Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 05.06.2004, 17:43   #1
andrzej701
Bywalec

Data rejestracji: 06.05.2004
andrzej701 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
dvd nagrywara-decyzja za mnie

poczytałem już wiele opisów nagrywarek dvd,już sam nie wiem co mam wybrać.Mam do wybory nagrywarki dvd LITEON,Pionner107D i NEC 2500.Jak mam wybraćChcę aby dobrze odtwarzałą filmy dvd,dobrze nagrywała audiocd,reszta jest mi obojętna.Jest na tym forum tak wiele różnych opinii i zdań na ich temat,że ja...... jestem już głupi.Pomóżnie!!!Którą wybrać?Co będzie dlamnie lepsze?do nagrywania CD mam zwykła nagrywarkę. a dvd jakie?Jestem głupi i zakręcony,już sam nie wiem,chyba za dużo tu poczytałem.
andrzej701 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 05.06.2004, 18:17   #2
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez andrzej701
poczytałem już wiele opisów nagrywarek dvd,już sam nie wiem co mam wybrać.Mam do wybory nagrywarki dvd LITEON,Pionner107D i NEC 2500.Jak mam wybraćChcę aby dobrze odtwarzałą filmy dvd,dobrze nagrywała audiocd,reszta jest mi obojętna.Jest na tym forum tak wiele różnych opinii i zdań na ich temat,że ja...... jestem już głupi.Pomóżnie!!!Którą wybrać?Co będzie dlamnie lepsze?do nagrywania CD mam zwykła nagrywarkę. a dvd jakie?Jestem głupi i zakręcony,już sam nie wiem,chyba za dużo tu poczytałem.
Po co ma dobrze nagrywac audio cd sokoro masz zwykla cdrw. Ale jeśli juz to wyglada na to ze potrzeba ci jest nagrywarka uniwersalna, dobra w odczycie, dobra w nagrywaniu. Osobiście wybrałbym Liteona albo jakbym miał troche wiecej kasy to pionka.
Esiek jest offline  
Stary 05.06.2004, 19:12   #3
G-Vader
Bywalec

Data rejestracji: 09.05.2004
G-Vader zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Thumbs up

Witam
Ja za długo nie będę cię przekonywał Pioneer a najlepiej A07XLA lub B to skorzystasz jeszcze na wyglądzie ***8211; te nagrywarki sa nie tylko niezawodne ale maja bardzo dobra korekcje błędów i co najważniejsze wala wszystkie zabezpieczenia i nagrywają nawet na najgorszym badziewiu także na płytki nie będziesz za dużo wydawał, wyśle ci link żebyś sobie zobaczył parametry i ich piękny wygląd
Jak cię na nią stać to bierz i nie słuchaj się nikogo ***8211; broń boże LiteOn

http://www.pioneer-eur.com/eur/produ...nomy_id=45-104

http://www.cdrlabs.com/reviews/index...&page=Features
G-Vader jest offline  
Stary 05.06.2004, 20:22   #4
czero
-=| GodFather |=-

Data rejestracji: 30.04.2003
czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>czero niedługo stanie się sławny ;) <50 - 149 pkt>
Cytat:
Napisany przez Esiek
Osobiście wybrałbym Liteona albo jakbym miał troche wiecej kasy to pionka.
Szcerze mowiac to tu mnie zaskoczyles.
Czytajac twoje posty (moze nie wszystkie ) zawsze polecales Nec'a. A tu nagle taka zmiana. Czemu (jesli mozna wiedziec oczywiscie ).
czero jest offline  
Stary 05.06.2004, 20:47   #5
G-Vader
Bywalec

Witam czero
Ty wiesz co masz racje nagle mu sie odmieniło-nie zwróciłem uwagi
Pozdrówki
[QUOTE]
G-Vader jest offline  
Stary 05.06.2004, 21:02   #6
Esiek
The power of Playstation2

Data rejestracji: 23.05.2002
Esiek zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez czero
Szcerze mowiac to tu mnie zaskoczyles.
Czytajac twoje posty (moze nie wszystkie ) zawsze polecales Nec'a. A tu nagle taka zmiana. Czemu (jesli mozna wiedziec oczywiscie ).
Bo po głównym poscie domyslam sie ze naped ten ma byc jedynym w kompie. A w takiej sytuacji neca nie polecałbym (co nie znaczy ze do odczytu jest znów az taki beznadziejny- bo nie jest ale jednak ustepuje innym), po ostatnich wynikach na zhakowanym biosie jestem pod wrazeniem liteona...zreszta nigdy nie mówiłem ze to zły naped a teraz no całkiem całkiem. Co do pionka to tez zawsze był dobry naped tylko drogi i dlatego napisałem ze jak masz kase to bierz pionka. Nec to tylko wspaniała nagrywarka (najlepsza nagrywarka) i tylko nagrywarka....
Esiek jest offline  
Stary 05.06.2004, 21:03   #7
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Ja bym radził poczekać na DL. Gdyby DL nie istniał to pewnie Pioneer 107 albo NEC... Ale myślę ,że można poczekac i nie pluć sobie potem w brodę. W DL nie wszyscy jeszcze powiedzieli ostatnie słowo - jest LiteOn, jest NEC, Philips, BenQ, LG - czekamy na Pioneer, Plextor, Toshiba...

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 05.06.2004, 21:16   #8
G-Vader
Bywalec

Słuchaj Jabba takie czekanie to do niczego nie prowadzi bo można sobie czekać i czekać i tak będzie cos lepszego a my możemy na to nie doczekać co tam DL a Blues już jest i co , ludzie w Polsce nie maja na dobre nagrywarki DVD a będą czekać na Blues ***8211;przestań
Tak to może być w europie a my to Etiopia 20 lat takich z nas zrobili ci nasi kochani
G-Vader jest offline  
Stary 05.06.2004, 21:47   #9
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Hm... jak kogoś nie stać to :
a)nie kupuje wogóle
b)kupuje LiteOna (i się martwi potem)

Ja patrzę na DL z punktu widzenia posiadacza zwykłego palnika DVD - czyli "trzeba będzie zmienić". Boję się jednak,że na zakupiony teraz zwykły palnik DVD (chyba,że baaardzo tani) za kilka miesięcy użyszkodnik spojrzy z nienawiścią i opluje jednak brodę ("cholera, nie zaczekałem"). No ale każdy ma swój rozum, ja mogę wyrazić swoje zdanie i Ty też (pod warunkiem,że nie obrazisz królowej Elżbiety II ].

Jabba

SITH LORD
Stary 05.06.2004, 22:27   #10
grz3si3k
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.01.2004
grz3si3k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Esiek
Bo po głównym poscie domyslam sie ze naped ten ma byc jedynym w kompie. A w takiej sytuacji neca nie polecałbym (co nie znaczy ze do odczytu jest znów az taki beznadziejny- bo nie jest ale jednak ustepuje innym), po ostatnich wynikach na zhakowanym biosie jestem pod wrazeniem liteona...zreszta nigdy nie mówiłem ze to zły naped a teraz no całkiem całkiem. Co do pionka to tez zawsze był dobry naped tylko drogi i dlatego napisałem ze jak masz kase to bierz pionka. Nec to tylko wspaniała nagrywarka (najlepsza nagrywarka) i tylko nagrywarka....
jest to racja pozbyłem sie zwykłej nagrywarki jak kupiłem liteona
zwaliłem jednego liteona dostałem drugiego ...teraz mam nec`a i są niekiedy spore problemy nawet z ...filmami

ale cóż teraz sobie nie bede kupował zwykłej jak DL w drodze

tak ze esiek ma racje
pozdro
Stary 06.06.2004, 08:45   #11
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

A jaki DL kupujesz ? A nośniki ?

Jabba

SITH LORD
Stary 06.06.2004, 12:28   #12
grz3si3k
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 13.01.2004
grz3si3k zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Cytat:
Napisany przez Jabba the Hutt
A jaki DL kupujesz ? A nośniki ?

Jabba
napisałem ze w "drodze" tak ze na razie nie kupuje a pozostaje przy tym co jest..jak sie pojawi cos dobrego to pewnie kupie...to w odp. na zapytanie
o nosnikach nie wspomne...!!
a swoja droga zdarza mi sie niestety nadal ze przy kopiowaniu filmu są nietety bad`y których nec nie popusci

Ostatnio zmieniany przez grz3si3k : 06.06.2004 o godz. 12:30
grz3si3k jest offline  
Stary 06.06.2004, 15:11   #13
G-Vader
Bywalec

Myśląc tak jak ty to jak się pojawi cis dobrego to i tak nic nie kupisz bo cos zawsze nowszego będzie w drodze i tak zawsze będzie kwadratura koła- aż w końcu się obudzisz zerkniesz w lustro i powiesz -ze się już nie chce bo jestem już stary i przy goleniu strasznie się pozacinasz a wiesz dlaczego? Bo lusterko będzie strasznie oplute przez ciebie a wiesz dla czego? Bo dojdziesz do wniosku ze jak byłeś młody i mogłeś to czekałeś a teraz już nie możesz.
Pozdrawiam
I tak nowości nie dogonimy chyba ze ktoś ma prawdziwy wór pieniędzy- a my drobni ciułacze***8230;jeszcze w takim kraju jak Polska co prawdziwych dziadów ci panowie z nas zrobili
G-Vader jest offline  
Stary 06.06.2004, 16:43   #14
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

DL to jest nowy standart. Kiedy były tylko zwykłe nagrywarki DVD, to odczekawszy do pojawienia się napędów, nagrywających x4, można było spokojnie kupować i wybierać spomiędzy Litków,Pioneerów,Neców,TDK itd. A teraz można wybierać sposród napedów x8. Ale czekanie na DL opłaca się bo to NOWY STANDART i nowe możliwości. Kiedy sprawa nośników się wyklaruje, wszystko będzie jasne. Pamiętajmy,ze palniki DL będa tez palić zwykłe płyty DVDR.

Jabba

SITH LORD
Stary 06.06.2004, 17:26   #15
G-Vader
Bywalec

Blue już jest i tak pobige go na pysk 25GB x2=50GB takrze DL?
G-Vader jest offline  
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: