![]() |
||
Nagrywarki |
Pliki |
Dyski twarde |
Recenzje |
Księgarnia |
Biosy |
Artykuły |
Nagrywanie od A do Z |
Słownik |
FAQ
|
||
|
Napędy optyczne DVD Tematy poświęcone nagrywarkom i nagrywaniu płyt DVD*R/RW/RAM |
![]() |
|
Opcje związane z dyskusją | Tryby wyświetlania |
![]() |
#121 | |
Stały bywalec ;)
Data rejestracji: 09.06.2004
![]() |
Cytat:
http://www.mrbass.org/dvdshrink/ ![]() |
|
![]() |
#ads | |
CDRinfo.pl
Reklamowiec
Data rejestracji: 29.12.2008
|
|
![]() |
![]() |
#122 | |
Bywalec
Data rejestracji: 25.05.2004
![]() |
Cytat:
|
|
![]() |
![]() |
#123 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.08.2004
![]() |
WITAM WSZYSTKICH-jestem szczęsliwym w końcu posiadaczem liteOn 812s i powiem szczerze zabrałem się ostatnio do zgrywania swoich prywatnych wypocin które dotychczas trzymałem na cd-r,a pakowałem je po ściągnięciu z kamerki w systemie DVD czyli formatem sztywno ustalonym.Jednak jak poukładałem sobie poszczególne filmiki w ładny indeks i zabrałem sie do wypalania po 5 minutach łykania i przeliczania wyskoczyl bląd że w clipie nr 3 jest za duży bitrate czy coś w tym guście wszystko spakowane jest tak samo-dodam jeszcze że nagrywara chodzi bo filmy w divx zapisywałem na płytkach jako dane i komputer normalnie je odpala-sory ale dopiero zaczynam sie bawić tym wszystkich i jestem dosyć lewy w tym temacie ,aaa program do nagrywania i index to My DVD
|
![]() |
![]() |
#124 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#125 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#126 | |
Stały bywalec ;)
![]() |
Cytat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
#127 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2004
![]() |
Witam,
Mam dwa małe problemy a mianowicie chodzi mi jak nagrać albo przerobić obraz z NTSC na PAL w łatwy sposób ![]() A drugie jak nagrać na płyte DVD muzyke MP3 aby po uruchomieniu go w odtwarzaczu stacjonarnym była odczytana jako plyta DVD z plikami mp3. Ponieważ nagrałem MP3 i DVD stacjonarny widzi plyte jako DVD i rozpoczyna szukanie plikow VOB ktorych nie ma i wyskoczył DISC ERROR. Więc czy można nagrać tak aby być w 100% pewien że to wina stacjonarnego odtwarzacza a nie zle nagrana płytka ![]() pzdr, Robert Ostatnio zmieniany przez Heros120 : 18.08.2004 o godz. 21:00 |
![]() |
![]() |
#128 |
Forumator
Data rejestracji: 04.04.2004
![]() |
ad 1.w poradniku CV jest wszsytko na temat ntsc->pal
ad 2. tylko niektóre odtwarzacze dvd czytają mp3 nagrane na płytę DVD więc jeśli twój nie czyta tak nagranageo mp3 to raczej nic z tym nie zrobisz!!!możesz ewentualnie ngrać sobie DVD-Audio (pomieści średnio do 40h muzyki) pozdro
#129 | |
Nowy na forum
Data rejestracji: 11.05.2004
![]() |
Cytat:
O jaki dokladniej poradnik ci chodzi ??. CV nigdy o takim nie slyszalem. pzdr, ROB |
|
![]() |
![]() |
#130 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Taki przyklejony wątek dotyczący konwersji divx do dvd. Jest tam sporo na temat konwersji NTSC -> PAL (zasada jest ta sama tylko źródłem będzie strumień video wyłuskany z VOBów).
(CV to skrót od CobraVerde)
![]() |
#131 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.08.2004
![]() |
Pomozcie!
Pomocy!!!
mam nagrywarke Pionieer, zgralem Shrikiem DVD na dysk, rozmiar jest odpowiedni, wszystko gra. Wypalam w Nero DVD_video, wkladajac te pliki z Video_ts, wypalam na DVD+RW i WSZYSTKO JEST DOBRZE. ROBIE TO NA KAZDEJ INNEJ PLYCIE DVD+R lub DVD-RW i nie dziala! Na koncu, przy 100% wystepuje blad i plyty nie da sie odczytac. Prosze o pomoc (moze ktos mial taki sam problem lub JA ROBIE COS NIE TAK, TRZEBA Z TYCH PLIKOW video_ts zrobic obraz??) prosze o odpowiedz |
![]() |
![]() |
#132 |
I'd like to be a
CDRinfo VIP
Data rejestracji: 10.07.2003
![]() |
Co to za płyty? Jakieś markowe? Szkoda, że nie napisałeś co to za błąd.
Który to Pioneer? Może zmiana firmware'u na nowszy pomoże. Z tych plików nie trzeba robić obrazu (tak przy okazji, której wersji Nero używasz?) PS. Czemu tak krzyczysz? ![]()
![]() |
#133 |
Nowy na forum
Data rejestracji: 19.08.2004
![]() |
To znowu ja (nie krzycze tylko blagalnie prosze :-) )
Siemka
dziekuje za odpowiedz Robilem moje nieudane proby na DVD TDK+R i niemieckich DVD firmy SPEER (w Berlinie prawie tylko takie maja, a jestem tu w gosciach). Najbardziej zastanawiajace jest to, ze nagrywaja sie te filmy spokojnie na DVD+RW i nie ma zadnych problemow.. a wlozylem od razu TDK+R i nagralem taki samo i dupa zbita.. Przy 100% w NERO (6.0.0.6) wyskakuje tylko info, ze plyta nie zostala poprawnie nagrana.. <czytalem na necie, ze ktos mial podobny problem i ze zaczal nagrywac z predkoscia 2,4 i wszystko bylo OK, u mnie nie jest :-( > Pionieer DVR-107D. i prosze o kolejna |
![]() |
![]() |
#134 |
dupa a nie
Zlotowicz
Data rejestracji: 06.08.2004
![]() ![]() |
Zmień na najnowsze Nero, stare źle współpracowały z pionkami.
|
![]() |
![]() |
#135 | |
αρχή
Data rejestracji: 16.06.2001
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cytat:
z jednym wyjątkiem - przed paleniem włączam booktype. anydvd - świetnie rozwiązanie. czas pokaże, jak długo. |
|
![]() |
![]() |
|
|