

Portalnet 10.02.2005 13:50

wlasnie przerabiam ten oryginalny w omnipatcherze i jak przerobie ( dodaje odczyt x12 i cos tam na dole) to dopiero wgrywam programem tnflash - ale w czasie wgrywania dioda napedu mryga na przemian pomarancz-czrwony a potem na koniec na sekunde zapala sie na zielono, program zas twierdzi caly czas " Programming pleas wait........" ( czekalem chyba z 15 minut ale nic to nie dawalo)
Zas gdy sciagnelem juz spatchowany bios CSOC to wgral sie bez problemu - podczas wgrywania migala cala czas dioda w kolorze zielonym. Niestety ten spatchowany bios ze strony codegusa nie ma chyba wlaczonej opcji odczytu x12 dlatego tez scialbym sam spatchowac i wgrac ale nie daje rady - jakby omnipatcher robil cos zlego z tym oryginalnym CSOC i potem sa problemy z wgraniem.

Vajr00s 10.02.2005 13:49

Cytat:

no w koncu wypuscili patchowanego biosa CSOC do 1533 ale cos chyba w tych patchowanym nie wlaczyli odczytu x12 a omni niestety nie obsluguje tego CSOC
Akurat tego patcha mozna na ludzie sobie zaaplikowac, nie da sie tylko modyfikowac strategii zapisu. :) Co do crossflashing to nie dam glowy, ale tak czy siak jest spatchowana wersja na codeguys.

legion 10.02.2005 13:44

Cytat:

Napisany przez Portalnet
tak zrobilem - tym samym programem ktorym kasowalem - przycisk obok i zapisalem do pliku.
To teraz zostaje mi znowu reset epromu ( z wgranym biosem od 1653) , wgranie na nowu epromu , wgranie na nowu oryginalnego biosu od nagrywarki 1633 a pozniej dopiero przerobienie jej na 1653 - czy tak ?

tak :)
Cytat:

Napisany przez Portalnet
A powiedz mi prosze dlaczego jak zmieniam 1633 na 1653 z tego patchowanego biosa (cSOC) to wszytsko jest oki - tzn mroga zielona dioda przez okres flashowania i konczy sie sukcesem a gdy biore ten oryginalny bios 1653 CSOC i przerabiam go omnipatcherem to jak wgrywam ltnflashem to dioda mryga na przemian pomaranczowo-czerwono a na koniec dopiero na sekunde zapala sie dioda zielona ale caly czas w programie pisze pleas wait - co to moze byc ? czy to moze jest wina tem omnipatcher ktory nie obsluguje tego nowego biosu ( wyzej podalem linki do zachodnich stron) , czy moze cos u mnie jest nie tak ?

orginalnego z 1653 nie wrzucisz jak masz 1633 dopiero jak w omni przejdziesz go wtedy go wrzucisz :D ale ostatnia funk. musisz wlaczyc w omni :) najlepiej .bin

Wszystkie czasy w strefie CET. Aktualna godzina: 01:38.