![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
|
![]() |
#1 |
Gość
|
JAK NAGRAĆ
Jestem b.początkujący w tych sprawach więc co mam zrobić aby film który mam na kompie ...w formacie np. *.avi. przegrać na płyte cd-r ażeby film działał na stacjonarnym dvd sony? Wiem ze odtwarza cd-r i cd-rw
Bardzo proszę o pomoc |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Wyjadacz
Data rejestracji: 09.05.2002
![]() |
Skonweruj ten film do MPEG, potem nagraj w Nero jako VideoCD albo Super Video CD (lepsza jakość). Jesli dobrze pamietam to na CD wejdzie okolo godzina takiego filmu (bitrate jest stały), wiec przydadza sie 2 plytki.
Na stronie www.nero.com znajdziesz chyba plugin do konwersji do MPEG w Nero. Gdy poprawnie nagrasz taka plyte, bedzie ona dzialac w KAZDYM stacjonardym DVD.
#3 |
Forumator
Data rejestracji: 28.02.2002
![]() |
najlepiej zrobic wszystko vdubem,
#4 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
Ja filmy konweruję programem TMPEGEncoderem.Następnie to co uzyskałem wsadzam do Nero 5.5.5.6.Plik jest uznawany przez Nero jako prawidłowy VCD.Po wypaleniu płytka działa w stacjonarnym DVD.Można nagrywać też programem Ulid DVD movie factory(ok 32Mb).Ten program daje między innymi możliwość tworzenia menu wstępnego.Własne tło , okienka,muzyczka.Jednym słowem super.
|
![]() |
![]() |
#5 |
Gość
|
No tak tylko ze ja jeszcze musehm napisy polaczyc z filmem a ze strony www.divx.pl cos te pliki nie kca isc
![]() |
![]() |
#6 |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 15.03.2002
![]() |
Na tym forum o jedną stronę wcześniej jest post pt:Ciekawe czy znajdzie się ktoś''.Tam Kolega''Malayacka''podaje stronę z 3 programami.A ja dodałem krótki opis.Jak to przeczytasz to napewno napisy wgrasz bez problemu.Pozdrawiam.Andrzej.
|
![]() |
![]() |
#7 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 28.05.2002
![]() |
najpierw sprawdz czy twoje sony odczytuje vcd.bo z tego co słyszałem to markowe sprzety maja z tym problem
|
![]() |
![]() |
|
|