![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
|||||||
| Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
|
#1 |
|
![]() |
hl-dt-st dvdram gt30n nie nagrywa DVD-RAM
Witam serdecznie
![]() Szukałem wiele na forum, ale nic nie znalazłem co by mi mogło pomóc. Są PODOBNE przypadki na forum, ale nie takie same. Z DVD-RW nie ma problemów, a DVD-RAM nie nagram żadnym popularnym programem (Nero, Alcohol 120, Ashampoo, ImgBurn). Mało tego nawet nie wymażę takiej płytki, ani nie sformatuję pod XP. Jakiś czasu temu miałem zainstalowany tylko ImgBurn i nagrywałem bez problemu. Resztę programów wgrałem dopiero po niepowodzeniach z ImgBurn. Jedna rzecz odbiega, tak mi się wydaje, od normy, a mianowicie: rozwijając kontrolery IDE ATA/ATAPI mam tam tylko Intel(R) ICH9M-E/M SATA AHCI Controller. Ktoś coś podpowie? |
|
|
|
| #ads | |
|
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
|
|
|
|
#2 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
A masz zainstalowany sterownik do DVD-RAM w XP
bo musi być dodatkowo zainstalowany.http://download.czechcomputer.cz/LG/...M%20driver.rar |
|
|
|
|
|
#3 |
|
![]() |
Tak, niestety mam -zainstalowałem ostatnio. Ale tu jest trochę dziwna sprawa, bo wcześniej nie miałem, a nagrywałem
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Zamaskowany
![]() Data rejestracji: 12.10.2005
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mam ten napęd w laptopie ale z W7 -i nie mam najmniejszych problemów z DVD-RAM(płyty Panasonic i Verbatim)
Spróbuj może na innym napędzie -te laptopowe nigdy nie grzeszyły trwałością i jakością- u mnie kiedyś był problem z Panasonicami na Nec 4551A -dopiero na innych napędach udało się porządek z nimi zrobić.
|
|
|
|
![]() |
|
|
Podobne dyskusje
|
||||
| Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
| Śmieszne teksty... | MacGyver | Humor | 4413 | 07.12.2024 17:39 |
| Chuck Norris | Morris | Humor | 111 | 07.10.2018 02:42 |
| Nagrywarka LG DVDRAM GSA-H54L nie nagrywa DVD | andy12 | Napędy optyczne DVD | 8 | 25.01.2009 14:27 |
| Zbiór wszystkich praw Murphy'ego. | Pablo1964 | Humor | 5 | 24.08.2006 09:22 |
| jakie sa minimalne wymagania do TEAC***39a W54e? | bboy | Napędy optyczne CD | 5 | 23.01.2001 01:38 |