![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#1 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 24.06.2010
![]() |
Jak nagrać płytę 8,5 GB "pod korek"?
Witam i pozdrawiam, wszystkich z okazji 1-go mojego postu
![]() Nie mogę nagrać płyty DVD DL ponieważ Nero zgłasza brak miejsca na dysku. Ale dane te są zgrane z innego dysku DVD, na którym się jakoś kiedyś zmieściły. Właściwości katalogu, który chcę nagrać: Rozmiar: 8,07 GB (bajtów: 8*669*238*652) Rozm. na dysku: 8,07 GB (bajtów: 8*669*675*520) Zawiera: 205 plików, 30 folderów Płyta: Mint DVD+R DL 8,5GB Nagrywarka: Samsung SH-S223Q LightScribe Soft: Nero 8 W Nero włączyłem opcję overburning, ale mogę tam ustawić max. rozmiar na 4600 (dla zwykłego DVD). Proszę o pomoc bardziej doświadczonych kolegów i koleżanki. |
![]() |
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#2 |
Głupi Yasio
Data rejestracji: 27.05.2003
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Umiejętność przeliczania z systemu dziesiętnego,na system dwójkowy (binarny) jest wysoce pożądana.
Płyta DVD DL8,5 GB, ma 8,543,666,176 B. W praktyce płyta DVD DL pomieści 7.961GB. Płyta DVD SL 4,707,319,808 B. W praktyce 4.384 GB. I ani bita więcej.
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nowy na forum
![]() |
Tak ale ta płyta istnieje ze wszystkimi tymi danymi, które się na niej mieszczą. Chociaż oryginalnie została pewnie bardziej wytłoczona niż nagrana
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
To, że się mieści na tłoku nie oznacza jeszcze, że wejdzie na DVD-R - trochę inne technologie. Co to za dane?
|
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Nowy na forum
![]() |
Dane jak dane, tak jak napisałem 205 plików, 30 folderów. Biblioteki. Próbowałem z DVD+R.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Głupi Yasio
Ja tam sobie myślę, ze producent płyty, sprytnie umieścił tam pliczek "fałszywkę", którego wielkość powoduje właśnie podaną pojemność.
Kiedyś, za czasów standardu 650mb dla płyty CD, właśnie w ten sposób "zabezpieczano płytę przed kopiowaniem ![]()
Powyższa wypowiedz, wyraża jedynie moja opinię w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn. ****************************************** Monarchista, podstępnie knujący przeciwko Republice i demokracji! |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 | |
Pingwin specjalista.
Data rejestracji: 22.06.2002
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
![]() Ale nowych zabezpieczeń po 2005r to ja już nie znam ![]()
![]() |
![]() |
#8 |
Głupi Yasio
Tak sobie dywaguje
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|
|
![]() |
||||
Dyskusja | Autor | Forum | Odpow. | Ostatni Post |
Jak nagrać płytę CDR-CDRW żeby stacjonarny odtwarzacz nie miał problemu z odczytem | coolister | Napędy optyczne CD | 5 | 14.03.2006 08:14 |
Jak nagrać płyte z samym dźwiękiem ac3 DD 5.1 | pawrys | Napędy optyczne DVD | 1 | 20.02.2006 14:22 |
Jak nagrać liste m3u na płyte CD-R z zachowaniem kolejności listy | śmiguś | Napędy optyczne CD | 12 | 08.12.2005 18:23 |
Jak nagrać na płytę? | maghnat | DVD-Video | 10 | 27.11.2005 19:46 |
Powtórka z historii - trochę długie | para | Off topic | 63 | 01.09.2005 10:50 |