![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
Gość
|
Help! Jaki DVD?
Mam zamiar kupić sobie teraz odtwarzacz DVD zamiast mojego Cd-romu. Nie wiem tylko jaki? W ofercie do ok400zł. widziałem takie DVD jak:
16X - LG drd8160, Pioneer 116, Toshiba , Hitachi GD8000 i Samsung a z 12X - Samsung, Lg , Nec, Creative Nie wiem czy nie kupić wolniejszego bo czym się w praktyce objawi że napęd będzie trochę wolniejszy? Czy szybsze napędy mają jakieś dodatkowe funkcje? Na co powinienem zwrócić uwagę przy kupnie DVD? Aha! Ile kosztuje mniej więcej czysta płyta DVD albo ile kosztuje jej nagranie? Ile mieści się maksymalnie na płycie DVD i czy taką np. 2warstwową i 2stronną płytę potrafi przeczytać standardowy DVD-ROM? Z góry dziękuje za odpowiedż! |
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Gość
|
Byle nie Creative 1243E. Syf niemiłosierny. W środku Siedzi jakiś Liteon.
|
|
|
#3 |
|
ele mele dutki
Data rejestracji: 08.01.2002
![]() |
Polecam Pioneera, Toshibę, Hitachi.
Zwróć uwagę na jakość korekcji błędów przy odczycie DVD. Na płycie jednowarstwowej mieści się do 4,7 GB a dwuwarstwowej 9,4 GB. Dwuwarstwową powinien każdy czytać bez problemu, ale ja jeszcze ani razu osobiście nie miałem dwuwarstwowej, także nie wypróbowałem. Napęd szybszy jest po prostu szybszy. Funkcje i możliwości np.: korekcji błędów nie zależą od szybkości napędu. Jeżeli chcesz na napędzie tylko oglądać filmy, to nie musi być to demon prędkości. Wybór należy do ciebie }> Pozdro, Bzyk. |
|
|
|
|
#4 |
|
Gość
|
tak polecaj pionera
tylko ja mam pytanie moze to moja wina ale nie jestem pewien wkładam płytke do napedu i co - próbuje odtworzyć film w DivX. Młuci ok 40 sekund za nim moje załączyć odtwarzanie filmu. Na nagrywarce TEAC wszystko jest ok. na CD-ROM teac tez wszystko jest ok. na Compaq DVD tez działa normalnie. Więc czemu nie działa normalnie na moim ?? dzieki za wszelkie odpowiedzi |
|
|
#5 |
|
All Eyez On Me
Data rejestracji: 29.09.2001
![]() ![]() |
Uwazam, ze to jest wina dvd koles to samo mial na necu.
Poprostu cos za dobrze nie czyta plyt nagranych. I w tym wypadku to nie ma roznicy czy to divx czy nie. |
|
|
|
|
#6 |
|
Gość
|
a czy NEC 5700 jest godny uwagi
|
|
|
#7 |
|
Nowy na forum
Data rejestracji: 14.01.2002
![]() |
Polecam Toshiba 16x
|
|
|
|
|
#8 |
|
Bywalec
Data rejestracji: 15.08.2005
![]() |
Wszystko opróćz samsunga. To jest shit niemiłosierny powinni zakazać takiego chłamu sprzedaży. Jak on wogóle spełnił jakiekolwiek normy??
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Guru
Data rejestracji: 11.08.2003
![]() |
Cytat:
|
|
|
#10 |
|
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 06.02.2005
![]() |
![]() Ale jazda ![]() post z przed 4-ech lat wię co mu teraz poradzisz , chociaż sam chce teraz zmienić napęd (mój ma już 4-ry lata) na jakiś nowszy DVD-Rom
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Jaki program do tworzenia meny na dvd? | wiara | DVD-Video | 4 | 19.02.2006 19:21 |
| Jaką kupić nagryware DVD z niżej wymienionych ? | mistrzu84 | Napędy optyczne CD | 17 | 18.02.2006 00:04 |
| Jaką kupić nagryware DVD z niżej wymienionych ? | mistrzu84 | Napędy optyczne DVD | 5 | 17.02.2006 22:56 |
| Jaki program do wypalania DVD na PSX2 | mich31 | DVD-Video | 8 | 16.06.2003 23:43 |
| Jaki napęd DVD uważacie godny polecenia oraz .... | reXXIm | Napędy optyczne DVD | 14 | 25.04.2002 16:48 |