Powrót   Forum CDRinfo.pl > Napędy optyczne i nagrywanie CD, DVD, Blu-ray, HD DVD > Napędy optyczne DVD

Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM

Witaj Nieznajomy! Zaloguj się lub Zarejestruj

Zarejestrowani użytkownicy mają dostęp do dodatkowych opcji, lepszej wyszukiwarki oraz mniejszej ilości reklam. Rejestracja jest całkowicie darmowa!

Dyskusja zamknięta

Opcje związane z dyskusją Tryby wyświetlania
Stary 12.07.2004, 13:09   #1
cnn99
Nowy na forum

Data rejestracji: 12.07.2004
cnn99 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Mp3 Na Dvd !!!! Jak???????

Chce Wypalic PŁytkĘ Mp3 Na Dvd I Nic Z Tego Nie Wychodzi!! Co Musze ZrobiĆ??
cnn99 jest offline  

#ads
CDRinfo.pl
Reklamowiec

Data rejestracji: 29.12.2008

CDRinfo.pl is online  
Stary 12.07.2004, 13:12   #2
Robs
Yoda
CDRinfo VIP

Data rejestracji: 01.06.2003
Robs zaczyna zdobywać reputację <1 - 49 pkt>
Przeszukać forum
Stary 13.07.2004, 10:37   #3
cnn99
Nowy na forum

Cytat:
Napisany przez Robs
Przeszukać forum
Przeszukałem "prawie" całe forum i niestety nie znalazlem rzetelnej odpowiedzi na moje pytanie!! Jesli nie wiesz jak to zrobic to moze lepiej nie pisac nic !!
Jesli jest ktos kto wie jak to zrobić to prosze o odpowiedz.
Ja przynajmjniej przyznalem sie ze nie wiem jak to zrobic!!!
cnn99 jest offline  
Stary 13.07.2004, 10:45   #4
Tomuś
Nowy na forum

Data rejestracji: 25.05.2004
Tomuś w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Niepotrzebnie się denerwujesz, bo faktycznie przy odrobinie cierpliwości znajdziesz odpowiedź w archiwum boarda. Kolega Robs z pewnością należy do tych co wiedzą więcej niż nie jeden z nas. Twój problem rozwiąże np: WinOnCD 6.0, Audio DVD Creator, Easy DVD Creator, DVD+Audio Creator ... i jeszcze kilka innych programów. Pozdrawiam.
Tomuś jest offline  
Stary 13.07.2004, 11:46   #5
cnn99
Nowy na forum

Dzieki za rzetelna odp

Cytat:
Napisany przez Tomuś
Niepotrzebnie się denerwujesz, bo faktycznie przy odrobinie cierpliwości znajdziesz odpowiedź w archiwum boarda. Kolega Robs z pewnością należy do tych co wiedzą więcej niż nie jeden z nas. Twój problem rozwiąże np: WinOnCD 6.0, Audio DVD Creator, Easy DVD Creator, DVD+Audio Creator ... i jeszcze kilka innych programów. Pozdrawiam.
Dzieki za rzetelna odpowiedz To lubie i tylko o to mi chodzi
cnn99 jest offline  
Stary 13.07.2004, 11:56   #6
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Nagrałem płytę DVD z mp3 jako normalny projekt z danymi w Nero 6. Sprawdziłem u znajomego na DVD stacjonarnym Yamaha i bez problemu odtwarzało - jedyny mankament to wyświetlanie nazw utworów tylko na ekranie TV. Pewnie dużo tu zależy od samego czytnika...

Ale skoro pojawił się taki temat - czy jest jakiś model DVD, który widzi także pliki .mpc i .ogg?? Mam sporo albumow w takim formacie juz nagranych na dvd, wiec chetnie kupilbym odtwarzacz z takimi mozliwosciami zamiast zwyklego CD.
ratat jest offline  
Stary 03.08.2004, 13:59   #7
Ryzek2002
Bywalec

Data rejestracji: 18.03.2004
Ryzek2002 w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Ja w Audio DVD Creator nie znalazłem opcji by nagrać płytę z mp3. Gdy wskazuję pliki mp3 to i tak przerabia je na płyte Audio DVD i 5 plików mp3 zajmuje ok 200MB więc to nie to. Fakt że odtworzy wtedy to pewnie każdy odtwarzacz dvd ale to nie to.

Ostatnio zmieniany przez Ryzek2002 : 03.08.2004 o godz. 14:01
Ryzek2002 jest offline  
Stary 03.08.2004, 18:25   #8
ratat
Stały bywalec ;)

Data rejestracji: 12.03.2004
ratat w tym momencie nie ma Reputacji dodatnich ani ujemnych <0  pkt>
Cytat:
Napisany przez Ryzek2002
Ja w Audio DVD Creator nie znalazłem opcji by nagrać płytę z mp3. Gdy wskazuję pliki mp3 to i tak przerabia je na płyte Audio DVD i 5 plików mp3 zajmuje ok 200MB więc to nie to. Fakt że odtworzy wtedy to pewnie każdy odtwarzacz dvd ale to nie to.
No pewnie, że tak będzie Nagraj jako zwykły projekt pod Nero i zobacz, czy chodzi. 3 PLN za eksperyment to niedużo...
ratat jest offline  
Stary 03.08.2004, 21:12   #9
Ryzek2002
Bywalec

Cytat:
Napisany przez ratat
No pewnie, że tak będzie Nagraj jako zwykły projekt pod Nero i zobacz, czy chodzi. 3 PLN za eksperyment to niedużo...
Jak pisałem w innym poście... Ja mam taką sytuacje... stacjonarne DVD odczytuje i odtwarza płyty cd-r z mp3... gdy mp3 nagram na płytę dvd to odczytuje ją, pokazuje zawartość katalogów i pliki mp3, można się po nich poruszać... a jak włącze odtwarzanie to udaje że czyta ale nic nie odtwarza... nagrywam nero... czy to wina programu czy płyty... bo wnioskować można że jak odczytuje zawartość mp3 z płyty dvd to i powinno je odtwarzać
Stary 03.08.2004, 21:21   #10
Jabba the Hutt
Lord of the Sword
Zlotowicz

Avatar użytkownika Jabba the Hutt

Data rejestracji: 06.04.2002
Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>Jabba the Hutt jest wzorem do naśladowania <650 - 999 pkt>
Cytat:
Napisany przez Ryzek2002
Jak pisałem w innym poście... Ja mam taką sytuacje... stacjonarne DVD odczytuje i odtwarza płyty cd-r z mp3... gdy mp3 nagram na płytę dvd to odczytuje ją, pokazuje zawartość katalogów i pliki mp3, można się po nich poruszać... a jak włącze odtwarzanie to udaje że czyta ale nic nie odtwarza... nagrywam nero... czy to wina programu czy płyty... bo wnioskować można że jak odczytuje zawartość mp3 z płyty dvd to i powinno je odtwarzać
Widocznie Twój odtwarzacz nie jest w pełni kompatybilny z opcją dvd-mp3. Sprawdź to na www.dvdrhelp.com. Audio DVD Creator zamienia twoje mp3 na AC3 (DD 2.0). W ten sposób powstaje płyta DVD-Video, gdzie Video jest ograniczone do plansz menu i plansz oznaczających poszczególne Titlesy. A ścieżka dźwiękowa jest własnie DD 2.0 albo (jak robiłeś to z WAWów to może być PCM stereo).

A jak Ci to nie odpowiada kup nowy odtwarzacz z opcją dvd-mp3 .

Jabba

SITH LORD
Jabba the Hutt jest offline  
Stary 04.08.2004, 20:08   #11
Ryzek2002
Bywalec

hmmm ma dekoder mp3 i widocznie zgodny jest tylko z cd-r mp3 a z dvdmp3 widocznie nie. Na www.dvdrhelp.com nie ma mojego zestawy dvd z głośnikami a drugi odtwarzacz LG 5183 ma to samo cdr z mp3 czyta dvd już nie. By mieć dvd-mp3 nie będę ich zmieniał... ważne że cdr-mp3 działa
Dyskusja zamknięta

Twoje uprawnienia: